En Fazla 6000 TL'ye laptop önerisi

Bütçe
En Fazla 6000 TL
GTX 1050'li ürün ile GTX 1650'li ürün arasında 150 TL olduğu için GTX 1050 çok mantıklı değil aslında. Diğer taraftan MX 230 ve APU sistemlere göre çok daha iyi performansı var tabii.

Ekonomik olarak şunu almışken bunu da al, biraz daha ekle şunu al demek kolay tabii. Burada kimse bir şeye zorlamıyor imkan ne ise o alınmalı. Sadece almayı düşündüğün cihazlar ile GTX 1650'li cihazlar arasındaki farkı bilmek lazım. MX 230 gibi kartlar 720P düşük çözünürlükte birçok oyunu açabilir, GTX 1650 ise 1080P orta-yüksek ayarlarda birçok oyunu açar. GTX 1650'nin MX 230 seviyesine gelmesi 5 sene sürer, MX 230'lu bir sistemle yeni oyunlar GeForce Now gibi bulut servisleri ile mümkün olur ancak.

Kısa bir kartlar arası FPS karşılaştırması olan video var, bir bak istersen. MX 330, 230'a göre biraz daha iyi tabii. Burada beni endişelendiren asıl şey bu cihazlarda genelde tek fan ve daha zayıf soğutma olması. Yani düşük çözünürlükte bile uzun saatler oyun oynamak ne kadar mümkün olur belli değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum ona para vereceğine bunu al 1000 TL daha ucuz ve aynı performans.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu da karşılaştırması.

Mersin'de yaşadığım için bunu buldum. RX560X var ama Ryzen 5'li.
Bütçeyi 200 TL aşıyor sadece.

Dostum bu fiyata GTX 1650'li araştır diyorum.

Bu da aradaki oyun performansı farkı.

6000 TL GTX 1650 bulamadım:(
6500 TL en ucuz GTX 1650'li laptop, ama en az 40
En fazla 55-60 civarı FPS versin yeter bana.

Doatum senin için sıfır laptopları araştırdım 6000 TL'ye kadar ve 4000'den sonrası yaklaşık hep aynı işlemciler kullanılıyor. Hani 4700 ile 6000 arasında hiçbir fark yok oyun performansında hatta bazıları daha bile düşük. 6000'e GTX 1050'li laptop falan alma kazık fiyat. Sana 4700'e önerdiğim aralarındaki en F/P ürün. Bu fiyata bu performnas daha iyi 6000'e olanlarda R7 3700u falan var ama R7 olduğuna aldanma. Ryzen 5 4500u ondan daha performanslı bir ürün internetten bakabilirsin istersen. Yani alacaksan 4700'e önerdiğimi al en F/P ürün o.
6000 TL GTX 1650 bulamadım:(
6500 TL en ucuz GTX 1650'li laptop, ama en az 40
En fazla 55-60 civarı FPS versin yeter bana.
Dostum tamamdır benim dediğimi al işini görür. 1050'li laptop'a 6000 tl para vermek onu çöpe atmak demektir.

ETS 2'de 1080p medium da sabit 60 FPS veriyor.

Peki ekran kartı kaç GB?

Dostum bunlar APU sistem. Harici ekran kartı yok işlemciye dahili edilmiş şekilde var. Bu dediğim sizi korkutmasın Ryzen 5 4500u FPS testleri dediğiniz zaman sizi işinizi çok rahat göreceğini sizde fark edeceksiniz. Attıklarım bir türlü hoşunuza gitmedi, anlamadım. Size olabilecek en f/p işinizi görecek ürün öneriyorum ama yaranamıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı