En iyi ve en sade Linux dağıtımları nelerdir?

Eğer gereksiz uygulama falan istemiyorsan Linux Lite önerebilirim ama her dağıtımı kendi kafana göre sadeleştirebilirsin.

Tema kur demeyin çok kasıyor, tema kurunca.
Sanal makinede ise kasar fakat gerçek makinede kasıyor ise bazı sıkıntılar olmalı. 2GB'lık RAM'li köşede kalmış bilgisayara tema kurduğumda hiç etkilenmemişti. (XFCE masaüstü ortamı.)

Chromeos iyidir.(Bence) Ama orijinal chromeos internette zor bulunur.

Chromeos iyidir.(Bence) Ama orijinal chromeos internette zor bulunur.
ChromeOS u buradan kurmayı düşünüyorum,
Acaba Chrome OS da Linux programları ile sorun olur mu?

Neden herkes kafayı Chrome OS'e taktı anlayamadım. Sadece Chrome OS bir cihaza sahip iki arkadaşım var, onlar ise başka bir şey kurmak için cebelleşiyorlar

Son düzenleme:
O kadar fazla distro varki gerçekten hangisini seçmemiz gerektiği konusunda zorluklar yaşıyoruz. Birçok distroyu kullandım denedim test ettim. Hani şu distro en iyisidir demek haksızlık oluyor ve doğru da olmuyor. Birbirlerine göre üstünlükleri var dez avajtanları da var.
Ayrıca ekran tasarımı arayüz tema ve görseller de kişisel tercih, benim güzel dediğime siz vasat diyebiliyorsunuz. Ama şu bir gerçek KDE Plasma kullanan distrolarda arayüz özelleştirme seçenekleri diğerlerine göre çok daha pratik ve kolay oluyor. Ama KDE Plasma malesef biraz fazla boyutlu oluyor. Uzun süre Manjaro KDE Plasma kullandım. Bugün Değişiklik olması için ubuntu Gnome yükledim. Bakalım nasıl olucak. Aslında bu seçim tamamen sizin kişisel zevkinizle ilgili. Deneyip görmeden seçim yapmanız zor olacaktır. Tecrübe edinmelisiniz. Elemenary Os tasarımı hoşuma gitmişti açıkçası bir deneyin derim. Ubuntu da gayet güzel tasarımı var. KDE neon inceleyebilirsiniz. seçenek çok fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…