En iyi ve en sade Linux dağıtımları nelerdir?

Arkadaşlar, Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Aklım çok karışık. Birkaç Linux dağıtımına (Linux Mint, monjaro, Pardus) baktım tasarımları ve yapılar çok kötü. Benim için en iyi şey arayüz. Arayüz çok önemli. Sade ve kullanışlı son kullanıcı için önerdiğiniz bir Linux dağıtımı var mı?
Chromeos'a geçmeyi düşünüyorum. Onun tasarımı falan çok iyi hem Android uygulamalarını da destekliyor. Sizce chromeos nasıl? Ya da onun gibi sade ve kullanışlı dağıtım var mı? (tema kur demeyin çok kasıyor, tema kurunca.)

Chromeos iyidir.(Bence) Ama orijinal chromeos internette zor bulunur.
 
Chromeos iyidir.(Bence) Ama orijinal chromeos internette zor bulunur.
ChromeOS u buradan kurmayı düşünüyorum,
Acaba Chrome OS da Linux programları ile sorun olur mu?
 
O kadar fazla distro varki gerçekten hangisini seçmemiz gerektiği konusunda zorluklar yaşıyoruz. Birçok distroyu kullandım denedim test ettim. Hani şu distro en iyisidir demek haksızlık oluyor ve doğru da olmuyor. Birbirlerine göre üstünlükleri var dez avajtanları da var.
Ayrıca ekran tasarımı arayüz tema ve görseller de kişisel tercih, benim güzel dediğime siz vasat diyebiliyorsunuz. Ama şu bir gerçek KDE Plasma kullanan distrolarda arayüz özelleştirme seçenekleri diğerlerine göre çok daha pratik ve kolay oluyor. Ama KDE Plasma malesef biraz fazla boyutlu oluyor. Uzun süre Manjaro KDE Plasma kullandım. Bugün Değişiklik olması için ubuntu Gnome yükledim. Bakalım nasıl olucak. Aslında bu seçim tamamen sizin kişisel zevkinizle ilgili. Deneyip görmeden seçim yapmanız zor olacaktır. Tecrübe edinmelisiniz. Elemenary Os tasarımı hoşuma gitmişti açıkçası bir deneyin derim. Ubuntu da gayet güzel tasarımı var. KDE neon inceleyebilirsiniz. seçenek çok fazla.
 

Geri
Yukarı