En iyi ve en havalı meslek nedir?

Toplumlara ve o toplumun sosyolojik değerlerine göre sorunun cevabının değişiklik gösterdiği bir husustur bu. Bazı toplumlarda daha beyinsel işler bazı toplumlarda ise daha yiğitlik öğretilerinin önde gelen meslek erbabları değer görür. Yiğitlikten kastım yalnızca askerlik vs değildir. Cesaretin değer gördüğü pilotluk vb meslekleri de kast ediyorum. Türkiye gibi yerlerde bu "yiğitlik" sınıflarının saygın sayıldığı ülkeler kategorisine dahildir. Ancak gözlemim şu ki; bir primat türü olan homo cinsinin sapiens türüne ait olan biz insan denilen canlılar içerisindeki dişi bireyler için her zaman daha cesaret isteyen işler saygı uyandırmakta. Yani en medeni ülkelerde bile kadınlar subaylık, savaş uçağı pilotluğu, astronotluk, kıtalararası gemi kaptanlığı, doktorluk, mücevher ve kuyumculuk ve diğer aklıma gelmeyen mesleklere saygı duymaktalar. Yani Amerikalı'ların söylediği "bigger is better" felsefesi meslek anlamında da geçerlidir. Büyük silah, gemi, uçak, mücevherler ve elmaslar, cerrahi gibi işleri yöneten bireyler toplum tarafından arzulanmakta.
 
Ben özel bir firmada pilot olarak görev yapıyorum. İlk başlarda maaş düşük gelebilir ancak uçuş saatin arttıkça ve meslekte zaman ilerledikçe maaş daha doyurucu oluyor. Önerir miyim? Öneririm evet.
 
" Hava " diye tabir edilen şey sadece meslekten gelmez. Kişilik ile alakalıdır. Gelecek planı yaparken önceliği hava atmak olan insanlar genelde sadece hava alırlar ;)
 
Maaş alan ve en havalı mesleklerden bahsediyorsan, Genelkurmay Başkanı olmak ya da o karargahta görevli kilit kurmaylardan ya da istihbaratından biri olmak. Koskoca bir devletin,toprakların,insanların emniyeti ve istikbali sana bağlı oluyor.
 
Havalı olmak çok da muhim değil. Sanırım en az zarar ile en çok fayda sağlayan meslek; sırtına aldığı bir çuval ya da bisikletinin önüne bağladığı bir sepet ile çöpten plastik, cam, metal ve benzerlerini ayıran insanların yaptıklarıdır. Hem sıfır atık uretiyorsun, hem de var olan atıkların dönüştürülmesini sağlıyorsun.
 
Son düzenleme:
Çağımızın yeni mesleklerinden biri olan, Seyyah Influencer. Dünyayı geziyor, parasını kazanıyor, sayısız deneyim ve tecrübe ediniyor. Diğer mesleklerle kıyaslanamaz bile.
 

Geri
Yukarı