En iyi e-ticaret siteleri önerileri

Makaleler
17
Daha fazla  
Arkadaşlar yıllardan beri e-ticaret sistemi üzerinden bolca ürün alan birisi olarak, forumda internet üzerinden alışveriş konusunda korkan ve güven problemi yaşayan insanlar olduğunu gördüm. Kendi tecrübelerime dayanarak naçizane birkaç öneride bulunacağım. Sizlerde fikirlerinizi ve eleştirilerinizi lütfen belirtiniz.
Öncelikle internetten alışveriş her zaman en güvenli alışveriştir. Zira kanunlar nezdinde korunur ve kollanırsınız. Aldığınız her ürünü 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade etme hakkınız vardır. Gel gelelim e-ticaret sitelerinin hizmet ve güvenilirliğine.
Hizmet olarak:
N11.com.
Hepsiburada.
Trendyol.
Amazon.
Olarak sıralayabilirim. Amazon gibi büyük bir şirket nasıl olur da en altta kalıyor derseniz, kargo takip numaraları çok geç düşüyor. Siparişten sonra adres değişikliği yapılmıyor. Sırf bunun için 1 saat uğraştım bugün. En dandik sitede dahi bunun yapılıyor olması Amazon’un hizmet kalitesini oldukça düşürüyor. Arayüz kısmı kullanışsız ve yavaş.
Açıkçası bugüne kadar en memnun kaldığım n11.com oldu. Mağazaya soru sor özelliği, taban fiyat limiti koyarak kargo ücreti vermeye zorlamamaları. Uygun fiyatları ile çok cazip ve hizmet kalitesi olarak bence en üstte.
güven olarak:
Amazon.
Hepsiburada.
N11.
Trendyol.
Diyorum. Amazon ne kadar yavaş bir hizmet sunsa da güvenirliği tartışılmaz. Hepsiburada keza çok güvenilir. Ayrıca hizmeti hızlı ve yapıcı bir müşteri hizmetlerine sahip. Trendyol ise ürünün en fazla kaç gün içinde kargoya verileceğini dahi söylemekten imtina ediyor. Hangi kargoyla gelecek onu da söylemiyor. Ondan ötürü en sona koydum. Sizin düşünceleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hizmet sıralamanıza katılmıyorum fakat güven sıralamanıza kesinlikle katılıyorum. Bence hizmet ve güven açısından Amazon'un hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum. Yaklaşık 3 yıldır Online alışveriş yapan biriyim saydığınız sitelerden (hb, Amazon, Trendyol) alışverişler yaptım. Bana göre.
Sıralamam:
1-Amazon
2-Hepsiburada
3-Trendyol
4-Teknosa.com
Amazon'u 1. sıraya koymamın en büyük nedeni müşteri hizmetleri desteği hiçbir e- ticaret sitesinin müşteri desteği bu kadar çözüm odaklı olamaz diye düşünmekteyim. Şöyle bir anımı anlatayım ben telefonumu Amazon'dan aldım telefonumu kullanırken yaklaşık 10. ayda telefonumun hoparlöründe sıkıntı oldu ve ben amazon müşteri hizmetlerine başvurdum . Müşteri hizmetleri bana 2 seçenek sundu .
1- İsterseniz bölgenizdeki yetkili servise gönderin . sorununuz giderilemezse amazon iadesi oluşturalım .
2-İsterseniz direkt amazon iadesi oluşturup para iadesi yapalım dediler
bu durum gerçekten harika
trendyol'un ise bu kadar neden övüldüğünü hiç anlamış değilim tamamen bir kaos ortamı hiç kimsenin hiç birşey'den haberi yok.
Hepsiburada'nı ise telefon ve bilgisayarlar için uyguladığı saçma sapan bir kargo ücreti durumu var 10k ya bilgisayar alıyosun birde kargo ücreti istiyolar ve hb müşteri hizmetlerinin pek çözüm odaklı olduğuınu düşünmüyorum .

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı