Dostum konu biraz eski ama sana şöyle söyleyeyim. Buradakiler bilip bilmeden yok herkes 90 FPS alıyor falan ne fark olabilir tarzı yorum yapmış. Lütfen bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan ahkam kesmeyi bırakın öncelikle. Orada 90 FPS gözüküyor ama net 90 FPS vermiyor hatta saçma sapan takılmalar oluyor. Zaten ekran kartı driverları oyun olarak da algılamıyor. Hatta ekran kartını kullanmıyor neredeyse.
Şimdi senin soruna gelecek olursak evet Phoenix OS kullanarak PUBG Mobile oynamayı denedim ve örneğin uzi ile spray attığımda mermiler GameLoop'tan oynadığıma göre sanki X2, X3 hızla gidiyordu. Bunu çok net bir şekilde deneyimledim. Mermi hızına ek olarak karakter daha akıcı hareket ediyordu ortamı daha düzgün renderladığı için mi neden bilemiyorum. Ama Android altyapılı bir oyunu bilgisayardan oynadığımız için Android işletim sistemi yükleyerek denediğimde inanılmaz farklar oluyor. Zaten telefondan iyi oynayan biriyle arenada 1vs1 attığınız zaman da o sizi parçalar telefon oyunu olduğu için değişik farklılıklar var. Phoenix OS'de de eşleşme, ping, tuş ayarları vs bir ton sorun vardı kullanılacak bir şey değil yani bu arada. Senin soruna gelecek olursak da işlemci değiştirerek denedim bir fark görmedim ama o kadar pahalı işlemcilerle deneme fırsatım olmadı. Ama YouTuber'ların oyununa baktığımda karakter yağ gibi akıcı hareket ediyor tepeye tırmanırken karakter her adımında silahı oynatıyor vs dikkatli izlerseniz. Emülatör ile oynanan oyunda fark olarak tam nerede onu bilmiyorum ama bazıları inanılmaz akıcı oynuyor bu konuda çok net haklısın. Ama tek etken işlemci mi, sanallaştırmayı düzgün kullanarak emülatörü hızlandırmak mı veya ekstra bir şey mi yapıyorlar o konuda bir fikrim yok. Ama birileri bir şeyler biliyor ve insanları bilgilendirmek istemiyor o konuda da eminim. Çünkü çok fazla araştırdım bu konuyu. Ve birkaç kez öyle akıcı oynama fırsatım oldu ve inanılmaz rekabet farkı yaratıyor hani şöyle diyeyim 4-5 kez 1vs4 attım o oyunda. Bilip bilmeden yorum yapan insanlara da aldanma hayatında oyun oynamaya PUBG Mobile ile başlayan cahiller var o yüzden yorumsuz bırakıyorum. Ama çok net bir rekabet farkı var ve bunu 3-5 kere deneyimleme şansım oldu. Öyle akıcı oynayanlar özel telefon işlemcisi mi kullanıyorlar ne kullanıyorlar orasını bilemiycem. Ama gözlemlerin doğru, emin olabilirsin.
Şöyle söyleyeyim temel olarak işlemci önemli ama ekstradan yapılan önemli birkaç dokunuş da var diye tahmin ediyorum. Sadece saf donanımsal bir çözüm değil bu. Eski bir laptopa Phoenix OS, Prime OS vs vs. yüklesen bile PUBG Mobile'ı akıcı oynama şansın olur. Önemli olan kullandığın donanım ile (işlemci, ekran kartı vs) emülatör arasındaki uyum. Emülatör sanal olarak Android işletim sistemi çalıştırdığı için sendeki donanımı verimli bir şekilde kullanamıyor. Zaten kullanabilseydi çoğu insanın bilgisayarı telefonlardan kat kat güçlü olduğu için donma, takılma, saçma sapan oyun hataları vs. olmayacaktı. Örnek olarak AMD A8 5600K işlemcim varken i5 9400F'e upgrade yaptım. Sonra işlemcimde ısınma problemi olduğu için termal macun yeniledim vs. düzelmedi orası ayrı konu zaten memnun değildim işlemciden 6 Core 6 thread olduğu için. Ryzen 5 5600 kullanıyorum şu an. PUBG Mobile yine kasıyor, yine kasıyor. İşin komiği de bu. Zaten gıcık olduğum için 2 senedir silmiştim işlemci değiştirince denedim hala o 2-3 kere akıcı oynadığım oyunla alakası yok. Normalde oturup şunları yazmaya erinirdim ama bilip bilmediğiniz, araştırmadığınız konularda insanlara öğüt vermeyin... Her şeyi bir tek siz bilmiyorsunuz.