@zeki kurt WT @Görkem Say @Aolzarin @goldenarmor5325 @Tahao @Taptic @berat3636 Istanbul, Sultangazi taraflarında oturuyorum. Her sağlayıcı 82 Mbps altyapı veriyor. Ancak binada ki tesisat sorunları nedeniyle 55 kullanabileceğim. Anladığıma göre hızları eşitse, hangisi ucuzsa onu alın diyorsunuz ? Peki bu dediğiniz sağlayıcıların kötü yanları nelerdir ? Bu işleri pek bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?
Hocam altyapı sorgusu yapar mısınız?
Hocam kötü yanları derken ;
Türknet'te temsilci ile sesli görüşme imkanınız bulunmuyor. Önce ticket açıp şikayet oluşturacaksınız. Sonra aranıyorsunuz şikayete bağlı olarak.
Milleni'de yurtdışı çıkışları Kablonet gibi tracert değerlerinde Superonline çıkış noktalarından olduğu için ping sorunu yaşayan kullanıcılar oluyor zaman zaman.
Comnet'te müşteri temsilcileri ile iletişimde sorun yaşayan kullanıcılar oluyor. Öte yandan ping değerleri iyi.
Gibir de çıkışlarını Comnet üzerinden veriyor. Nadir de olsa bazı kullanıcılar prime time da hız sorunları yaşadığını görmüştüm. Özellikle hafta sonunda.
Hocam ben 8 aydır Netspeed kullanıyorum. Oldukça memnunum. Bir tek Ocak ayında bir hız sorunu yaşadık. Geri kalanında gayet memnunum. Tracert çıkış noktaları Türk Telekom üzerinden veriyor. Türknet ve Comnet ile birlikte şahsi fikrim en iyi çıkış noktaları TT'nin kendisinde hala. Hız testinde aldığım ping 7-8 arası.
Eğer Netspeed'e başvuracaksınız direkt hattınızı taşıyın evde faal bir hat bulunuyorsa. Başvuru sürecinde kafanıza takılan bir nokta olursa yazabilirsiniz.
Benim de santral uzaklığım 350m, ulaşılabilir hız 50 Mbit. 40 Mbit alabiliyorum uzun süredir. Kablo arızam var diye 36 alıyorum. O kadar düşer mi sizde bilemiyorum. 70lere kadar almanız lazım diye düşünüyorum.
Kullandığım modem VMG3312 B10B Broadcom çipsetli Türk Telekom modem. Kablo kopmuş durumda. Buna rağmen ulaştığım hız gayet stabil. En kötü ileri dönük CAT6 kablo çekersiniz sinyaliniz SNR değeriniz yükselir.