En İyi İşletim Sistemi

Sence en iyi işletim sistemi hangisi?

• Windows 95/98/2000/XP

Oy: 21 13,5%
  • Windows 7/8

Oy: 30 19,2%
  • Windows 8.1/10

Oy: 109 69,9%
  • Debian/Ubuntu

Oy: 27 17,3%
  • Fedora/Red Hat

Oy: 15 9,6%
  • Pardus/openSUSE

Oy: 12 7,7%
  • MacOS

Oy: 31 19,9%
  • IOS

Oy: 27 17,3%
  • Android

Oy: 30 19,2%
  • Symbian

Oy: 10 6,4%

• Oy verenlerin toplamı
    156
Genel olarak konuşacaksak desteği kesilip tedavülden kalkmış olmasına rağmen Solaris.

Günümüzde ise BSD ve NT çekirdeklerinin kullanıldığı sistemler. Yani BSD ve Windows.

Linux'a dayanan sistemler de çok güzel fakat kişisel görüşümü ifade ediyorum sadece. Yoksa halihazırda ben de Linux kullanıyorum günlük hayatımda, gerektiğinde de Windows.

En iyi işletim sistemi diye bir şey yok. Hepsi birbirlerine karıştılırsa (burada sadece Windows ve Linux için konuşuyorum, telefon sistemleri beni ilgilendirmiyor) harika olacaklar ama yok olmuyor. Birisinde yazılım ve uygulama desteği yok, birisi ise hata çöplüğü, bütün verileriniz siz isteseniz de istemeseniz de "telemetri" adı altında gönderiliyor.

Neden BeOS/Haiku yok? Bence onlar da iyi. Tabi ki program yetersizliğini göze almazsak. Bence 2000,XP,7 ve 8.1 en iyi Windows sürümlerindendir. Windows 10 da iyi ama çok fazla telemetri var. Linux tarafında ise Kubuntu iyi. Telefonda ise Android iyidir. (bence)

Evet. Daha canlı yayında tanıtılırken çökmüştü mesela. 😀

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence bilerek yapıldı. Son kullanıcı için en iyisi şu anda Windows 10 64-bit ama yerini Windows 11 64-bit alacak.

1628664239066.png

Bu ikisinin alakası ne? Aynı taban bile değiller.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı