En iyi flashcard uygulaması nedir?

kratmat

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Ideapad 3 15IML05 - 8 GB RAM - Intel i5 10210U - NVIDIA GeForce MX130
Meslek
Hoca
Merhaba, arkadaşlar. Şu an İngilizce öğrenmekteyim. Yeni öğrendiğim kelimeleri belli aralıklarla tekrar edebilmemi sağlayacak bir flashcard uygulaması arıyorum. Arapça öğrenirken kullandığım Flashcards World uygulamasıydı. Eğer daha iyi, daha kullanışlı bir uygulama bilen varsa öğrenmek isterim.

Sadece telefon ile mi kullanacaksınız? PC de varsa en kapsamlı ve düzgün kullanıldığında en etkili olacak uygulama Anki. Özelleştirme seçenekleri çok fazla. İstediğiniz gibi deste oluşturabilir görsel, ses, örnek cümle vs ekleyebilirsiniz.

İngilizce için hazır destekler de var ama en iyisi kendi destelerinizi kendiniz oluşturmanız tabi ki.

Sadece telefon ile kullanacaksanız arayüzü çok kullanışlı değil. PC olmadan eklenti kullanmayacağıminızdan da fazla bir özelleştirme şansı olmuyor.

Aslında telefon-PC senkronize şekilde kullanmak istiyorum. Ama PC'de olmasa bile telefonda olması şart benim için. Çünkü flashcardlar için günümün bir bölümünü ayırmak yerine boş kaldığım 15-20 dakikalık zamanlarda kelime tekrarı yapmak istiyorum. Bunu da en iyi telefon sağlıyor.
Yani eğer anki uygulamasının sadece ayrıntılı düzenlemeleri yapabilmek adına PC'ye ihtiyacı varsa ve aktif kullanımda telefon iş görüyorsa o zaman bana uygun bir uygulama gibi gözüküyor.

Anki ile bilgisayardan çok kaliteli desteler oluşturmak mümkün. Görsel eklemek, yapay zeka ile ses eklemek için eklentileri var. Bunları telefona senkronize edebiliyorsunuz.

Yeni öğrendiğiniz kelimeleri kendiniz ekliyorsanız gördüğünüz cümle ile birlikte eklemek hatırlamayı bayağı kolaylaştırıyor. O şekilde kullanabilirsiniz. Önde kelime çıkar, arkada çevirisi ve örnek cümle çıkar. Çeviriyi de Google Translate eklentisi ile kolayca oluşturabiliyorsunuz.

AwesomeTTS eklentisi ile cümlenin okunuşunu da ekleyebilirsiniz ama İngilizce için çok gerekli değil bence. Japonca gibi yazı sistemi farklı diller için çok faydalı oluyor.

Otomatik görsel arayıp ekleyen eklentiler de var sanırım ama onu pek kullanmadım.

Smart Notes eklentisi ile ChatGPT'ye bağlayıp oradan da otomatik çeviri yaptırabilirsiniz. Ya da grameriniz zayıfsa cümlenin gramer kurallarını açıklatabilirsiniz. Kelimeler için ek örnek cümleler oluşturtabilirsiniz. İşin içine ChatGPT girince seçenekler çok artıyor.

Videolardan çalışıyorsanız videonun resmini, sesini ve o anki altyazıyı kolayca flashcard'a çevirmeye yarayan AsbPlayer diye bir tarayıcı eklentisi var. Mesela youtube'da bir video izliyorsunuz. Bilmediğiniz bir kelime çıktı. Açtınız baktınız eklemek istiyorsunuz. AsbPlayer ile tuaş bastıktan sonra video'nun o karesinin resmi, o cümlenin geçtiği alt yazıyı ve videodaki sesi flashcard olarak kaydediyor. Youtube'da anlatımları var bakabilirsiniz. Sentence mining olarak geçiyor.

Tüm bu eklentiler ile oluşturduğunuz desteleri de telefona senkronize edebilirsiniz. Yani PC'den çalışırken deste oluşturup sonra boş zamanlarınızda kısa aralarda telefondan tekrar yapabilirsiniz.

Anki kullanımını öğrenmek biraz zaman alıyor ama alışınca tekrar için en verimli uygulamalardan biri bence. Tabi sadece Anki ile dil öğrenilmez ama günde yarım saat tekrara ayırıyorsanız veriminizi çok arttırır.

Aslında tam benlik bir uygulama gibi gözüküyor. Çok güzel anlatmışsınız, teşekkür ederim. Henüz fırsatım olmadı ama en yakın zamanda bu uygulamayı deneyeceğim. Tekrardan teşekkürler. 🫡

Technopat Haberler

Geri
Yukarı