Merhaba, galiba İngilizce seviyem A2 seviyesinde. Ben en azindan bunu ana dilim gibi konuşacak, yani bana diyeni anlayacak cevap verebilecek seviyeye gelmek istiyorum. Yardimci olur musunuz nasıl yaparim? Ama hemen insanlarla konus falan demeyin konusamiyorum. En azindan once konuşacak seviyeye gelmeliyim.
Merhaba, galiba İngilizce seviyem A2 seviyesinde. Ben en azindan bunu ana dilim gibi konuşacak, yani bana diyeni anlayacak cevap verebilecek seviyeye gelmek istiyorum. Yardimci olur musunuz nasıl yaparim? Ama hemen insanlarla konus falan demeyin konusamiyorum. En azindan once konuşacak seviyeye gelmeliyim.
Kendim çalışarak yapabilirim diyorsan kendin çalış. Olmazsa kursa falan katılabilirsin. İngilizce öğrenme uygulamaları da var ama onlar hakkında pek bilgim yok.
Hocam eğer kursa gitmeden tutor uygulama kullanmadan kendiniz öğreneceksiniz biraz zaman alabilir. Ben c1 seviyesindeyim ve b2 ye kadar kendim öğrendim. Öncelikle seviyenize göre konuşma, yazma, dinleme ve okuma becerilerinizi geliştirin. Yani a2 seviyesinde konuşuyor olabilirsiniz, ama a2 seviyesinde yazamıyorsanız, veya a2 seviyesinde dinlediğinizi anlamıyorsanız b1 olamazsınız. Bu dediğim Her seviye için geçerli. Gramer çok önemli bir konu değil bence, ama temel bir Gramer bilgisi olmak zorunda. En azindan zamanların bir kısmını bilseniz kafi. Kendi seviyenizdeki kelimeleri iyice öğrenin. bakın ezberlemeyin; öğrenin. Daha sonra kitaplar okuyun, o seviyede videolar izleyin. Zaten youtube da seviye seviye video aratirsaniz bulursunuz. Bu dediğim her seviye için geçerli. Kimisi b1 den sonra b2 ve c1 için kursa gidiyor kimisi b2 den c1 için gidiyor. Siz kendiniz hangi seviye de zorluk çekiyorsanız orda yardım almaya başlayabilirsiniz. Ama once uyarmam gerek; en hızlı şekilde öğrenmeniz bile uzun bir zaman alabilir. Çünkü İngilizce de, turkce bir kelimenin birden çok karşılığı var. Hepsi farklı anlamlara geliyor ama sonuç olarak hepsi aynı turkce kelimeye karşılık geliyor. Bu tarz kelimeler genellikle farklı seviyelerde karşımıza çıkıyor bu yüzden seviye atlamak biraz daha zor hale geliyor. Kısacası; kelime çalışın, konuştuğunuz gibi dinleyin, okuyun. Artık gelmediği yerde destek alarak daha ileri seviyeye taşıyabilirsiniz. İyi forumlar.
Kursa gitmenize falan gerek yok. Dünyanın neresine giderseniz gidin İngilizce konuşacak birileri bulabilirsiniz. Konuşacak seviyeye gelmenin en basit yolu daha fazla konuşmaktır pratik yapmaktır hayatınıza entegre etmektir. İnternette sesli veya yazılı konuşacak insanlar bulun belki de arkadaşlarınız da ingilizce biliyordur sorabilirsiniz.
Siz öğrenmek isterseniz herkes size destek olur, dalga geçecek adamla arkadaş olmayın zaten utanmazdır.
Herkese merhaba, şu an biyoloji bölümü okuyorum, Amerika'ya dil okulu ile gidip dilimi geliştirmek istiyorum. Önerebileceğiniz şirket var mı? Çok ucuz olmasın, çok da pahalı olmasın. Kaliteli bir yer olsa benim için yeterli.