En güvenli işletim sistemi nedir?

Linux ile windows ile arasındaki farkı biliyorsan şayet sorun yok. İkiside ap ayrı işletim sistemleri. Yazılım yada daha sistemsel prgramlar kullanacaksan linux. ama işletim sistemi gğvenliği kendi sağlamaz. Firewall , antivirüs programları vs bunlarla sağlar.

Açık kaynak olan sistemler diğerlerinden daha güvenlidir.
Linux'e merakanız var ise iso dosyasını indirip sanal makinede deneyimleyebilirsiniz.
Ancak alışmak biraz zaman alacağı için şans vermeniz gerekiyor.
Linux Mint başlamak için iyi bir dağıtım, farklı olarak fedora'yı deneyebilirsiniz.

Linux ile windows ile arasındaki farkı biliyorsan şayet sorun yok. İkiside ap ayrı işletim sistemleri. Yazılım yada daha sistemsel prgramlar kullanacaksan linux. ama işletim sistemi gğvenliği kendi sağlamaz. Firewall , antivirüs programları vs bunlarla sağlar.
Genel olarak çoğu virüs Windows için yazılmış, o yüzden AV kurmasa bile pek sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.

Genel olarak çoğu virüs Windows için yazılmış, o yüzden AV kurmasa bile pek sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.
Eset İn kaspersky inde Lİnux için AV sürümleri mevcut. Fakat dediğim gibi linux ile Windows ap ayrı işletim sistemleri. Windows daki Dışa açılan kapılar linux da yok. Bu online oyun olsun yada herhangi bir dış port yada local ip tcp udp vs.. kendi içinde profesyonel bir işletim sistemi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı