En hızlı nasıl kalori yakılır?

1881mirac

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bir süredir günde bir saat yürüyüş yaparak kalori yakıyordum ancak ip atlayarak veya zıplayarak yakılan kalorinin daha fazla olduğunu söyleyenler oldu. Sizce yürüyüş yaparak mı daha çok kalori yakılır yoksa ip atlayarak veya zıplayarak mı?

Kalori yakmak istiyorsanız yüksek nabızlı şeyler daha fazla kalori yaktırır, ama yaktığınız kaloriler yağ yerine çoğunlukla glikojen depolarınızdan gider. Yani kaslarınızdaki karbonhidratlardan. Yağ yakmak için yürüyüş daha iyidir ancak diğer yüksek nabızlı egzersizler yüksek ihtimal daha çok kalori yakar.

Kalori yakmak istiyorsanız yüksek nabızlı şeyler daha fazla kalori yaktırır, ama yaktığınız kaloriler yağ yerine çoğunlukla glikojen depolarınızdan gider. Yani kaslarınızdaki karbonhidratlardan. Yağ yakmak için yürüyüş daha iyidir ancak diğer yüksek nabızlı egzersizler yüksek ihtimal daha çok kalori yakar.
Yanıtınız için teşekkür ederim, glikojen depolarından gider dediniz ancak bir ayda gözle görülür miktarda vücudumdaki yağ oranı azaldı. Bel çevremde ve karın kısmımda özellikle. Vereceğim son beş kilo kaldığı için daha çok kalori yakmak istiyorum, o yüzden sizin de dediğiniz gibi yüksek nabızlı egzersizler yapmaya bağlayacağım.

3v3 veya 5v5 basket maçı deli gibi yaktırır bide maç öncesi pre workout çak beygir gibi koşturur, yorulmazsın.
Zamanında öyle 20kg verdim tabi basketi seviyodum..
Daha çok futbol oynuyorum ama yorgunluk problemim fazla olmuyor yani maç boyu koşabiliyorum genellikle. Az önce bisiklet sürmek de geldi aklıma, saatte 750 kalori yakılabiliyormuş.

Daha çok futbol oynuyorum ama yorgunluk problemim fazla olmuyor yani maç boyu koşabiliyorum genellikle. Az önce bisiklet sürmek de geldi aklıma, saatte 750 kalori yakılabiliyormuş.
Bisiklette yapmıştım ormana falan gidip downhill tarzı ancak bu trafikte sıkıntılı gibi yinede denemeye değer.

Futbolda güzeldir ancak bölgeye göre koşu vs azalıyor bi basket deneyin zevk alırsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı