Oyun Bilgisayarı İçin Hangisi Tercihiniz? (Dizüstü)

• Monster

Oy: 15 20,8%
  • MSI

Oy: 51 70,8%
  • Lenovo

Oy: 1 1,4%
  • ASUS

Oy: 4 5,6%
  • Viktor

Oy: 1 1,4%
  • Hp

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    72
  • Anket kapandı .

Mrs. Artemis

Kilopat
Merhaba Sevgili Technopat Takipçileri.

Bu oylamayı yapmamdaki amaç kalite açısından sizlerin fikirlerini ve tecrübelerini öğrenmek.
Bazılarınız "En iyi oyun bilgisayarı yoktur önemli olan iç güzellik (bileşen ve parçalar)." diyebilir!
Haklılar da. Ama bu konuda edinmek istediğim şey bugüne kadar kullandığınız, tecrübe edindiğiniz ürünler hakkında bilgi vererek size göre en iyi marka hangisi onu paylaşmanız. Yani siz bugün bir oyun bilgisayarı alacak olsanız hangi markayı neden tercih edersiniz?

Oy verirken düşünmenizi istediğim şeyler;

• Ulaşım kolaylığı, (Mağaza, İnternet, Müşteri Hizmetleri vb.)
  • Kasanın sağlamlığı,
  • Ürünün arızalanması, (Aldıktan sonra oluşan veya arızalı olarak gelen ürünler)
  • Garanti ve Servis konusunda ki tecrübeleriniz
  • Satış sonrası hizmet, (Sürücülerin güncellenmesi ve bu güncellemelere ulaşım kolaylığı)
  • ISI Sorunu oluşuyor mu?
  • Ürünlerinin fiyatlarını hak edip etmediği.
Bu hususlar doğrultusunda oyunuzu verip yorum olarak bilgi verirseniz mutluluk duyarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Markaya değil fiyata ve modellere göre ayırın seçimlerinizi. Marka takıntısı olanlar sevdikleri markaları önerir. Markalara takılmayın çok övülen Asus' un bile sorunlu cihazı var. Yerden yere vurulan bazı markalarında F/P ürünü sorunsuz cihazları var.

Listeye HP koyupda en iyi firmalardan biri olan Dell' i koymamanız çok tuhaf olmuş :).

Markaya değil fiyata ve modellere göre ayırın seçimlerinizi. Marka takıntısı olanlar sevdikleri markaları önerir. Markalara takılmayın çok övülen Asus' un bile sorunlu cihazı var. Yerden yere vurulan bazı markalarında F/P ürünü sorunsuz cihazları var.

Listeye HP koyupda en iyi firmalardan biri olan Dell' i koymamanız çok tuhaf olmuş :).

Genel olarak markalar hakkında fikir edinmek istiyorum açıkçası. Burada bir F/P & model tavsiyesinden ziyade markaları tanımak için açtım konuyu. Mesela ben genel olarak toshiba fiyatlarını uygun bulsam da benimde içinde bulunduğum büyük bir kitle toshibadan uzak durulmasını gerektiğini düşünüyor. Genel olarak oyun bilgisayarı deyince akla gelen markaları yazdım. Daha önce yaptığım araştırmalarda Dell hakkında fazla tavsiye göremedim. Sizin bu marka hakkında ki görüş ve tecrübelerinizi almak isterim :)

Victor battı kardeşim. Onu adminlerin silmesi gerek :)

Bunu bilmiyordum. Uyarın için teşekkür ederim. :)

Her markada sorunlu bazı modeller var neredeyse o yüzden marka üzerinden değilde fiyat daha doğrusu ne istediğiniz yönünde sormalısınız bu soruyu. Yoksa herkez bir markayı övebilir yada yerden yere vurabilir.

Bir marka genel olarak kusursuz yada kusurlu değildir. En önemlisi cihazların modelleri ve sizin kullanım amacınız.

Dell bizim ülkemizde pek bilinmesede en üst sıralarda olan bir firma. Tabi daha çok cihazın modeli önemli.

Her markada sorunlu bazı modeller var neredeyse o yüzden marka üzerinden değilde fiyat daha doğrusu ne istediğiniz yönünde sormalısınız bu soruyu. Yoksa herkez bir markayı övebilir yada yerden yere vurabilir.

Bir marka genel olarak kusursuz yada kusurlu değildir. En önemlisi cihazların modelleri ve sizin kullanım amacınız.

Bu konunun amacını açıklayamadığım için üzgünüm. Benim istek ve kullanım amacım için aradığım ürün hakkında ayrı bir konu açtım.
4000 TL Oyun Bilgisayarı (Dizüstü) Tavsiyesi!

Bu konuda markalar hakkında genel bir ortalama elde etmek için açtığımı belirtmek istiyorum. Örnekle açıklamak gerekirse X firması 100 PC üretiyor ve 60'ı sorunlu çıkıyor. Y Firması 100 PC üretiyor 10'u arızalı çıkıyor. Bu durumda ben X firması yerine Y firmasını tercih ederim. Bu konuda da sizlerin tecrübe edindiği markalar hakkında genel bir ortalama ile fikir edinmek istedim.

Umarım anlatabilmişimdir. :)(y)

Dediğim gibi fabrikada oluşan ufak bir hata olur o seri komple sorunlu çıkar :). Teknoloji şans işidir biraz genel olarak alınabilecek gamıng laptop markaları Asus, MSI, Monster, Alıenware, Dell bu firmalar gamıng laptopu en iyi yapan firmalardır. Ama tekrar ediyorum modellerine görede kalite, ısı gibi faktörler değişir.

Dediğim gibi fabrikada oluşan ufak bir hata olur o seri komple sorunlu çıkar :). Teknoloji şans işidir biraz genel olarak alınabilecek gamıng laptop markaları Asus, MSI, Monster, Alıenware, Dell bu firmalar gamıng laptopu en iyi yapan firmalardır. Ama tekrar ediyorum modellerine görede kalite, ısı gibi faktörler değişir.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizin yorumlarınız sayesinde Dell (Benim için önceden pek sıcak bakmadığım bir markaydı) aklımda üst sıralara yerleşti. :)(y)

Bir süredir MSI bu konuda çok fazla öne çıkmakta. Yalnız şöyle de bir durum var, kullandığım 2 MSI Gaming serisi cihazdan gördüğüm kadarıyla kusursuz da değiller. MSI GE60 2PC-401XTR modelini yaklaşık 15 ay kadar kullandım ve bu süre içinde 3 defa fanını değiştirmek zorunda kaldım. Aldığım ilk gün garantiyi delip RAM ve SSD eklediğim için oldukça tuzluya geldiğini söyleyebilirim. Şu anda render bilgisayarım müsait değilken 2. bilgisayar olarak kullandığım MSI GS70 6QE'nin ise hem ekran parlaklığı aydınlık yerde yetersiz hem de çift fana rağmen oyun oynarken oluşan ısıyı kullanıcıya çok fazla yansıtıyor.

Bir süredir MSI bu konuda çok fazla öne çıkmakta. Yalnız şöyle de bir durum var, kullandığım 2 MSI Gaming serisi cihazdan gördüğüm kadarıyla kusursuz da değiller. MSI GE60 2PC-401XTR modelini yaklaşık 15 ay kadar kullandım ve bu süre içinde 3 defa fanını değiştirmek zorunda kaldım. Aldığım ilk gün garantiyi delip RAM ve SSD eklediğim için oldukça tuzluya geldiğini söyleyebilirim. Şu anda render bilgisayarım müsait değilken 2. bilgisayar olarak kullandığım MSI GS70 6QE'nin ise hem ekran parlaklığı aydınlık yerde yetersiz hem de çift fana rağmen oyun oynarken oluşan ısıyı kullanıcıya çok fazla yansıtıyor.

RAM ve SSD Değişimlerinde garanti dışı kalması gerçekten ilgimi çekti. Lenovo'da SSD ve RAM eklemenin bildirim yapıldığı koşuluyla serbest olmasının bu firmaya özel olduğunu bilmiyordum. :kararsız: Yorumunuz için teşekkür ederim. Markalarda küçük ayrıntıları araştırmak gerekiyormuş. Bende alacağım üründe SSD olmazsa kendim takmayı düşünüyordum. Bunun garanti dışı bırakıp bırakmadığını araştırmam lazım. :):)(y)(y)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı