En iyi oyuncu ekipman önerisi

inolodbrok

Picopat
Katılım
28 Şubat 2024
Mesajlar
21
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel Core i5-12600KF 3.70GHz 10 Çekirdek 20MB L3 + Cooler Master Liquid ML120L

Anakart: Asus Prime H610M-K D4 Intel H610 Soket 1700 DDR4 3200MHz mATX Gaming

Ekran Kartı: Asus ProArt GeForce RTX 4060 8 GB GDDR6 128Bit Gaming

Ram: Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming

SSD: Team MP33 Pro 512GB 2400/2100MB/s NVMe PCIe Gen3x4 M.2 SSD

Kasa: FSP CMT 218 650W 80+ 4x120mm Fixed RGB Fan Temperli Cam USB 3.0 Mesh
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 30 bilgisayarlı bir Gaming House açmayı düşünüyorum ama ekipman seçme konusunda kararsız kaldım. Ekipmanlarim kaliteli ve profesyonel olsun istiyorum sıradan internet kafeler gibi bir yer olsun istemiyorum. Monitör, klavye, mouse, mouse pad, kulaklık ve oyuncu koltuğu için tavsiyeye ihtiyacım var. Bütçe konusunda değerini hak etmeyen ürünler haricinde bütçe sıkıntısı yok. Ayrıca olabildiğince aynı markayı tercih etmek istiyorum, buna göre tavsiye verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe sıkıntısı yok demişsiniz ama 50K'ya da monitör var. Bunun farkındasınızdır diye düşünüyorum. Ayrıca sistemlerin özellikleri nedir? Gaming House'larda genelde %100 klavye kullanılıyor ama daha küçükleri olur mu?
 
Bütçe sıkıntısı yok demişsiniz ama 50K'ya da monitör var. Bunun farkındasınızdır diye düşünüyorum. Ayrıca sistemlerin özellikleri nedir? Gaming House'larda genelde %100 klavye kullanılıyor ama daha küçükleri olur mu?
Monitör olarak 180hz civarı (hz konusunda emin değilim öneriye açığım) f/p çok büyük olmayıp, e spor a uygun abartı fiyatı olmayan bir monitör arıyorum.

Sistem özellikleri:
EKRAN KARTI: ASUS Dual RTX 4060 8GB

ANAKART: ASUS Prime H610M-A D4

İŞLEMCİ: Intel i5 12400f

RAM: Corsair Vengeance 2×16

PSU: Fsp Hyper 80+ pro 650W

SSD: M.2 SSD 2TB

KASA: ASUS PRIME AP201
(Sistem konusunda da öneriye açığım.)

Klavye boyutu olarak hangisinin uygun olacağını bilmiyorum. TKL ya da daha küçük klavye sorun olmayacaksa önerebilirsiniz.

Kasa toplamda 32.000 TL civarı tutuyor. Geriye kalan ekipmanlar için de yaklaşık 28.000 TL bütçem var.
 
30 bilgisayar için klavye + mause + kulaklık 28k bütçeniz var demi hocam?
Toplam 60.000 TL (+/- 5.000) bütçem var bilgisayar şu anki piyasada 32.000 TL tutuyor. Geriye 28.000 TL kalıyor. 28.000 TL bütçe içinde Koltuk + monitör + klavye + mouse + kulaklık + mousepad alabilirsem çok iyi olur. Eğer ki yetmez derseniz oyuncu koltuğunu çıkarabiliriz.
 
32 binlik kasaya 28 bin ekipman bana orantısız geldi,
birde iki bölüm yaparsanız daha iyi olabilir; normal ücretli ve vip olarak,
 
32 binlik kasaya 28 bin ekipman bana orantısız geldi,
birde iki bölüm yaparsanız daha iyi olabilir; normal ücretli ve vip olarak,
Sandalye zaten 7 bin civarı tutuyor. Monitör de yaklaşık 7 bin desek geriye 14 bin kalıyor. Klavye, mouse, kulaklık, mousepad için de illa 14 bin e çıkmaya gerek yok maksimum bütçem bu kadar.
 
30 tane sistem topluyorsan daha ucuza alırsın. Sandalye üreticileri var zaten ekipmanlar içinde markayı ithal eden yetkili satıcılarla iletişime geçsen daha uyguna alırsın diye düşünüyorum. Sandalyeye 7k ayırmaya falan gerek yok
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı