En iyi fare üreticisi hangisi?

Model model gitmek lazım. FPS oyunları için Logitech'ten G Pro fare, Steelseries'den Sensei Ten, Razer'dan Viper 8K ve kablosuz optik anahtarlı olanını öneririm. Razer'ın Deathadder V2'yi de öneririm. Bunların ardından Logitech G403 Hero gelir. Sadece sensör değil, hafiflik, anahtarların tepkiselliği gibi açılardan da bakmak lazım.
 
@mar00n SteelSeries mouse konusunda oldukça geride. Aerox serisi hiç güzel değil, gereksiz fiyatlara satılıyor. Rival 5 ve Rival 3'te aynı. Rival 3 Wireless'ta fena değil. Mouse'ları rezalet değil ama o bütçedeki rakipleri kat kat daha güçlü.
@Fatih_42 Viper Ultimate öneririm.

SteelSeries markasının mouselarını hiç kullanmadım. Ama kulaklıkları on numara o yüzden seviyorum markayı. Viper Ultimate düşünüyorum ama çoğu kişi sorunlu diyor bilemedim. Bu arada G PRO'yu eledim elim büyük olduğu için. Logitech alırsam G502 Lightspeed olur.
 
@Teacher80 Sensei Ten mi? Güzel şaka. Sensei Ten tam anlamıyla rezalet. Ağır, kablo sert, skatezler çöp zaten. Asla alınmaz.
Element uydurmadım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Cok da element uydurmamis aslinda. %100 PTFE skatez yok, paracord kablo yok, 92 gr agir sayilir.
Paracord kablo, daha hafif fare, %100 PTFE skatez isteniyorsa birçok modeli elemek lazım. Paracord kablo olmaması ve skatezlerin PTFE olmaması fareye çok şey mi kaybettirir araştırmak lazım. Sert örgülü kablo ile paracord kablo arasında kullanımda fark var ama esnek kablo olması için ille paracord mu olması lazım. Mesela kullandığım Deathadder V2'de kablo paracord değil ama hafif ve esnek.
Dediğin şeyler özellikten ziyade ille şu malzeme olsun tercihi. O zaman %100 PTFE skatez kullanmıyorsa kötü mü oluyor farenin skatez. Kimyada sanayide bir sürü alternatif malzeme var ve firmalar bunu kullanıyor.
Piyasada popüler olan malzemeyi kullanmadı diye de ürünü gömmeye gerek yok.
Arkadaşlarım değişik fareler kullanıyorlar. Logitech G403 kullanan var mesela FPS oyunlarında durduramıyorlar. Warzone'da ara ara Shadow Ban yiyor. BF4'te serverdan atılıyor. 87 gram, PFTE skatez kullanmıyor, paracord kablo da yok. Ama farenin altı kaygan, kablo esnek, ağırlık da onu frenlemiyor. Birkaç aydır para kazanıyor. Warzone kötü oynayanların yanına para ile iyi oyuncu verip takımca birinciliğe çıkaran firma var. Arkadaşım da bunlara çalışıyor, para kazanıyor. Bahsettiğin şeyler malzeme tercihi, senin farede olmasını istediklerin. Kendi standartına uymaması o fareyi kötü yapmaz.
Benim standartımda da optik anahtar çok önemli ama mekanik anahtarlıları kötü yapmaz bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı