En iyi başlangıçtan ileri seviye Python kursu hangisi?

Ülkedeki tüm üniversitelerde önce programlama dili öğretilmeye başlanıyor, sonra algoritma dersi anlatılıyor. Hadi birkaçı bilmiyor olsun, hepsi mi hatalı? Yurt dışındaki bilindik okullarda da kabaca aynı tabloyu göreceğinizi düşünüyorum. Açıp bakabilirsiniz.

Algoritma zaten herkesin istemeden bildiği bir şey. Su içmek için sürahiden bardağa doldurmanız gerektiğini biliyorsunuz. Veya su kabını ağzınıza götürmeyi.
Bunu biri size söyleyince bir şey değişmeyecek. Programlama öğrenmeniz kolaylaşmayacak.
Algoritma dersindeki karışık algoritma örneklerini kastediyorlarsa o daha beter. Temel programlama bilmeden çok soyut, anlamsız kalır.

Ülkedeki tüm üniversitelerde önce programlama dili öğretilmeye başlanıyor, sonra algoritma dersi anlatılıyor. Hadi birkaçı bilmiyor olsun, hepsi mi hatalı? Yurt dışındaki bilindik okullarda da kabaca aynı tabloyu göreceğinizi düşünüyorum. Açıp bakabilirsiniz.

Algoritma zaten herkesin istemeden bildiği bir şey. Su içmek için sürahiden bardağa doldurmanız gerektiğini biliyorsunuz. Veya su kabını ağzınıza götürmeyi.
Bunu biri size söyleyince bir şey değişmeyecek. Programlama öğrenmeniz kolaylaşmayacak.
Algoritma dersindeki karışık algoritma örneklerini kastediyorlarsa o daha beter. Temel programlama bilmeden çok soyut, anlamsız kalır.

Teşekkür ederim, peki sizce insan ilk Python öğrenmeli kolay diye yoksa ilgi alanı neyse o dilden mi başlamalı mesela direk IOS'ta uygulama yapmak istiyorsa Swift mi başlamalı gibi.

Algoritma "temelleri" hocam. Oturup Las Vegas algoritmasını öğrenmesi tabii ki değil, bizim zamanımızda ilk başta nasıl düşünmen gerektiği öğretildi sonra programlama diline geçildi.

Dediğiniz gibi işin mantığını öğretmeden direk syntax e dalındığını hiç sanmıyorum hocam.

Biraz araştırıp geldim İTÜ ve ODTÜ ders programları aşağıdadır, ilk dönem ikisinde de program dili yok. (yanlış düşünüyor olabilirim ama bence ilk temelini oturtmak zorundasın, sebebi de karşına bir sorun çıktığında düşünce biçiminin oturmuş olması gerektiği)

İTÜ olanda algoritma adı olan ders 3. sınıfta. ODTÜ de öyle.
Ders içeriği yazılmamış ama 4. dönemdeki nesne yönelimliden önce işlenen 2 adet bilgisayar mühendisliğine giriş derslerinde programlama öğretildiğini düşünüyorum.
ODTÜ ise direkt 2. dönemde C ile başlamış.

Şunun 8 yazdırdığını görünce olayı anlamayacak kişi olduğunu sanmıyorum. Oturup 50 ekranlı Android uygulaması yapılması beklenmiyor zaten.
Kod:
a = 5;
a += 3;
print(a);

İlla çok istiyorsanız algoritmanın temelde ne olduğu 5 dakikada anlatılacak şey. Gidip 5 saatlik boş video izleyip kendinize hiçbir şey katmak istemiyorsanız buyurun.

Ne yapacaksanız onunla başlayın. Bir yerden sonra hepsi aynı zaten.

İyi geceler, hocam araştırma yaptığım kadarıyla JavaScript en kapsamlı dil gibi geldi web sitesi oluşturma masaüstü uygulama mobilde uygulama yapma gibi geniş kapsamlı geldi bundan başlamayı düşündüm yanlış mı yanlışa tavsiyeniz nedir ben masaüstü ile Android'e uygulama yapmayı düşünüyorum aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı