En kârlı para birikimi nasıl yapılır?

Bende bu şekilde yeni yeni birikime başladım aylik ortalama 1500 gibi bir para koyuyordum kenara ama şu an borsada temettü veren şirketlere yatirim yapmayı düşünüyorum mesela her ay 10-15 adet tupras gibi kısa vadede dokunmayı düşünmüyorum. Uzun vade de belli bir sure sonra temettüleri aya vurunca ek gelir olabileceğini düşündüm size de bir öneri olabilir daha mantıklı fikirler olursa bende oraya geçebilirim (fikirlerim yatırım tavsiyesi değildir)

Olabilir yatırabilirsin tüm sermayeyi altın fonuna mı koyacaksın.

Hocam yapamadım altın fonuna yatırmak için nitelikli yatırımcı olmak lazımmış onun için de 1 milyon lira sermaye gerekiyormuş, eski parayla olsa neyse de 😀 değil 1 milyon 1200'ü şu zamana kadar yeni biriktirebildim, onun yerine deniz portföyden Dly'ye yatırdım, para halen iş bankasında ama fonu iş portföy yerine deniz portföyden aldım.

Bende bu şekilde yeni yeni birikime başladım aylik ortalama 1500 gibi bir para koyuyordum kenara ama şu an borsada temettü veren şirketlere yatirim yapmayı düşünüyorum mesela her ay 10-15 adet tupras gibi kısa vadede dokunmayı düşünmüyorum. Uzun vade de belli bir sure sonra temettüleri aya vurunca ek gelir olabileceğini düşündüm size de bir öneri olabilir daha mantıklı fikirler olursa bende oraya geçebilirim (fikirlerim yatırım tavsiyesi değildir)

Hocam fon alabilirsin ben öyle yaptım, bu arada hocam sen galiba hissede bilgili birine benziyorsun, tavsiye ettiğin bir hisse var mı alınabilecek?

Hocam fon alabilirsin ben öyle yaptım, bu arada hocam sen galiba hissede bilgili birine benziyorsun, tavsiye ettiğin bir hisse var mı alınabilecek?

Fonlar genelde uzun vadede özellikle neredeyse gördüğüm kadarıyla getirisi çok çok düşük sadece neredeyse zarar imkanın yok yanlış bilmiyorsam. Midas üstünde bakınca ortalama yıllık %50-%60 artmiş gibi görünüyor bence bu çok az.
Bilgili biri sayılır mıyım bilmem ama genelde borsada küçük miktarlarla kendime ufak tefek telefon vs. almıştım :)
Bes sistemini de çok araştırdım lakin oda mantıksız geldi 10 sene temettü hissesine yatırsak hem hissem degerlenecek hem de temettü getirisi olacak bana. Eğer basarabilirsem tabii ki.
Yani size de öneride bulunabilirim tabii ki yatırım tavsiyesi veremem ama genelde borsada bankalar değer kaybetmiyor az riskli getirisi de orta düzeyde denebilir.
Onun dışında ben tüpraş ve yaninda yapı ve kredi bankası topluyorum. Şu an düşüş kısımlarında geçen senenin altında fiyatlar umuyorum ki burada kalmayacak temettü dağıtacağı zamanlar büyük ihtimalle yükselecektir yıl sonuna kadar da bence hisse degeri 180-200TL bandını bulur.
Dedigim gibi bu planı 10 sene yapabilirsem bugünün parasıyla 75 80 bin TL civarı ekstra temettü getirim olacak yaşım biraz genç esnaflıkla uğraşıyorum umarım planim gider bu benim maaşım olur gibi düşünüyorum.
Birkaç hisse daha var ama genel uzun sürede temettü getirisi en guzel seviyelerde olanlardan biri tupras o yüzden ondan bahsediyor ve devam ediyorum. Temettü olayını düşünmeyen biriyseniz birkaç daha farkli prim yapacak hisselere göz gezdirebilirsiniz.
Fikirlerim yatırım tavsiyesi değildir.

@Fix3d Faiz hassasiyetiniz yok varsaydım:

1) Faizler bence halen işlevsel öyle aşırı düşüş yok gene kademeli iniş geldi denebilir. Bu yönden halen risk algınız düşükse PPF iyidir.

2) Borçlanma araçları fonlarına girilecek KAP açılmalı ve mutlaka alınan Tahviller ve faizleri ile ihraç bilgileri gibi detayları okunmalı ki doğru fon alınmalı. Örn: %18.75 kaymak faizli tahvillerden bolca varsa ve diğer tahviller de gayet iyise alınır.

3) BIST 30 Endeks fonu: Faiz düşüşleri genelde Borsayı iyi fiyatlar ve yabancılar bazen borsaya da salar. Eğer diyorsanız azıcık da BIST 30'u paraya çevireyim iyi fikir.

Ben ne yaptığımı demeyeceğim ama şu sıralar Savunma sektörü çok tepeye gelmeye başladı eğer maliyetiniz düşük değilse köklü savunma şirketlerimize girmeyin düzeltmeler sert olabilir. (Girilecekse Huni sistemi ile girsinler.)

Bunun haricinde Arap kökenli bir büyük bir İslami yatırım Bankasına ziyaret gerçekleştireceğim vakti gelince o ara gene uzmanlarla/yatırım analistleri tarafından içeriden bilgi gelirse (uzmanlarla istişare bolca yaparız) herhalde burayı güncellerim.

Altın S1 alabilirsiniz. Şu an 1 lot 36TL (100 lot yaklaşık 1 gram altına denk geliyor) ayrıca makas payı vermediğiniz için normal altın almaktan daha iyi oluyor. Tam süresini bilmiyorum ama 3-4 ay beklettiğinizde fiziki altına çevirebiliyorsunuz diye biliyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.

Son düzenleme:
@Fix3d Faiz hassasiyetiniz yok varsaydım:

1) Faizler bence halen işlevsel öyle aşırı düşüş yok gene kademeli iniş geldi denebilir. Bu yönden halen risk algınız düşükse PPF iyidir.

2) Borçlanma araçları fonlarına girilecek KAP açılmalı ve mutlaka alınan Tahviller ve faizleri ile ihraç bilgileri gibi detayları okunmalı ki doğru fon alınmalı. Örn: %18.75 kaymak faizli tahvillerden bolca varsa ve diğer tahviller de gayet iyise alınır.

3) BIST 30 Endeks fonu: Faiz düşüşleri genelde Borsayı iyi fiyatlar ve yabancılar bazen borsaya da salar. Eğer diyorsanız azıcık da BIST 30'u paraya çevireyim iyi fikir.

Ben ne yaptığımı demeyeceğim ama şu sıralar Savunma sektörü çok tepeye gelmeye başladı eğer maliyetiniz düşük değilse köklü savunma şirketlerimize girmeyin düzeltmeler sert olabilir. (Girilecekse Huni sistemi ile girsinler.)

Bunun haricinde Arap kökenli bir büyük bir İslami yatırım Bankasına ziyaret gerçekleştireceğim vakti gelince o ara gene uzmanlarla/yatırım analistleri tarafından içeriden bilgi gelirse (uzmanlarla istişare bolca yaparız) herhalde burayı güncellerim.
Hocam merhaba, aylık 5-10k arası neye yatırım yapabilirim? Faiz hassasiyetim var. Risk istemiyorum maksat param değer kaybetmesin ufak ufak kar yapsın.

Merhaba değerli sosyalciler. Ben yaklaşık 3, 5-4 aydır KYK'den artan 50-100 lirayı bir de anne-babadan aldığım parayı biriktirdim ve gelecek planları doğrultusunda bu biriktirdiğim parayı kendi banka hesaplarım dışında kartını evde bırakacağım şekilde yeni bir banka hesabı açtım ve bu parayı oraya yatırdım. Bu parayı kârlı bir şekilde değerlendirmek istiyorum. Eğer sizlerin bir fikri varsa banka hesabındaki parayı nasıl kârlı hale getirebiliriz? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Faize yatır hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı