En çok kullanılan Linux dağıtımları

Noodleyiyenkel

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar en çok kullanılan düşük sistem gereksinimli bilgisayarlar için Linux dağıtımlar nelerdir? Topluluk desteği var mıdır? Ubuntu'nun eski bilgisayarlar için sürümü var mıdır? Ubuntu Mate nasıl iyi mi? Hem oyun oynamak için hem film izlemek için.

Son düzenleyen: Moderatör:
aslinda her linux tabanli sistemler tamamen dusuk sistemler icin uygun fakat gentoo linux'a goz atabilirsin ben kullaniyorum 500 mb ram ustune cikmiyor ve istedigim her seyi karsiliyor.

Hem oyun oynamak için hem film izlemek için.
oyun oynamak veya film icin istiyorsan posOS bakabilirsin. popOS ubuntu tabanli bir sistem oyunlar icin harika bence.

Büyük ihtimalle Arch, Ubuntu, Mint veya Fedora'dır. Ubuntu'nun eski sistemler için Xubuntu ve Lubuntu adlı hafif sürümleri var.

Oyun için Pop!_OS kurmana gerek yok. Ben 1 haftaya yakın kullandım ve pek hoşuma gitmedi.

Cidden minimalist bir şey istiyorsanız Artix kurup üstüne DWM kurabilirsiniz. Ama son kullanıcı iseniz çok bilginiz yoksa Linux Mint Xfce/Mate sürümlerinden biri ya da antiX kurabilirsiniz. Daha çok dağıtım için

Son yılların gözdesi MX Linux.
Komşu topluluk gerçekten çok iyi iş çıkarmış.
Mate masaüstü güzeldir. Onun için de Linux Mint Mate öneririm.
Ben de eski işlemcili ama 4GB+ RAM'li laptoplarda Debian Mate kullanıyorum.

Cidden minimalist bir şey istiyorsanız Artix kurup üstüne DWM kurabilirsiniz. Ama son kullanıcı iseniz çok bilginiz yoksa Linux Mint Xfce/Mate sürümlerinden biri ya da antiX kurabilirsiniz. Daha çok dağıtım için
Linux Mint Xfce de stardew valley oynarken yırtılma oluyor ekranda ve ses açılıp kapanmıyor kapatınca klavye devreden çıkıyor. Başka tuşa atıyom ses açmayı öyle düzeliyor. Fn tuşunu kullanamıyorum. Stellaris açmıyor Linux Mint Xfce.

Linux Mint Xfce de stardew valley oynarken yırtılma oluyor ekranda ve ses açılıp kapanmıyor kapatınca klavye devreden çıkıyor. Başka tuşa atıyom ses açmayı öyle düzeliyor. Fn tuşunu kullanamıyorum. Stellaris açmıyor Linux Mint Xfce.
Anlıyorum. O sorunu sadece Stardew Valley üzerinde yoktur o sorun Nvidia/İntel varsa Linux Mint'te biraz sıkıntı oluyor çözümü var elbet konu açsaydınız çözebilirdik.

Son yılların gözdesi MX Linux.
Komşu topluluk gerçekten çok iyi iş çıkarmış.
Mate masaüstü güzeldir. Onun için de Linux Mint Mate öneririm.
Ben de eski işlemcili ama 4GB+ RAM'li laptoplarda Debian Mate kullanıyorum.
Benim sistemim:
Intel Celeron N2840 2.16 Ghz Çİft Çekirdek
2 GB RAM
Intel HD Graphics 1 GB

Buna göre linux dağıtımı önerir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı