Çözüldü En hafif Windows 10 sürümü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

waieNNN

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Donanım
Selamun aleyküm cümleten, sistemim aşağıdaki gibidir. Şu an Windows 10 Pro kullanıyorum ve boştayken 1.5 GB RAM yiyor. Ve bende sürümü değiştirmeye karar verdim, boştayken bu şekilde 1.5 GB RAM yemeyecek ve en hafif sürüm hangisidir? Ne önerirsiniz?

4 GB DDR3 RAM.
2 GB NVIDIA 310M ekran kartı.
Intel i3 M370 2.40 GHz 3MB önbellek işlemci.
500 GB harddisk.

Çözüm
Siz eski bilgilerinizi güncellememişsiniz. Öncelikle temelden başlayalım. RAM nedir? RAM, bilgisayarın sık eriştiği dosyalara daha hızlı erişmek için geçici olarak depoladığı yüksek hızlı geçici depolama birimidir.

Bu durumda RAM kullanımı, taşma sorunları olmadığı sürece sizin zararınıza değil, faydanızadır.

4 GB RAM olan bir sistemde 1.5 GB kullanımı gayet normal ve olması gerekendir zaten.

Buna ek olarak modifiye edilmiş Windows 10 sürümlerinden uzak durun. Güncellemede sıkıntı olur ve güvenlik açıkları doğabilir.

Şu an en iyi sürüm 2004 sürümüdür. Ona yükseltebilirsiniz.
RAM'in 4 GB değil de 8 GB olsaydı, boştayken en az 2 ve 3 GB kullanırdı. 1.5 GB aşırı bir kullanım değil kanımca. Ancak RAM kullanımı azaltmak istiyorsan, Windows'ta kullanmadığın Microsoft programları silmen lazım. Mesela ben Windows Skype hiç kullanmadığım halde sürekli arkaplanda çalıştığını fark ettim. NTLite programı ile kendime özel .iso dosyası hazırlayıp o Windows'u kurdum. 3 GB yiyor iken şu an boşta 1.5 GB yiyor.

Hocam forumda önerilmiyor. Ben de önermiyorum içinde ön yüklü hiçbir uygulama gelmiyor ve normal kullanımda sıkıntı çıkartabilir.

Biraz araştırdığıma göre temel programlar yüklü geliyormuş, bu da bilgisayarın daha rahat çalışmasını sağlıyor gibi yazılar okudum.

Siz eski bilgilerinizi güncellememişsiniz. Öncelikle temelden başlayalım. RAM nedir? RAM, bilgisayarın sık eriştiği dosyalara daha hızlı erişmek için geçici olarak depoladığı yüksek hızlı geçici depolama birimidir.

Bu durumda RAM kullanımı, taşma sorunları olmadığı sürece sizin zararınıza değil, faydanızadır.

4 GB RAM olan bir sistemde 1.5 GB kullanımı gayet normal ve olması gerekendir zaten.

Buna ek olarak modifiye edilmiş Windows 10 sürümlerinden uzak durun. Güncellemede sıkıntı olur ve güvenlik açıkları doğabilir.

Şu an en iyi sürüm 2004 sürümüdür. Ona yükseltebilirsiniz.

Çözüm
Siz eski bilgilerinizi güncellememişsiniz. Öncelikle temelden başlayalım. RAM nedir? RAM, bilgisayarın sık eriştiği dosyalara daha hızlı erişmek için geçici olarak depoladığı yüksek hızlı geçici depolama biri midir?

Şu an en iyi sürüm 2004 sürümüdür? Ona yükseltebilirsiniz.

Sağolasın Recep abi, o halde sürüm yükselteceğim. Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar. İyi forumlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı