Oyun Bilgisayarı İçin Hangisi Tercihiniz? (Dizüstü)

• Monster

Oy: 15 20,8%
  • MSI

Oy: 51 70,8%
  • Lenovo

Oy: 1 1,4%
  • ASUS

Oy: 4 5,6%
  • Viktor

Oy: 1 1,4%
  • Hp

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    72
  • Anket kapandı .
RAM ve SSD Değişimlerinde garanti dışı kalması gerçekten ilgimi çekti. Lenovo'da SSD ve RAM eklemenin bildirim yapıldığı koşuluyla serbest olmasının bu firmaya özel olduğunu bilmiyordum. :kararsız: Yorumunuz için teşekkür ederim. Markalarda küçük ayrıntıları araştırmak gerekiyormuş. Bende alacağım üründe SSD olmazsa kendim takmayı düşünüyordum. Bunun garanti dışı bırakıp bırakmadığını araştırmam lazım. :):)(y)(y)
Garanti biraz da servis çalışanının inisiyatifine bağlı. MSI'ların alt kapağındaki vidalardan birinin üzerinde "Warranty sticker. Void if tampered" yazan bir sticker var. Eğer garantiyi önemsemeyip kapağı açmak için onu delersen ya da sökersen normalde ürün garanti dışı kalıyor. Eğer yapılan işlem cihaza zarar vermemişse ve başka bir nedenden dolayı servise gönderilmişse bazı servis çalışanları işlemi garanti içinde yapıp yeni sticker yapıştırıyor ancak benim şanssızlığıma öylesi denk gelmedi. Ben de tekrar gönderip beklemektense internetten birkaç tane GE60 fanı sipariş ettim. 1 tanesi artmıştı ancak onu da gene GE60 kullanıp ihtiyacı olan bir tanıdığa verdim.

Garanti biraz da servis çalışanının inisiyatifine bağlı. MSI'ların alt kapağındaki vidalardan birinin üzerinde "Warranty sticker. Void if tampered" yazan bir sticker var. Eğer garantiyi önemsemeyip kapağı açmak için onu delersen ya da sökersen normalde ürün garanti dışı kalıyor. Eğer yapılan işlem cihaza zarar vermemişse ve başka bir nedenden dolayı servise gönderilmişse bazı servis çalışanları işlemi garanti içinde yapıp yeni sticker yapıştırıyor ancak benim şanssızlığıma öylesi denk gelmedi. Ben de tekrar gönderip beklemektense internetten birkaç tane GE60 fanı sipariş ettim. 1 tanesi artmıştı ancak onu da gene GE60 kullanıp ihtiyacı olan bir tanıdığa verdim.

Değişen parçaların sisteme zararı olmadıktan veya sorunun bu parçalardan kaynaklı olmaması durumunda garantinin bozulması gerçekten çok saçma. Ama dediğiniz gibi çalışanların gösterdiği iyi niyetlilik de şans. :)

Cihazı komple sökerseniz anakartını kasadan çıkarıp yani hiçbir firma o cihazı garanti kapsamına almaz. Ama tek kapak ile tüm cihaza ulaşılabilen MSI, Dell, Asus, Monster gibi firmaların cihazlarında garantiden çıkmıyor cihaz. Ama eğer ellediğiniz parçalarla ilgili bir sorun olursa ve firma cihazı açtığınızı farkederse arkadaşında dediği gibi cihaz garanti dışı kalır. Ama servise göre değişiyor mesela ben cihazı bakıma gönderdim herşey güzel ama RAM ve HDD kapağına garanti etiketi yapıştırmışlar ve pekde hoşuma gitti denilemez.

Monster Türk Markası hemen arkasından MSI onunda arkasından Asus geliyor diğer markalar tırt.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir süredir MSI bu konuda çok fazla öne çıkmakta. Yalnız şöyle de bir durum var, kullandığım 2 MSI Gaming serisi cihazdan gördüğüm kadarıyla kusursuz da değiller. MSI GE60 2PC-401XTR modelini yaklaşık 15 ay kadar kullandım ve bu süre içinde 3 defa fanını değiştirmek zorunda kaldım. Aldığım ilk gün garantiyi delip RAM ve SSD eklediğim için oldukça tuzluya geldiğini söyleyebilirim. Şu anda render bilgisayarım müsait değilken 2. bilgisayar olarak kullandığım MSI GS70 6QE'nin ise hem ekran parlaklığı aydınlık yerde yetersiz hem de çift fana rağmen oyun oynarken oluşan ısıyı kullanıcıya çok fazla yansıtıyor.
Haklısınız, GE60 modellerinde kronik fan sorunu ve tek fandan dolayı genel bir ısınma sorunu var. GS serileri de ince oldukları için doğal olarak ısınma yapıyorlar, ama duyduğum kadarıyla soğutması ultrabook inceliğindeki bir gamind notebook'a göre çok başarılıymış.

Şahsi fikrimi sorarsanız mükemmel işçilik, yazılım desteği ve Steelseries klavyesi için oyumu MSI'dan yana kullanıyorum :D Asus laptopların rezalet soğutması onları saf dışı bırakıyor benim gözümde. DELL'in gaming modelleri ve Lenovo'nun y-5070 modeli de çok başarılı bence.

Son düzenleme:
Haklısınız, GE60 modellerinde kronik fan sorunu ve tek fandan dolayı genel bir ısınma sorunu var. GS serileri de ince oldukları için doğal olarak ısınma yapıyorlar, ama duyduğum kadarıyla soğutması ultrabook inceliğindeki bir gamind notebook'a göre çok başarılıymış.

Şahsi fikrimi sorarsanız mükemmel işçilik, yazılım desteği ve Steelseries klavyesi için oyumu MSI'dan yana kullanıyorum :D Asus laptopların rezalet soğutması onları saf dışı bırakıyor benim gözümde. DELL'in gaming modelleri ve Lenovo'nun y-5070 modeli de çok başarılı bence.

MSI kaliteli ama fiyatları biraz yüksek bi marka. Düşük fiyatlı olanların ise özellikleri tatmin edici olmuyor. :( DELL'in notebookları uzun ömürlü olmuyor diye bir tartışma var ve bu da beni şüpheye düşürüyor. :kararsız: Ama Lenovo Y50-70 GTX 960M 4GB Modelini daha önce kullandım ve tek fanlı yetersiz soğutmadan kaynaklı çok ciddi sorunlar oluşturuyor. :(

MSI kaliteli ama fiyatları biraz yüksek bi marka. Düşük fiyatlı olanların ise özellikleri tatmin edici olmuyor. :( DELL'in notebookları uzun ömürlü olmuyor diye bir tartışma var ve bu da beni şüpheye düşürüyor. :kararsız: Ama Lenovo Y50-70 GTX 960M 4GB Modelini daha önce kullandım ve tek fanlı yetersiz soğutmadan kaynaklı çok ciddi sorunlar oluşturuyor. :(
Evet MSI urunleri bir miktar pahali, ama sanalmarketim sitesinde oldukcauygun indirimler yakaliyordum ben, %16 indirim yaziyorsa piyasa fiyatina gore bayagi uygun manasina geliyor :) Bu arada Y50-70 modelinde cift fan var, arkadasimda da aynisindan var ve sogutmasi gayet yeterli, 75 dereceyi gecmiyormus oyunlarda hem islemci hem ekran karti. Acaba sizin urununuzde mi bir sikinti var?

Evet MSI urunleri bir miktar pahali, ama sanalmarketim sitesinde oldukcauygun indirimler yakaliyordum ben, %16 indirim yaziyorsa piyasa fiyatina gore bayagi uygun manasina geliyor :) Bu arada Y50-70 modelinde cift fan var, arkadasimda da aynisindan var ve sogutmasi gayet yeterli, 75 dereceyi gecmiyormus oyunlarda hem islemci hem ekran karti. Acaba sizin urununuzde mi bir sikinti var?

Evet. Sizden sonra bir araştırdım. Yan yana birleşik arka kısımda 2 fan bulunuyormuş. Lakin ben günde 20 saat ağır yükte kullanırdım soğutması yetersiz kalıyordu. Ayrıca GTA 5 gibi oyunlarda 20 Dakika'da 81 dereceleri buluyordu. :( Arkadaşınızın kullandığı ekstra bir soğutucu var mı? Yada hangi oyunlarda alıyormuş o değerleri acaba öğrenir misiz? :)

Son düzenleme:
Bu arada 81 derece normal bir sıcaklık neredeyse tüm gamıng laptoplar o sıcaklıklarda hatta daha yüksek sıcaklıklarda çalışıyor. Laptoplarda soğutma işi biraz zor siz sürekli tam yük kullanacağım diyorsunuz ama laptoplar bunun için pekde uygun değiller. Taşınmayacak ise ben size genede masaüstü öneririm. Eğer imkan varsa ısınma ve ses sorunu olmadan ve daha performanslı olur masaüstü almanız.

Bu arada 81 derece normal bir sıcaklık neredeyse tüm gamıng laptoplar o sıcaklıklarda hatta daha yüksek sıcaklıklarda çalışıyor. Laptoplarda soğutma işi biraz zor siz sürekli tam yük kullanacağım diyorsunuz ama laptoplar bunun için pekde uygun değiller. Taşınmayacak ise ben size genede masaüstü öneririm. Eğer imkan varsa ısınma ve ses sorunu olmadan ve daha performanslı olur masaüstü almanız.

Ben de aslında masaüstü istiyorum. :) Hem parçaları kendim temin ederek çok daha ucuza bir sistem toplayabilirim. :kıkırda: Hem de masaüstü kullanımının bahsettiğiniz gibi daha avantajlı olması benimde istediğim bir şey. Ama maalesef taşınabilir bir sistem almam gerekiyor. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı