En kolay nasıl yazılım öğrenilir?

Doğru. Python ile algoritma mi öğrenilir? Yanlış bilgi verdim. C ile başlanabilir o zaman. Hem algoritma daha iyi öğrenilir ya da C#.
Ya siz bilgi vermeyin. Hiç programlama bilmeyen adam C'den başlatılır mı? Emeklemeden koşmasını mı bekliyorsunuz? Python'dan başlasın işte. Python'u küçümsemeyin artık.

Bunun kolayı yok kanka. Öğrenirken zorlanmazsın ama öğrenim süreci çok uzun. En az iki yıl diyeyim. O da düzenli çalışırsan.
Yazılım tamamen öğrenilebilcek bir şey değildir. Yazılım hergün genişleyen bir progam olduğu için en üst seviyesi yok. Yani arkadaş bu meslekte çalışsa bile yine öğrenmeye devam etmeli ve günümüz teknolojisini takip etmeli. Şuan bile yüzlerce binlerce yazılım dili var.

Ya siz bilgi vermeyin. Hiç programlama bilmeyen adam C'den başlatılır mı? Emeklemeden koşmasını mı bekliyorsunuz? Python'dan başlasın işte. Python'u küçümsemeyin artık.

Bende Python'la başladım ama ileride robotik kodlamaya falan ya da oyun yapımına geçecekse C daha iyi bence. Kusura bakmayın bende daha lisedeyim. O yüzden bilgim az. :/

Yazılım nasıl ögrenebilirim en kolay ve ne kullanmalıyım? Ücretsiz egitim alabilir miyim ve meslek ne yapabilirim, nasıl başlarım acaba?

Arkadaşım kolay diye bir şey yok. Bu hayatta her şey zordur. Yazılım da oturduğu yerden para kazananan insanların yaptığı iş olarak sanılıyor. Birisi fiziksel güç uygularken sen beyin gücünü kullanman gerekecek ve öyle kolay bir şey değil. Nereden başlayacağını bilmiyorsan Google'dan "yazılım alanları" diye arama yap ve biraz oku. Birisi hoşuna gider illaki. Gidip YouTube'dan ücretsiz olarak izleyebilirsin veya Udemy'den cuzi rakamlara alabilirsin. İndirim de 60-70TL'ye düşüyorlar ve sürekli indirime giriyorlar bence ucuz bu kurslar çünkü sana bir iş vadediyor. Bu işten katıyla para kazanacaksın o yüzden bu para çok görülmemeli bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım kolay diye bir şey yok. Bu hayatta her şey zordur. Yazılım da oturduğu yerden para kazananan insanların yaptığı iş olarak sanılıyor. Birisi fiziksel güç uygularken sen beyin gücünü kullanman gerekecek ve öyle kolay bir şey değil. Nereden başlayacağını bilmiyorsan Google'dan "yazılım alanları" diye arama yap ve biraz oku. Birisi hoşuna gider illaki. Gidip YouTube'dan ücretsiz olarak izleyebilirsin veya Udemy'den cuzi rakamlara alabilirsin. İndirim de 60-70TL'ye düşüyorlar ve sürekli indirime giriyorlar (bence ucuz bu kurslar çünkü sana bir iş vaat ediyor. Bu işten katıyla para kazanacaksın o yüzden bu para çok görülmemeli bence.)

Sadece para anlamında değil geleceğin mesleği yazılım. Udemy'i bende tavsiye ederim yararlı bir uygulama Türkiye'deki yazılım öğreniminin gelişmesini sağlayan progamlardan oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece para anlamında değil geleceğin mesleği yazılım. Udemy'i bende tavsiye ederim yararlı bir uygulama Türkiye'deki yazılım öğreniminin gelişmesini sağlayan progamlardan oldu.
Aynen hocam ama para olarak bakılırsa kimse yapamaz bu mesleği. Para için girenler hep kaybediyor. Mesela benim yazılım ile mücadelem 1.yılını dolduracak 3-4 ay sonra, hala hiç bir şey bilmiyormuşum gibiyim. Bazı günler soğuduğum bile oluyor ama sorun bende yani. Hızlı bir şekilde birşeyler olmasını istiyorum. Udemy gerçekten çok iyi kaynak ama ingilizce kurslara bakılırsa bence çünkü Türklerin yaptığı bir çok kurs zaten YouTube'da bulunuyor.

Programlama zor bir şey değil. Dünya çapında amatör ya da profesyonel olarak bu işi yapan milyonlarca insan var. İsteyen ve seven herkes yapabilir ama senin kolaydan kastın hemen ve hızlı bir şekide ise bu pek mümkün değil. Üniversiteleri düşün. Oralarda bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ve bilgisayar bilimleri 4 yıllık lisans bölümleridir. Oralarda bile kendisine bir şey katmadan, sadece diplomayı eline alabilmek için mezun olan insanlar olabiliyor.

Programlama zor bir şey değil. Dünya çapında amatör ya da profesyonel olarak bu işi yapan milyonlarca insan var. İsteyen ve seven herkes yapabilir ama senin kolaydan kastın hemen ve hızlı bir şekide ise bu pek mümkün değil. Üniversiteleri düşün. Oralarda bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ve bilgisayar bilimleri 4 yıllık lisans bölümleridir. Oralarda bile kendisine bir şey katmadan, sadece diplomayı eline alabilmek için mezun olan insanlar olabiliyor.
Güzel bir mesaj. Son kısıma çok katılıyorum. Ben üniversite okumadım ama yazilim ile ilgileniyorum 9-10 aydır. Geçen gün birisi yazdı site yaptırmak istiyorum diye çocuk yazılım okumuş ama gram bir şey bilmiyor. Dürüst oldu bana karşı orası ayrı bir olay ama 15-20 gün içinde öğreneceğim falan diyor bende yapmam dedikçe yalvardı resmen en sonunda engellemek zorunda kaldım. Yani arkadaşlar önemli olan istemek ve zaman vermek.

Bana kalırsa yazılım öğrenmenin en iyi yolu “Nasıl yazılım öğreneceğim?” diye düşünmek yerine “Bu siteyi nasıl kodlarım?”, “Bu uygulamayı nasıl kodlarım?”, “Bu programı ücretli satıyorlar, araştırıp ben de benzerini kodlayabilirim.” şeklinde düşünmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı