"Dünyada dönen paranın onda dokuzu ticarettedir." Bu sözü Hz. Muhammed'e atfederler genelde, onu bilmem de kim söylemişse doğru söylemiş. En çok parayı ticarete giren kazanır.
@762016'nın verdiği örnekteki arkadaş kendi şirketini kurarak ticarete girmiş, yani işini ticarete dökmüş ve bu sayede çok güzel paralar kazanıyor. Sonuç olarak en çok parayı ne şekilde olursa olsun, hangi mesleği bu işe dökerse döksün, ticarete girmiş kişi kazanır.
100k-200k gibi paralar içinse ticaret yapmak elbette zorunlu değil. Bir gemi mühendisi, savcı, yazılımcı, petrol-doğalgaz mühendisleri, vinç operatörü ve bazı diğer meslekler bu civarda paralar kazanabiliyorlar. Fakat bu meblağlarda kazanamıyor ve kazanmayı çok istiyorsan ticarete atılman doğru tercih olacaktır. Tabi ki riski çoktur, sıfırdan başlayan biri için çok özgüven gerektirir. Kaldı ki bu kadar kazandırmasının nedeni de diğer insanların cesaret edemediği şeye cesaret edip başarmaktır. Yoksa herkes ticaret yapardı zaten.