En iyi internet sağlayıcısı nedir?

@berat3636 @Xenithral Hocam peki Millenicom mu yoksa Kablonet mi daha iyi ? Kablonet'i arayıp hızımı öğrenmedim. Ama o da diğerleri gibi 82 verir diye düşünüyorum. Yani ikiside aynı değerleri veriyor. Hangisini almak daha mantıklı ?
Hocam bu ikisi arasında Kablonet'i pek önermem. Milleni'de de sıkıntı dediğim gibi ping konusunda. Tracert çıkışları SoL üzerinden veriyor iki ISS de. Türknet/Netspeed ping konusunda daha iyi deneyim sunuyorlar. Tabi ping yükselmesini umursamıyorsanız tercih sizin.

Hocam altyapı sorgusu yapar mısınız?

Hocam kötü yanları derken ;

Türknet'te temsilci ile sesli görüşme imkanınız bulunmuyor. Önce ticket açıp şikayet oluşturacaksınız. Sonra aranıyorsunuz şikayete bağlı olarak.
Milleni'de yurtdışı çıkışları Kablonet gibi tracert değerlerinde Superonline çıkış noktalarından olduğu için ping sorunu yaşayan kullanıcılar oluyor zaman zaman.
Comnet'te müşteri temsilcileri ile iletişimde sorun yaşayan kullanıcılar oluyor. Öte yandan ping değerleri iyi.
Gibir de çıkışlarını Comnet üzerinden veriyor. Nadir de olsa bazı kullanıcılar prime time da hız sorunları yaşadığını görmüştüm. Özellikle hafta sonunda.

Hocam ben 8 aydır Netspeed kullanıyorum. Oldukça memnunum. Bir tek Ocak ayında bir hız sorunu yaşadık. Geri kalanında gayet memnunum. Tracert çıkış noktaları Türk Telekom üzerinden veriyor. Türknet ve Comnet ile birlikte şahsi fikrim en iyi çıkış noktaları TT'nin kendisinde hala. Hız testinde aldığım ping 7-8 arası.

Eğer Netspeed'e başvuracaksınız direkt hattınızı taşıyın evde faal bir hat bulunuyorsa. Başvuru sürecinde kafanıza takılan bir nokta olursa yazabilirsiniz.

Benim de santral uzaklığım 350m, ulaşılabilir hız 50 Mbit. 40 Mbit alabiliyorum uzun süredir. Kablo arızam var diye 36 alıyorum. O kadar düşer mi sizde bilemiyorum. 70lere kadar almanız lazım diye düşünüyorum.

Kullandığım modem VMG3312 B10B Broadcom çipsetli Türk Telekom modem. Kablo kopmuş durumda. Buna rağmen ulaştığım hız gayet stabil. En kötü ileri dönük CAT6 kablo çekersiniz sinyaliniz SNR değeriniz yükselir.
Hocam 84 MBPS çıktı. Kafam çok karıştı. Şimdi kafamda 3 yer var. Millenicom-Kablonet-Netspeed. Hepsi aynı fiyat, aynı değerler. Hangisi daha iyidir. En iyi müşteri hizmetleri kimde bu üçü arasında ?

Hocam bu ikisi arasında Kablonet'i pek önermem. Milleni'de de sıkıntı dediğim gibi ping konusunda. Tracert çıkışları SoL üzerinden veriyor iki ISS de. Türknet/Netspeed ping konusunda daha iyi deneyim sunuyorlar. Tabi ping yükselmesini umursamıyorsanız tercih sizin.
evet ping de sorun olabiliyormuş. bende netspeed öneriyorum
Hocam 84 Mbps çıktı. Kafam çok karıştı. Şimdi kafamda 3 yer var. Millenicom-Kablonet-Netspeed. Hepsi aynı fiyat, aynı değerler. Hangisi daha iyidir. En iyi müşteri hizmetleri kimde bu üçü arasında?

En iyi hizmet Netspeed de.

Altyapınız fiberse Türknet'i alın, 50 ile 100 arasında fark var.
Hocam fiber olup olmadığını nasıl anlarım ?
Hocam bu işleri pek bilmiyorum, internet hızım yüksekse neden Ping çıkıyor ? Tam anlayamadım da. Netspeed kafama yattı gibi şuan. Siz Netspeed'e geçmeden önce ne kullanıyordunuz ? Kaç günde geldi internetiniz ?
@berat3636 @High Sierra
Ev içinde Netspeed pek bilinmediği için tepki verecekler olucak. Herhangi bir sorunla karşılaştığınız oldu mu ? Daha sonra mahçup olmak istemem.

Son düzenleme:
Hocam fiber olup olmadığını nasıl anlarım?

Hocam bu işleri pek bilmiyorum, internet hızım yüksekse neden ping çıkıyor? Tam anlayamadım da. Netspeed kafama yattı gibi şu an. Siz Netspeed'e geçmeden önce ne kullanıyordunuz? Kaç günde geldi internetiniz?
@berat3636 @High Sierra
Ev içinde Netspeed pek bilinmediği için tepki verecekler olacak. Herhangi bir sorunla karşılaştığınız oldu mu? Daha sonra mahcup olmak istemem.

Yok hocam Netspeed gayet iyi. İsterseniz kod da vereyim indirim sağlarlar.

Hocam fiber olup olmadığını nasıl anlarım ?

Hocam bu işleri pek bilmiyorum, internet hızım yüksekse neden Ping çıkıyor ? Tam anlayamadım da. Netspeed kafama yattı gibi şuan. Siz Netspeed'e geçmeden önce ne kullanıyordunuz ? Kaç günde geldi internetiniz ?
@berat3636 @High Sierra
Ev içinde Netspeed pek bilinmediği için tepki verecekler olucak. Herhangi bir sorunla karşılaştığınız oldu mu ? Daha sonra mahçup olmak istemem.
Hocam 8 aydır kullanıyorum. Tek bir gün genel bir hizmet sorunu oldu. Yetkilileri aradık. Gün içerisinde çözülecek dendi. Birkaç saat içerisinde sorgusuz düzeldi.

Bana sorarsanız Netspeed. Ben önceden Türk Telekom ADSL kullanıyordum. Boş VDSL portu yoktu. Netspeed'e geçtim ADSL olarak. Türk Telekom ev telefonumun iptal dilekçesini de doldurup PSTN iptal adıyla Netspeed'e taşınmasını istediğimi belirten dilekçe 47 saatte geçişim yapıldı. Bu süre zarfında herhangi bir kesinti yaşamadım. Telefona SMS geldi giriş yaptım.

1 ay sonra boş VDSL portu açıldı. Hemen talep oluşturdum arayıp. 24 saat içinde geçeceksiniz dediler. 15. saatte geçişim sağlandı. Sorunsuzca kullanıyorum.

Ping yükselmesi Down Up hızlarına bağlı değildir. Yükseldikçe hizmet kaliteniz düşer. Özellikle oyunlarda paket kaybı vs yaşatıp zevkinizi bozar.

Size hız testlerimi atayım. Paketim 35 Mbit. Santral uzaklığım çok fazla. Yakında yine Netspeed üzerinden fiber alacağım için 100 Mbit'e geçeceğim yine Netspeed'de

Netspeed başvurunuzu ONLINE olarak internet sitelerinden yapabiliyorsunuz. Eski hizmet aldığınız Türk Telekom aboneliğinizin Hizmet numarası / Abone numarasını da iletip Netspeed'e taşınmasını istediğini belirten bir dilekçe dolduruyorsunuz. Eğer ev telefonunuz varsa ve iptalini istiyorsanız burada PSTN iptal dilekçesini de doldurtup ev telefonumu feshedin diyorsunuz. Evrakları en yakın MNG kargo şubesine karşı ödemeli olarak kod ile Denizli merkez şubeye gönderiyorsunuz.

Bu online başvuruyu doldururken davet kodu soruluyor. Burada da 12 ay boyunca 5 TL indirim sağlanıyor faturanıza ek. Tek şart iki tarafın da son ödeme tarihinden önce faturasını ödemesi.

Fiberi sormuşsunuz. Göknet'in sitesinde FTTX-v1 GPON satırında YOK yazıyor ise fiber yoktur. Eğer var derse vardır. Bu koşullarda 84 Mbit dediyse VDSL2 alabiliyorsunuz an itibariyle. Benim de altyapım yapıldı, sinyal verilmesini bekliyorum. Yine Netspeed ile devam edeceğim. Aramanız ile aynı hizmetizle fibere geçişiniz yapılacak demişti yetkili bana birkaç hafta önce.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-03-23 232057.png
    Ekran görüntüsü 2022-03-23 232057.png
    143,8 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 8 aydır kullanıyorum. Tek bir gün genel bir hizmet sorunu oldu. Yetkilileri aradık. Gün içerisinde çözülecek dendi. Birkaç saat içerisinde sorgusuz düzeldi.

Bana sorarsanız Netspeed. Ben önceden Türk Telekom ADSL kullanıyordum. Boş VDSL portu yoktu. Netspeed'e geçtim ADSL olarak. Türk Telekom ev telefonumun iptal dilekçesini de doldurup PSTN iptal adıyla Netspeed'e taşınmasını istediğimi belirten dilekçe 47 saatte geçişim yapıldı. Bu süre zarfında herhangi bir kesinti yaşamadım. Telefona SMS geldi giriş yaptım.

1 ay sonra boş VDSL portu açıldı. Hemen talep oluşturdum arayıp. 24 saat içinde geçeceksiniz dediler. 15. saatte geçişim sağlandı. Sorunsuzca kullanıyorum.

Ping yükselmesi Down Up hızlarına bağlı değildir. Yükseldikçe hizmet kaliteniz düşer. Özellikle oyunlarda paket kaybı vs yaşatıp zevkinizi bozar.

Size hız testlerimi atayım. Paketim 35 Mbit. Santral uzaklığım çok fazla. Yakında yine Netspeed üzerinden fiber alacağım için 100 Mbit'e geçeceğim yine Netspeed'de

Netspeed başvurunuzu ONLINE olarak internet sitelerinden yapabiliyorsunuz. Eski hizmet aldığınız Türk Telekom aboneliğinizin Hizmet numarası / Abone numarasını da iletip Netspeed'e taşınmasını istediğini belirten bir dilekçe dolduruyorsunuz. Eğer ev telefonunuz varsa ve iptalini istiyorsanız burada PSTN iptal dilekçesini de doldurtup ev telefonumu feshedin diyorsunuz. Evrakları en yakın MNG kargo şubesine karşı ödemeli olarak kod ile Denizli merkez şubeye gönderiyorsunuz.

Bu online başvuruyu doldururken davet kodu soruluyor. Burada da 12 ay boyunca 5 TL indirim sağlanıyor faturanıza ek. Tek şart iki tarafın da son ödeme tarihinden önce faturasını ödemesi.

Fiberi sormuşsunuz. Göknet'in sitesinde FTTX-v1 GPON satırında YOK yazıyor ise fiber yoktur. Eğer var derse vardır. Bu koşullarda 84 Mbit dediyse VDSL2 alabiliyorsunuz an itibariyle. Benim de altyapım yapıldı, sinyal verilmesini bekliyorum. Yine Netspeed ile devam edeceğim. Aramanız ile aynı hizmetizle fibere geçişiniz yapılacak demişti yetkili bana birkaç hafta önce.
Yok hocam Netspeed gayet iyi. İsterseniz kod da vereyim indirim sağlarlar.
Tamamdır hocam, teşekkür ederim. 29 Nisan da paketim bitiyor. O zamana kadar karar vereceğim.

Merhaba, 15 gün sonra sözleşmemiz Türk Telekom ile bitiyor. 16 Mbps kullanıyordum. Şimdi 55 kullanacağım. Hangi operatörü önerirsiniz? Aklımda TurkNet vardı ama aramalara bile dönüş yapmıyorlar. Sizce ne yapmalıyım? Türk Telekom biraz masraflı.
Merhabalar, özel mesaj yoluyla dönüş sağladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı