En basit yazılım dili hangisi?

En basit yazılım dili bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yazılım dili diyebileceğimiz tüm diller ile hemen hemen her şey yapılsa da, her dilin kendine göre avantajları ve dezavantajları var.

Python tercih edebilirsin ama şahsen tavsiye etmem. Bu arada Python günümüzde özellikle veri kısmında çok kullanılır.

Sana tavsiyem bir adet "Object-oriented Programming Language" öğrenmen olacaktır. JAVA, C++ ve C# içerisinden bir tercih yapabilirsin.

Object-oriented Programming Language = Nesne Tabanlı Programlama Dili (programlama felsefesi diyebiliriz)

Burada önemli olan dilin yazım şeklini öğrenmekten çok nesne tabanlı programlama dillerinin mantığını kavramaktır. Çünkü mantığı kavradıktan sonra diğer nesne tabanlı dilleri öğrenmen de kolay olacaktır.

Tahminim günde 2-3 saat uğraş ile 3 ayda başlangıç seviyesini ve mantığını halledersin. Senin amacın sindire sindire nesne tabanlı programlamanın mantığını oturtmak olmalı diye düşünüyorum. Bu mantığı kavramak, bu işe gerçek anlamda atıldığında hızlıca ilerlemeni sağlayacaktır.

Ayrıca başka bir tavsiyem de sakın ola 2 dili aynı anda öğrenmeye çalışma. Ben denedim ve çok kafa karıştırıcı olduğunu söyleyebilirim.
 
Hocam ama windows için de kullanılsın istiyorum.
Bahsettigim dilleri kullanarak cogu platforma uygulama yapabilirsiniz.
Java icin net bir link bulamadim, fakat web sitesi de, oyun da, masaustu yazilimi da, mobil uygulama da yapabilirsiniz.
 
Basitlik dediğin kullanım açısından ise High level bir dil seçmelisin.
Python, JavaScript gibi.

Android için flutter veya kotlin seçebilirsin.

Programlama mantığını oturttuğun anda neredeyse her ortama ayak uydurabilirsin. Bu sebeple işin temelininden başlamak daha iyi olacaktır. Lafın kısası algoritma, algoritmik düşünme ile başlayabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı