En iyi kulaklık markası hangisi?

Hangi kulak içi kulaklık markasını tercih edersiniz/önerirsiniz?

• JBL

Oy: 20 33,9%
  • Apple AirPods

Oy: 8 13,6%
  • Beats

Oy: 0 0,0%
  • Skullcandy

• Samsung Buds

Oy: 3 5,1%
  • Xiaomi

Oy: 1 1,7%
  • Sony

Oy: 2 3,4%
  • Philips

• Huawei

• Sennheiser

Oy: 20 33,9%
  • Bose

Oy: 5 8,5%
  • Jabra

• Oy verenlerin toplamı
    59
Boyle mevzulari gordukce foruma bir kez daha kulaklik sorulmayacagini anlamis oluyorum. Ortalik ya dalga gecenlerle ya hayatinda hic adam gibi kulaklik gormeyenlerle ya da kulagi olmayan insanlarla dolu.
Airpods Pro 2 kullanıyorum. Sennheiser momentum kadar güzel bass ve temiz ses veren kulakiçi kulaklık görememiştim. O kadar para verip Hi-Fi ses alamıyorum, sesi fena değil ama o parayı hak ettiğini düşünmüyorum (Ses konusunda bu düşüncelerim, ekosistem mevzularına girmiyorum).

Yani kusura bakmayın ama Apple-Samsung diyenlerle dalga geçebilirim.

Airpods Pro 2 kullanıyorum. Sennheiser momentum kadar güzel bass ve temiz ses veren kulakiçi kulaklık görememiştim. O kadar para verip Hi-Fi ses alamıyorum, sesi fena değil ama o parayı hak ettiğini düşünmüyorum (Ses konusunda bu düşüncelerim, ekosistem mevzularına girmiyorum).
Anlatmaya calistigim sey bu zaten. HD 800S i deneyimlemeyi gectim gormemis adam burda apple diyor 😃.

Dostum bose sevmeme sebebin nedir merak ettim. Ben de sennheiser sectim ama bose underrated gibi.
Sevmiyorum değil hocam. F/P ürünler yapmıyor. Biraz daha tarza yönelik çalışıyor. Haliyle pahalı da oluyor. Çok karşılaşmadım sadece. Markaları da biraz aklıma gelenleri örnek olsun diye yazdım. Bi de ben aktif gürültü engelleyici olan kulaklıkları AKG'nin iyi olduğu zamanlarda denemiştim ve çok memnun kalmamıştım. Bosenin de modelleri öyleydi. Ses değişiyor. Ben genelde flat ve natural sesleri seviyorum. Anker q35 BT ucuz model diye almıştım. Onun dışında kablolu modelleri tercih ediyorum. Sesi değiştirecek etkilerden uzaklaşmak için. Yani Bose için yeterli bilgim yok aslında.

He :D Ordan bana laf geldi sandım :)
Yok dostum apple a oy verenleri gordukce insanlara hicbirsey sorasim gelmiyor.

Sevmiyorum değil hocam. F/P ürünler yapmıyor. Biraz daha tarza yönelik çalışıyor. Haliyle pahalı da oluyor. Çok karşılaşmadım sadece. Markaları da biraz aklıma gelenleri örnek olsun diye yazdım. Bi de ben aktif gürültü engelleyici olan kulaklıkları AKG'nin iyi olduğu zamanlarda denemiştim ve çok memnun kalmamıştım. Bosenin de modelleri öyleydi. Ses değişiyor. Ben genelde flat ve natural sesleri seviyorum. Anker q35 BT ucuz model diye almıştım. Onun dışında kablolu modelleri tercih ediyorum. Sesi değiştirecek etkilerden uzaklaşmak için. Yani Bose için yeterli bilgim yok aslında.
Ben bose kulaklik cok deneyimlemedim tabi ki kulaklikla kiyas olmaz ama bmw 7 de vardi ve hosuma gitmisti ses. Suanki aracimda da harman kardon var sanirim benim en sevdigim harman oldu.

Yok dostum apple a oy verenleri gordukce insanlara hicbirsey sorasim gelmiyor.

Ben bose kulaklik cok deneyimlemedim tabi ki kulaklikla kiyas olmaz ama bmw 7 de vardi ve hosuma gitmisti ses. Suanki aracimda da harman kardon var sanirim benim en sevdigim harman oldu.
Harman Kardon ile ilgili iyi şeyler duydum ama genelde arabalar ve sinema sistemleri üzerinden duydum. Kendi deneyimim olmadığında bir şey söylemekten kaçınıyorum. Araçlar ve sinema sistemlerine dair benim pek bilgim yok. Arabalar filan özellikle çok başka dünya. Gerçekten ayrı bir değerlendirme gerekiyor. Bose için kötü diyemem. Sadece çok dikkatimi çekmediği için ismi aklıma gelmedi. Bi de pek denemedim sanırım. Ben olsam kulaklık olarak gücüm yetiyorsa HD25 alır keyfime bakarım. Light modeli de F/P olarak en iyisi bence. Müzik dinlemek için kullanışlı buluyorum. Bi de benim bu ülkede bir şeylere emek verecek ve ilgimi koruyacak mentalitem kalmadı. :) O yüzden saldım valla.

Diğer arkadaşlar için bir not daha düşeyim. Beats, jbl, apple vb markalar size gündelik kullanım için bazı şeyler sunabilir. Apple mikrofonu gerçekten çok iyi, ekosistemi var. JBL ve beats ise bass müzik ve tarz olarak çok ön plana çıktılar. Ama bu markaların "çoğunda" kayıttaki sesleri dinlemezsiniz. Sizi eğlendirecek tonlar duyarsınız. Ama iyi bir müzik deneyimi için zaten kulaklık sadece başlangıç oluyor. Dinlediğiniz format(Flac, WAW) , kaynak(DAP) ve belki amfi(DAC)hepsini düşünmek gerekiyor. Head-fi sitesinden merak ettiğiniz şeyleri okuyup detaylı fikir edinebilirsiniz.

Bahsettiğim sete örnek olarak söylüyorum.

Ibasso marka DAP
Fiio DAC
Beyer kulaklık.
(Bu üçlünün size hitap edecek uyumlu bir üçlü olması lazım)
Bu seti kurdunuz. Bu defa da en az FLAC formatta playlist ve arşiv lazım. O yüzden bence ekonomik koşullarınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun marka/modellere bakmaya çalışın. Bu işin sonu yok arkadaşlar. Paranız yoksa eğer bence çok da bulaşmayın. Kulakiçi, kulaküstü, açık, kapalı. Böyle bir sürü farklı sınıf var ve hepsinin olayı da başka. Onlar da kendi içinde ayrılıyor. Sizi mutlu eden bir model bulun ver devam edin. Hiç bir markanın da savunucusu olmayın. Hepsi ilk fırsatta donumuza kadar alır. Kapitalizm tehlikeli bir şey. Hem sömürür hem kendini savundurur. Her şirket sadece kendini düşünür. Siz de öyle yapın. Çünkü gidip en iyi kulaklığı alıp spotify ile dinlediğinizde o aradaki farkları zaten anlamıyorsunuz. Değmez yani.

Son düzenleme:
Kulaklık işi dinlediğiniz muziğe göre değişir aslında.
Tiz mid veya bass vuruş şekli bile fark ediyor. Ve çoğu markanın premium ürünleri var. Markadan ziyade model önemli.
Trans, House, tekno elektronik müzikler dinlerken a kulaklık muthiş bir his bırakırken akustikte b marka size gitarın tellerinin titreşimini hissettirebilir.
Ve kulaklıklarla ilgili en kotü şey bence şu.
Daha iyi bir ürünü deneyince sizinkinin ses kalitesi size çok kötü gelmeye başlıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı