En iyi R9 390 kartı hangisi?

En İyi R9 390 hangisi?

• msi

Oy: 38 53,5%
  • asus

Oy: 6 8,5%
  • sapphire

Oy: 27 38,0%
  • diğerleri

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    71
Şaka yapıyor olmalısın. Kulaktan kulağa oynayıp gelmeyin buraya Allah aşkına. Ben aldım kullanıyorum ve diyorum ki Sapphire = AŞK bu kadar basit tam bir fiyat/performans ürünü...
Doğru söylüyor arkadaş. Senin Sapphire kullanman ve mutlu olman bu gerçeği değiştirmez.
Her ne kadar şans işi de olsa Recep Baltaş ın dediği gibi bozulan bellek modülleri atan lehimler düşen frekanslar(donanımsal) yüzlerce problem ile karşılaşıyor bir çok sapphire kullanıcısı.
Senin de karşılama ihtimalin olan onlarca problem var şans işi biraz da tabi

Ben sırf Sapphire kartlarda ki bakır ısı borularının nikel ile kaplı olmamasından dolayı bile Sapphire asla alıp ta kullanmam çünkü belli bir zaman sonra kozmetik olarak çirkin bir görüntü oluşturabilir.

Son düzenleme:
Sırf Nikel kaplı değil diye Sapphire almıyorsanız yapacak yorum yok. Recep Baltaş ne zaman demişti onu baktınız mı tarihine? Sapphire Nitro serisiyle gayet iyi iş çıkardı. Siz hala eskideki kafayla yorum yaptığınız için bilmemeniz çok normal gidip araştırırsan o beğenmediğin Sapphire'nin AMD'nin en büyük partneri olduğunu görürsün.

Sırf Nikel kaplı değil diye Sapphire almıyorsanız yapacak yorum yok. Recep Baltaş ne zaman demişti onu baktınız mı tarihine? Sapphire Nitro serisiyle gayet iyi iş çıkardı. Siz hala eskideki kafayla yorum yaptığınız için bilmemeniz çok normal gidip araştırırsan o beğenmediğin Sapphire'nin AMD'nin en büyük partneri olduğunu görürsün.
Teknoloji her ne kadar şans işi olsa da bugün tüketici şikayetleri bakımından ekran kartları içerisinde birinci firma tartışılmaz olarak Sapphire , olay bu kadar basit . En büyük partneriymiş zart zurt geç bunları arkadaşım. Kendini bunlarla avutma. İnsanın aklına kurt düştü mü bir kere...
Bütçesi olan insan bu zamanda (senin gibi savunuculuk yapmıyorum öyle sanma) MSI gibi kendini defalarca kanıtlamış hem estetik açıdan tasarımsal olarak hem de mühendislik açısından başarılı bir firmanın ekran kartları varken niye Sapphire alsın ki. Bırakın bu işleri.

Benim bütçem el vermiyorsa bile dişimi sıkar sabırla beklerim.Fiyat açısından arada uçurum yok sonuçta ki zaten Msı kullanıyorum kafam rahat

Sen anlamsız yere babanın firmasıymış gibi savunduğuna göre Sapphire ekran kartı kullanıyorsundur, yada almayı düşünüyorsun çok belli.

Son düzenleme:
İşte boş yorumlardan biri alın boş yoruma örnek olarak gösterin. Sapphire'nin en son çıkardığı seriden haberi olmayan kişiler yorum yapıyor. Siz at gözlükleriyle baktığınız için böyle söylemeniz normal. AMD salak AMD eşek o yüzden Sapphire'yi en büyük partneri yapıyor onlar teknolojiden anlamıyor siz çok daha iyi biliyorsunuz. Kaldı ki Sapphire'nin Nitro serisi hem soğutma hem kalite bakımında rahatlıkla MSI ile yarışabilecek kapasitededir tabi siz hiç araştırmadan vs. yorum yaptığınız için bunları söylemeniz normal. Yurt dışı piyasasında AMD tarafında en çok satılan marka Sapphire'dir. Daha GTX 970'te CW sorunlarıyla boğuldu bu firma ne çabuk unuttunuz? Her firmanın kötü zamanı vardır şuanda ne yapıyor o önemli. Tabi siz hep eskiye göre yorumladığınız için bunları söylmeniz normal. Kaldı ki ben Sapphire kullanıyorum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Birde gelip burada kendi fikrini beyan ediyorsun iyi hoşta çok yanlış düşünüyorsun. Bilgisi yok fikri var bu nasıl iş onu da anlamadım. Bana babamın firması diyor kendisi MSI'yı savunuyor bu da ayrı bir ironi.

İşte boş yorumlardan biri alın boş yoruma örnek olarak gösterin. Sapphire'nin en son çıkardığı seriden haberi olmayan kişiler yorum yapıyor. Siz at gözlükleriyle baktığınız için böyle söylemeniz normal. AMD salak AMD eşek o yüzden Sapphire'yi en büyük partneri yapıyor onlar teknolojiden anlamıyor siz çok daha iyi biliyorsunuz. Kaldı ki Sapphire'nin Nitro serisi hem soğutma hem kalite bakımında rahatlıkla MSI ile yarışabilecek kapasitededir tabi siz hiç araştırmadan vs. yorum yaptığınız için bunları söylemeniz normal. Yurt dışı piyasasında AMD tarafında en çok satılan marka Sapphire'dir. Daha GTX 970'te CW sorunlarıyla boğuldu bu firma ne çabuk unuttunuz? Her firmanın kötü zamanı vardır şuanda ne yapıyor o önemli. Tabi siz hep eskiye göre yorumladığınız için bunları söylmeniz normal. Kaldı ki ben Sapphire kullanıyorum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Birde gelip burada kendi fikrini beyan ediyorsun iyi hoşta çok yanlış düşünüyorsun. Bilgisi yok fikri var bu nasıl iş onu da anlamadım. Bana babamın firması diyor kendisi MSI'yı savunuyor bu da ayrı bir ironi.

Aynen öyle katılıyorum. Şunu da söyleyeyim yarışmasına gerek yok Sapphire soğutma bakımından MSI geçmiş durumda zaten bir çok kanıt, test her şey mevcut. Arkadaşın söylediği sadece kulaktan kulağa dolanmış gelmiş burada yorum yapıyor. Sorsan araştırmıştır...

Beyler bi karar verin. Sapphire r9 390 almayı düşünüyorum. Güvenmek de ıstiyorum karta açıkcası ama bu yorumları okuduğum zaman acaba dedirtiyo. Güvenle sapphire alabilir miyim?

Ben sapphire kullanmadım ama test sonuçları ve kullanan herkesin memnun olduğunu görüyorum. 10xx serisi çıktığında durumum olursa doğal olarak AMD alamayacağım belki beklerim bilmiyorum güç tüketimine bağlı 1080 kullandığım güç kaynağı için yeterli bana çok cazip geliyor. Her neyse bir ara R 9 390 x almak istiyordum orada da sapphire tercih edin dediler. Forumda dolandıkça kanıtı olmadan sapphire kötü diyenlerin olduğunu gördüm sapphire'ı savunanlar ise kanıtlarıyla beraber anlatıyorlardı ve bu hala devam ediyor. Recep Baltaş sırf sapphire kötü dedi diye herkes bir soğudu. Bu ülkede birisine veya bir kuruluşa çamur atınca izi kalmakla birlikte bunu görenler de üstüne çamur atıyorlar. Soğutma tasarımından biraz bahsedeyim nikel ne kadar etkiliyor. Sapphire ısı borularını nikelle kaplamıyor ama nikelle kaplı diye soğutmada başarısız olması mümkün değil (AMD-Asus). MSI' da nikelle kaplıyor ama sapphire'a yetişiyor eğer eskiden MSI'ı beğenen birisi doğal olarak MSI savunur ve bilmediği markayı satın almaz ama o markayı kötülememesi lazım.
http://us.dl.sapphiretech.com/archive/gm/PDimg/Sapphire_20159154320.jpg
https://www.asus.com/media/global/p...K0nTsuPomLrgDtDB_setting_000_1_90_end_500.png
https://www.asus.com/media/global/p...s9VOczOwNy2Bta4P_setting_000_1_90_end_500.png
https://asset.msi.com/resize/image/....png62405b38c58fe0f07fcef2367d8a9ba1/1024.png
Hepsine dikkatlice bakın. Asus'un yaptığı şey ısı borularını dışarıya kadar çekmek fan görevinin ne işe yaradığını bilmiyormuş gibi ısı borularının yarısı dışarıda ve yarı pasif çalışıyor ve ben şöyle de bir iddia koyuyorum başka yerlerde de söyledim bunu bu üç kartı pasif soğutmaya bırakalım belli bir yükte tutalım Asus birinci olur ısı borusunu fazlasıyla kullanmış ama bunu hava görmeyecek şekilde dışarı almış bir de şöyle bir mimari tasarıma girişmişler.
https://dlcdnimgs.asus.com/20160129...al/products/KW1Vl54M0May8k3H/img/silent-1.jpg
Burada da görüyorsunuz hava akımı dışarıya çıkmaması ve taşmaması için doğrudan pcb'ye havayı versinler diye uğraşmışlar güzel bir teknoloji fakat bunu yaparak kendi ayaklarına sıkmışlar. O dışarıdaki ısı boruları biraz da olsa normal fan tasarımı ile hava görebilirdi fakat bu "uzman" arkadaşlar onu da engelleyerek kendilerine bir bıçak sokmuşlar. MSI bakıyorum öyle bir şey yok ısı borularının tamamı hava görüyor. Bir de şunu belirteyim sapphire sadece orta kısım nikelle kaplı değil fotoğrafta öyle çıkmış olabilir bilmiyorum ortadaki fanın alt kısımdaki ısı borusu nikelle kaplı değil diğer tarafları nikelle kaplı bende öyle gözüküyor. Ayrıca ısı borularının tamamı nikelle kaplı değildir GPU değen kısım nikelle kaplı değil orada ısı iletimi %100 oluyor bir de termal boruların soğutma tekniğini bir öğrenin nikel kaplı olması fazla bir şey değiştirmez.
390x load temp.PNG
Nikelle kaplı olması çok fazla değiştirseydi MSI da Asus gibi 90 dereceye yaklaşırdı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı