En iyi Ücretsiz Video Kayıt- Yayın programları

obs broadcast yıllardır kullanırım, Kayıt bitrate ayarını yaparım logomu yerleştiririm kafam rahat edite gerek yok neredeyse. tavsiye ederim.

Yayın kalitesi sisteminiz ve internetiniz ile alakalı zaten, benim dediğim Streamlabs bazen performans sorunları yaşatıyor bilgisayarda (yayında değil).

İnternetim 8 Mbps upload var yayına 7000 bitrate veriyorum. Ekran kartımda RX 570 onu seçiyorum kaliteyi basıyorum. Fortnite denen oyunda hala piksel oluyor arada.

İnternetim 8 Mbps upload var yayına 7000 bitrate veriyorum. Ekran kartımda RX 570 onu seçiyorum kaliteyi basıyorum. Fortnite denen oyunda hala piksel oluyor arada.
Kaliteyi etkileyen tek ayar bitrate değil, muhtemelen ayarları dengeliye çektiğin için işleme kalitesi bozuluyor. 1. partner değilsen 6000 bitrate sınır, partnerlere 8000. 7000 bitrate de verebiliyorsun teoride ama 100 mbps bile olsa alakasız dalgalanmalar, droplar olabiliyor çoğu yayıncı bunu iddia ediyor.

Pikselleşmeyi önlemen için birkaç yolu var.
1. Çözünürlüğü 900p'ye çekmen hem pikselleşmeyi azaltır hem de yeni ayarları yükselttiğinde daha stabil yayın sağlar. Çözünürlük düşürdüğün için kalitenin de düşeceğini düşünme, dengeli ayarını yükselttiğinde yayın daha iyi işleneceği için 1080'den daha güzel görüntü elde edebilirsin.

2.Base ve Output çözünürlüklerini kontrol et.
Base - Oyunun çözünürlüğü
Output - Yayın yapmak istediğin çözünürlük.

3 - Çıkış kısmında dengeli seçtiğin ayarı yükseltmeyi dene, "Enforce streaming service encoder settings" ayarını etkinleştirin.

4 - Video sekmesinde Downscale filterı 32 yapman daha iyi görüntü sağlayabilir ama muhtemelen RX 570'i yorar.

Aslında 7000 bitrate 1080p güzel bir yayın vermiyorsun, çözünürlüğü şişirilmiş ama içi boş bir yayın veriyorsun. Muhtemelen ekran kartı oyundan verim almak için kendini daha da kısıtlıyor ve yayın kalitesi o yüzden kötüleşiyor. Dediğim ayarları yapmadan önce kendi ayarlarını not etmeni tavsiye ederim.

Fortnite yerine daha ağır oyunlara geçtiğin zaman bu ayarlar RX 570'e ağır gelebilir. Ekran kartı yetersiz kaldığında işlemcin güçlüyse onun üzerinden yayın yapmayı da deneyebilirsin ama kaliteyi düşürür. Ağır bir oyuna geçeceğin zaman diğer Obs'i işlemciye göre ayarlar kullanırsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı