En basit yazılım dili hangisi?

Hiçbir mülakata girdin mi? Ya da hiçbir yazılımcının tecrübelerini duydun mu? C dilinin hafızaya doğrudan erişim esnekliğini biliyor musun? Ya da en basitinden JavaScript haricinde bir yazılım dili biliyor musun?

Bilmiyorum çünkü şu an ihtiyacım yok sen belliki girmişsin anlat ve C dili gerektiren ama C dilinin gerekli olmadığı alanda iş ilanı yollar mısın?
Güzel bir hedefin var ve zor bir hedef değil. CSS, HTML, JS bilmen yeterli sanırım.

Bir de CSS kütüphaneleri veya JavaScript kütüphaneleri.

Olabilir iş ilanı nerede acaba?
Sorunun cevabı linkte. Yazıda ilk hangi dille yazılıma başlanmalı sorusuna cevap veriyor. Bu arada C dilinin yelpazesi çok geniştir. Microsoft'un Windowsu C temelli bir işletim sistemi yani Microsoft Windows için c bilmen gerek. Arduino ya da başka elektronik cihazlarda bulunan mikroişlemciler c ile yazılıyor. Yani iş hayatında çok işine yarayacak bir yazılım dilidir c. Öğrendim bitti artık işime yaramaz diyebileceğin bir dil değil.

Sorunun cevabı linkte. Yazıda ilk hangi dille yazılıma başlanmalı sorusuna cevap veriyor. Bu arada C dilinin yelpazesi çok geniştir. Microsoft'un Windows'u C temelli bir işletim sistemi yani Microsoft Windows için C bilmen gerek. Arduino'ya da başka elektronik cihazlarda bulunan mikroişlemciler C ile yazılıyor. Yani iş hayatında çok işine yarayacak bir yazılım dilidir C. Öğrendim bitti artık işime yaramaz diyebileceğin bir dil değil.

C'yi kötülemedim iş ilanı nerede yolla madem C soruluyor işe alımlarda bekliyorum. Ayrıca iş hayatında HERKESİN işine yarayamaz herkes işletim sistemi yapımında çalışmaz herkes Arduino yapmaz.

C'yi kötülemedim iş ilanı nerede yolla madem C soruluyor işe alımlarda bekliyorum. Ayrıca iş hayatında HERKESİN işine yarayamaz herkes işletim sistemi yapımında çalışmaz herkes Arduino yapmaz.
Kendini her alanda geliştirmen gerekir. Sadece web tasarımcısı olarak kendini kısıtlarsın c dilini öğrenince geniş bir iş yelpazesine adım atarsın. Ve c ile sadece arduinonun değil elektronik cihazlarında mikroişlemcileri programlanıyor. Ama arduino programlamak ayrı arduino mikroislemcisi programlamak ayrıdır.

Kendini her alanda geliştirmen gerekir. Sadece web tasarımcısı olarak kendini kısıtlarsın C dilini öğrenince geniş bir iş yelpazesine adım atarsın. Ve C ile sadece Arduino'nun değil elektronik cihazlarında mikroişlemcileri programlanıyor. Ama Arduino programlamak ayrı Arduino mikroislemcisi programlamak ayrıdır.

Konuya bir daha mesaj yazmayacağım ne kadar bilgili olduğunu anladım sen geliştir kendini her şeyde sonra her şeyden biraz biraz ol ama bir şey de tam olma sonra işsiz kal umarım asgari ücretin altına çalışmazsın hayatında başarılar.

Konuya bir daha mesaj yazmayacağım ne kadar bilgili olduğunu anladım sen geliştir kendini her şeyde sonra her şeyden biraz biraz ol ama bir şey de tam olma sonra işsiz kal umarım asgari ücretin altına çalışmazsın hayatında başarılar.
Ben öyle birşey söylemedim. Türkiye standartlarında tek yazılım dili ile iş bulman zor. Bir yazılım dilini asla tamamen öğrenemezsin fakat belli bir yetkinliğe ulaşıp diğerlerine geçebilirsin. Şu an ne söyleyeceğinizi bilmediğiniz için benim laflarımı alakasız yerlere çekip sanki anlamamış numarası yapıyorsunuz. Fakat siz de dahil çoğu kişi benim neyi kastettiğimi biliyor.
Ben kalkıp sana 1 ayda 3 dil bitir demiyorum ki.
@Shoot gelişme gösterdiğin için tebrikler artık dislike yerine haha atıyorsun.

Son düzenleme:
Hiçbir şey bilmeyip çok bildiklerini sananlar var kolaylık kişiden kişiye değişebilir ama gelip rastgele kendi sevdiği dilleri kolay diyenlere ben beğenmedim attım haklı olarak başkalarıda atmış olabilir.

Örnek olarak
Anladım. Ben c# öğreniyorum bana oldukça kolay geldi. Tabi diğerlerini deneyimleyemedim henüz. Daha kolayları da olabilir. Belki de c# üzerinden yapılmış oyunun modlarını yaptığımdan dolayı bana öyle geldi. if, else, while ve metotlara oradan aşinayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı