En güvenli Windows 11 kurulum hangisi?

Keşke Windows 11'in ilk versiyonunda aldığım SS'leri silmeseydim. Battlefield 5'de tam olarak 13 FPS artışı yaşadım dostum.
Windows 10'da da alırsın onu. Yeter ki gereksiz şeyleri ve ayarları kaldırırsan. Dediğim gibi blotware uygulamaları olmadan geliyor Windows 11 bir de CPU'yu daha verimli kullanıyor belki de o yüzden.

Yeni işletim sistemi, öncelikle geliştirilmiş bir kaynak yönetim sistemine sahip. Bu noktada artık ön plandaki iş yüklerine daha yüksek öncelikler verilirken, arka plan işlemleri tarafından tüketilen işlem gücü azalıyor.

Windows artık etkin olmayan sekmeleri duraklatma konusunda daha yetenekli ve böylelikle harcanan sistem kaynakları minimuma iniyor. Steve Dispensa, yeni sekme uyku işlevi sayesinde sistemin %32 daha az bellek kullanımına sahip olabileceğini ve CPU kullanımın oranının %37 oranında azalabileceğini söylüyor.

Sırf bu nedenden dolayı bile Windows 11 geçilir. Üstelik unutmayın en iyi gelişim, değişimle olur.

Ben her şeyi biliyorum demiyorum ama ben göremedim diyorum bu durumu. Görsem niye söylemeyeyim derim size. 😄
Yeni işletim sistemi, öncelikle geliştirilmiş bir kaynak yönetim sistemine sahip. Bu noktada artık ön plandaki iş yüklerine daha yüksek öncelikler verilirken, arka plan işlemleri tarafından tüketilen işlem gücü azalıyor.

Windows artık etkin olmayan sekmeleri duraklatma konusunda daha yetenekli ve böylelikle harcanan sistem kaynakları minimuma iniyor. Steve Dispensa, yeni sekme uyku işlevi sayesinde sistemin %32 daha az bellek kullanımına sahip olabileceğini ve CPU kullanımın oranının %37 oranında azalabileceğini söylüyor.

Sırf bu nedenden dolayı bile Windows 11 geçilir. Üstelik unutmayın en iyi gelişim, değişimle olur.
Bu arkadaşın cevabı yeterli olmuştur bence. Herkes FPS yükselişi oldu diyor, siz olmadı diyorsunuz. O zaman size inanalım ne dersiniz? :D

Bu arkadaşın cevabı yeterli olmuştur bence. Herkes FPS yükselişi oldu diyor, siz olmadı diyorsunuz. O zaman size inanalım ne dersiniz? :D
E ben de dedim bunu zaten de bu yine de FPS artışını garanti etmez ki. Bir yığın faktör var. İşlemci zayıf kalıyorsa işletim sistemi ne yapsın? :D

İşlemci destekmeyenler Windows 11 de performans kaybı yaşar mı?

Gerekli rehber burada. @Pixel_x
İşlemci destekmeyenler Windows 11 de performans kaybı yaşar mı?
Ben 4.nesil ile yaşadım. Microsoft önermiyor. Fakat 6.nesil veya üzeri bir işlemciniz varsa bir sorun teşkil etmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı