En iyi internet sağlayıcısı nedir?

Bende Istanbul, Sultangazi/Cumhuriyet Mahallesinde sitelerde oturuyorum. 99.999 megabit'ti 82 ye düştü.
Acaba neden diyordum. Sizde de öyleymiş.

Merhaba, 15 gün sonra sözleşmemiz Türk Telekom ile bitiyor. 16 Mbps kullanıyordum. Şimdi 55 kullanacağım. Hangi operatörü önerirsiniz? Aklımda TurkNet vardı ama aramalara bile dönüş yapmıyorlar. Sizce ne yapmalıyım? Türk Telekom biraz masraflı.

Millenicom aradığın sağlayıcı.

Ben de aynı başlığı açacaktım, buradan devam edeyim.

Şuanda fiber 20 mbps - 96 lira Türk Telekom kullanıyorum. 3 ay kalmış şimdi teklifleri şudur;
2 yıllık sözleşme, 100 mbps 163 lira - 50 133 lira - 35 123 lira

Geçen yıl 24 mb kullanmıştım şimdi 20, arada pek fark göremedim ama netflixten film açınca eğer bilgisayardan devam eden bir indirme varsa tvden netflix görüntü çok kötü oluyor.

Türk net ise yine fiber 100 mbps 140 lira 2 yıllık sözleşme diyor, aslında geçen ay 100 lira idi, şimdi 140 lira.

Ne tavsiye edersiniz bana, 140 liraya Türknet'e geçmeye değer mi yoksa 133 liraya TTnet 50 lik alıp 133 lira mı vermeli?

24 -35 ve 50 hızları arasında fark belli eder derecede midir?
Altyapınız fiberse Türknet'i alın, 50 ile 100 arasında fark var.

Ben de aynı başlığı açacaktım, buradan devam edeyim.

Şuanda fiber 20 mbps - 96 lira Türk Telekom kullanıyorum. 3 ay kalmış şimdi teklifleri şudur;
2 yıllık sözleşme, 100 mbps 163 lira - 50 133 lira - 35 123 lira

Geçen yıl 24 mb kullanmıştım şimdi 20, arada pek fark göremedim ama netflixten film açınca eğer bilgisayardan devam eden bir indirme varsa tvden netflix görüntü çok kötü oluyor.

Türk net ise yine fiber 100 mbps 140 lira 2 yıllık sözleşme diyor, aslında geçen ay 100 lira idi, şimdi 140 lira.

Ne tavsiye edersiniz bana, 140 liraya Türknet'e geçmeye değer mi yoksa 133 liraya TTnet 50 lik alıp 133 lira mı vermeli?

24 -35 ve 50 hızları arasında fark belli eder derecede midir?

Altyapı sorgulaması yapıp ekran görüntüsü atar mısınız hocam.

Hocam Türknet'te sözleşme yok ki? Böyle bir anlaşma yok. Netspeed ve Türknet taahhüt sözleşme imzalatmaz. Fiyatlar da bu şekilde güncellenir zaten. Milleni'de var bu bahsettiğiniz. İsteyen taahhüt verir. İstemeyen taahhütsüz kullanır.

Eğer FTTH altyapıdaysanız 50Mbit ile 100Mbit arasında dağlar kadar fark var. Örneğin bir 1080p videosu için 5-10 Mbit tüketilme değeri olduğunu varsayalım. Bitrate değerine göre bu değer daha az ya da çok olabilir. Bu örnek sadece. Aynı anda kaç kişi Youtube'dan 1080p video açarsa bu kadar daha hız tüketecektir. İndirme yapıyorsanız. Steam-Xbox-PS gibi oyun platformlarınız sürekli güncelleme alıyorsa buna bağlı olarak hızınızın belli kısmı kullanılacaktır. Türknet Haziran 2023'e kadar fiyatlarını yükseltmeyeceğini açıkladı. Zaten çoğu ISS her yıl fiyat günceller. Taahhütün amacı bu güncellemeden korunmak. Burada korunmuyorsunuz bile. 50 Mbit'e aynı parayı vereceksiniz 1 yıla yakın sürede. Yerinizde olsam Netspeed/Türknet seçerdim. Netspeed şu an zam yapmadı. Hazirana kadar yapacaktır büyük ihtimalle. İki ISS de FTTH/FTTB altyapı için kurulum ücreti almıyor. Tabi halihazırda aldığınız Türk Telekom hizmetini taşıyabilirsiniz de evrakları iletip. Daha hızlı işlem gerçekleşir.

Netspeed de gayet iyi Türknet de. İki ISS'den de memnun kalırsınız. Türknet'te yaşayabileceğiniz tek farklı durum probleminiz olduğunda ticket açıp müşteri temsilcisinin sizi aramasını bekliyorsunuz. Müşteri temsilcisini arayıp şikayet iletemiyorsunuz. Netspeed'de ise normal Türk Telekom gibi müşteri temsilcisini arayabiliyorsunuz. Bir de anlık olarak Netspeed daha uygun konumda. Ben 8 aydır VDSL olarak Netspeed kullanıyorum. Bir iki aya FTTH fiber altyapım aktif olacak. Geçişimi sağlayacağım aynı şekilde devam edeceğim.

Son düzenleme:

Hocam Türknet'te sözleşme yok ki? Böyle bir anlaşma yok. Netspeed ve Türknet taahhüt sözleşme imzalatmaz. Fiyatlar da bu şekilde güncellenir zaten. Milleni'de var bu bahsettiğiniz. İsteyen taahhüt verir. İstemeyen taahhütsüz kullanır.

Eğer FTTH altyapıdaysanız 50Mbit ile 100Mbit arasında dağlar kadar fark var. Örneğin bir 1080p videosu için 5-10 Mbit tüketilme değeri olduğunu varsayalım. Bitrate değerine göre bu değer daha az ya da çok olabilir. Bu örnek sadece. Aynı anda kaç kişi Youtube'dan 1080p video açarsa bu kadar daha hız tüketecektir. İndirme yapıyorsanız. Steam-Xbox-PS gibi oyun platformlarınız sürekli güncelleme alıyorsa buna bağlı olarak hızınızın belli kısmı kullanılacaktır. Türknet Haziran 2023'e kadar fiyatlarını yükseltmeyeceğini açıkladı. Zaten çoğu ISS her yıl fiyat günceller. Taahhütün amacı bu güncellemeden korunmak. Burada korunmuyorsunuz bile. 50 Mbit'e aynı parayı vereceksiniz 1 yıla yakın sürede. Yerinizde olsam Netspeed/Türknet seçerdim. Netspeed şu an zam yapmadı. Hazirana kadar yapacaktır büyük ihtimalle. İki ISS de FTTH/FTTB altyapı için kurulum ücreti almıyor. Tabi hizmeti taşıyabilirsiniz de evrakları iletip. Daha hızlı işlem gerçekleşir.

Netspeed de gayet iyi Türknet de. İki ISS'den de memnun kalırsınız. Türknet'te yaşayabileceğiniz tek farklı durum probleminiz olduğunda ticket açıp müşteri temsilcisinin sizi aramasını bekliyorsunuz. Müşteri temsilcisini arayıp şikayet iletemiyorsunuz. Netspeed'de ise normal Türk Telekom gibi müşteri temsilcisini arayabiliyorsunuz. Bir de anlık olarak Netspeed daha uygun konumda. Ben 8 aydır VDSL olarak Netspeed kullanıyorum. Bir iki aya FTTH fiber altyapım aktif olacak. Geçişimi sağlayacağım aynı şekilde devam edeceğim.

Dosya Ekleri

• türknet 2.PNG
    türknet 2.PNG
    40,4 KB · Görüntüleme: 58
  • türknet.PNG
    türknet.PNG
    239,7 KB · Görüntüleme: 61

Hocam TurkNet'te sözleşme yok ki? Böyle bir anlaşma yok. Netspeed ve TurkNet taahhüt sözleşme imzalatmaz. Fiyatlar da bu şekilde güncellenir zaten. Milleni'de var bu bahsettiğiniz. İsteyen taahhüt verir. İstemeyen taahhütsüz kullanır.

Eğer FTTH altyapıdaysanız 50Mbit ile 100Mbit arasında dağlar kadar fark var. Örneğin bir 1080p videosu için 5-10 Mbit tüketilme değeri olduğunu varsayalım. Bitrate değerine göre bu değer daha az ya da çok olabilir. Bu örnek sadece. Aynı anda kaç kişi YouTube'dan 1080p video açarsa bu kadar daha hız tüketecektir. İndirme yapıyorsanız. Steam-Xbox-PS gibi oyun platformlarınız sürekli güncelleme alıyorsa buna bağlı olarak hızınızın belli kısmı kullanılacaktır. TurkNet haziran 2023'e kadar fiyatlarını yükseltmeyeceğini açıkladı. Zaten çoğu ISS her yıl fiyat günceller. Taahhütün amacı bu güncellemeden korunmak. Burada korunmuyorsunuz bile. 50 Mbit'e aynı parayı vereceksiniz 1 yıla yakın sürede. Yerinizde olsam Netspeed/Türknet seçerdim. Netspeed şu an zam yapmadı. Hazirana kadar yapacaktır büyük ihtimalle. İki ISS de FTTH/FTTB altyapı için kurulum ücreti almıyor. Tabii halihazırda aldığınız Türk Telekom hizmetini taşıyabilirsiniz de evrakları iletip. Daha hızlı işlem gerçekleşir.

Netspeed de gayet iyi TurkNet de. İki ISS'den de memnun kalırsınız. TurkNet'te yaşayabileceğiniz tek farklı durum probleminiz olduğunda ticket açıp müşteri temsilcisinin sizi aramasını bekliyorsunuz. Müşteri temsilcisini arayıp şikayet iletemiyorsunuz. Netspeed'de ise normal Türk Telekom gibi müşteri temsilcisini arayabiliyorsunuz. Bir de anlık olarak Netspeed daha uygun konumda. Ben 8 aydır VDSL olarak Netspeed kullanıyorum. Bir iki aya FTTH fiber altyapım aktif olacak. Geçişimi sağlayacağım aynı şekilde devam edeceğim.

Sabit fiyat garantisi deyince ben onu sözleşme sandım. Sarı boya ile işaretlediğim yer.

Sabit fiyat garantisi deyince ben onu sözleşme sandım. Sarı boya ile işaretlediğim yer.

Attığım testlere göre ne tavsiye edersiniz?

Dosya Ekleri

• göknet.PNG
    göknet.PNG
    27,7 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı