En iyi oyun performansı sağlayan Windows sürümü

451759

Hectopat
RAM
16 GB DDR4 2800MHZ DUAL CHANNEL
Ekran kartı
Nvdia Rtx 3050 Laptop
İşlemci
Intel i5 11400h 2.70ghz
Windows 11 Home Single Language kullanmaktayım. Benim isteyerek kurduğum bir sürüm değil. Bilgisayarım destek ekibine gitti, geldiğinde formatlanmıştı ve içinde bu Windows sürümü vardı. Değiştirmek isterim ama ondan önce size sormak istedim. Windows 10, 11'den daha mı iyi performans verir? Geldiğinden beri performans düşüşü seziyorum. Oyunlarda akıcı gelmiyor.

Windows 11 Home Single Language kullanmaktayım. Benim isteyerek kurduğum bir sürüm değil. Bilgisayarım destek ekibine gitti, geldiğinde formatlanmıştı ve içinde bu Windows sürümü vardı. Değiştirmek isterim ama ondan önce size sormak istedim. Windows 10, 11'den daha mı iyi performans verir? Geldiğinden beri performans düşüşü seziyorum. Oyunlarda akıcı gelmiyor.

Windows 10 tabii ki.

ReviOS gibi Custom OS'ler deneyebilirsiniz eğer tek amacınız oyun oynamaksa.

Kanka windows 10 en iyi performansı sunan şuanda.
Windows 10 Home sürümü orijinal için en iyi olanı ama diyorsanki Custom bir windows kurucam Ghost Spectre öneririm.

Custum Windows şöyle windowsu normal kuruyorsun fakat windows update gibi hizmetleri yüklemiyor yani bu hizmetler olmadığı için hem bellek kullanımı hemde bilgisiyarının alanı artıyor.

Windows 10 şuan ki haliyle, RAM kullanımı, Batarya kullanımı, dosya katarım hızları ve açılış olarak önde gözüküyor. İyi olarak kastettiğin şeyler bunlar ise evet Windows10 daha iyi hatta özel ISO kullanmak istiyorsan bildiğim kadarıyla, güncel halini tam olarak bilmesem de yanlış bilgi vermeyeyim kesin değildir, ReviOS daha iyi olması gerek hepsinden.

Çok eski, yetersiz bir donanım yoksa en son sürümü kullanmak birçok açıdan en iyisi. Windows 11 çıkalı uzun zaman oluyor. Gelen bazı güncelleştirmeler, düzeltmeler alana kadar kısa süreli performans etkilediği oluyor ama geçmişe dönmeye gerek kalmadan çoğu zaman hızla düzeliyor. Performansta farklılık seziyorsan güç seçeneklerini kontrol et başta.

Windows 11 çokta yeni olmasada yeni çıkmışken çoğu oyun hâlâ Windows 10 kullanıyordu yani hâlâ bazı oyunlar Windows 10 dadır ama belli bir zaman sonra herkez Windows 11 kullanır o yüzden bir daha formatla uğraşmak istemiyorsan Windows 11 e geç

Windows 11 çokta yeni olmasada yeni çıkmışken çoğu oyun hâlâ Windows 10 kullanıyordu yani hâlâ bazı oyunlar Windows 10 dadır ama belli bir zaman sonra herkez Windows 11 kullanır o yüzden bir daha formatla uğraşmak istemiyorsan Windows 11 e geç
Öyle birşey yok kanka windows 11 başlangıçta performans testleriyle falan önce geçti oda 10-15fps falandı daha sonradan windows 11 güncelleme yağmuruna tuttularki şuanda windows 10 ile aynı performansı veriyor bazı oyunlarda daha kötü verdiği bile oluyor internette performans testlerinde görebilirsin 1 yıl önce atılan videoyla 1 ay önce atılan performans testinin arasındaki fark uçurum gibi birşey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı