En fazla 10.000 TL monitör önerisi

Bütçe
10.000
Peki bu monitör nasıldır.
Fiyatına göre berbat.
Bunu alın geçin.

Peki bu monitör nasıldır.

Renk gamutu ve kontrast bakımından AOC'a göre zayıf. %50 daha zayıf kontrast oranı sunuyor. AOC %147sRGB ve %96 civarı DCI-P3 sunarken bu model %128sRGB ve %81 DCI-P3 denk gamutuna sahip. DCI-P3 daha zor bir gamuttur. IPS monitörlerde özellikle DCI-P3 renk gamutuna dikkat etmen lazım.

İncelemesi burada var:

Renk gamutu ve kontrast bakımından AOC'a göre zayıf. %50 daha zayıf kontrast oranı sunuyor. AOC %147sRGB ve %96 civarı DCI-P3 sunarken bu model %128sRGB ve %81 DCI-P3 denk gamutuna sahip. DCI-P3 daha zor bir gamuttur. IPS monitörlerde özellikle DCI-P3 renk gamutuna dikkat etmen lazım.

İncelemesi burada var:
Bune hocam korktum.

İncelemesi burada var:

AOC'a yakın özelliklerde yükseklik ayarı bulunan bir monitör var mıdır?

AOC'a yakın özelliklerde yükseklik ayarı bulunan bir monitör var mıdır?

Renk gamutu olarak var ama kontrast olarak yok. En azından incelemesini gördüğüm modellerde yok. Veya birazcık renkten feragat edip yüksek kontrastlı modellerde alabilirsiniz. R25F-30 gibi.

%40 civarı daha zayıf kontrast oranına okeylerseniz R24e var IPS olarak.

Renk gamutu olarak var ama kontrast olarak yok. En azından incelemesini gördüğüm modellerde yok. Veya birazcık renkten feragat edip yüksek kontrastlı modellerde alabilirsiniz. R25F-30 gibi.

%40 civarı daha zayıf kontrast oranına okeylerseniz R24e var IPS olarak.

Dediğiniz şeylerden hiçbir şey anlamadım hocam ve bana hiç fark etmez en az sorun yaşatabilecek hangisiyse o olsun şu anki monitörüm gibi bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.

Dediğiniz şeylerden hiçbir şey anlamadım hocam ve bana hiç fark etmez en az sorun yaşatabilecek hangisiyse o olsun şu anki monitörüm gibi bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.

R24e de pivot var ama AOC kadar kontrast oranı sunmuyor. Kontrast oranı genel görüntü kalitesini ve siyah tekdüzeliği etkileyen önemli bir unsur.
Şöyle örnek göstereyim:
Her ikisi de IPS monitör. Soldaki 800:1 kontrast oranı sunan S2721DGF, sağdaki ise 1200:1 kontrast oranı sunan M27Q.

IMG_3287.jpeg

Eğer renklerden birazcık feragat ederim dersen R25F-30 hem iyi renk gamutu hem de yüksek kontrast oranı sunuyor. Yalnız diğerlerine göre daha yavaş.
IMG_3290.png

IMG_3289.png

IMG_3288.png

Son düzenleme:
Hz'i yüksek olsun mu?
9 bin TL'e bu var.
Hocam hala öneriyor musunuz 10 bin lira bandı için?

Bilgisayarı daha çok internette sörf için kullanıyorum fakat rekabetçi oyunlara da ilgim var valorant, cs2, dead by daylight gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı