Rehber En Kolay Şekilde Evde Likit Yapımı

Merhaba herkese. Evde likit yapımını en basit şekilde anlatmaya çalıştım. İşte adım adım rehberim:

Malzemeler:
  • NBASE (VG ve PG karışımı)
  • Aroma (tercihinize göre)
  • Eldiven, şırınga ve karıştırma kabı ekstra almanıza gerek yok ücretsiz gönderilir.
Adım 1: Malzemeleri Temin Etme: Öncelikle likit yapımında kullanacağınız malzemeleri temin etmelisiniz. Bunları, güvenilir kimya sitelerinden edinebilirsiniz.
Nbase Aroma Kimyasal ve Sarf Malzemeleri - Golden Kimya Safir Kimya | Türkiye'nin Lider Nbase & Mix Aroma Üreticisi Falcon Kimya | Nbase ve Aroma Çeşitleri | 400 TL ve Üzeri Kargo Bedava‎ Türkiye'nin Kimya Deposu İlke Kimya

Adım 2: DL veya MTL İçin Karar Verme: Hangi türde likit yapacağınıza karar vermelisiniz: doğrudan akciğere (DL) veya ağızdan akciğere (MTL) yönelik. Bu, NBASE seçimini etkileyecek.

Adım 3: DIY Kit Seçimi: Seçtiğiniz aroma ve ölçekte DIY Kit'i almanız lazım. Bazı sitelerde MIX AROMA olarak da geçer. Örneğin, 30 ml bir DIY Kit alırsanız, genellikle %20 aroma içerir. Dolayısıyla, 24 ml NBASE eklemeniz gerekecektir.

Adım 4: NBASE Seçimi: NBASE seçerken VG ve PG oranlarına dikkat etmelisiniz. Örneğin, DL için %100 VG tercih edilebilir, bu da aroma ile karışınca 80/20 oranı elde eder. MTL için ise 70/30 veya 80/20 tercih edilebilir, bu da karıştırıldığında 50/50 oranı oluşturur. Nikotin seviyesi de önemlidir; günlük ne kadar sigara içtiğinize bağlı olarak 9mg ile 18mg arasında tercih yapabilirsiniz.
1701959946975.png
1701959987963.png

Adım 5: Karışım Yapma: Malzemeleriniz geldiğinde eldiven ve şırınga gibi gereçler de gelecektir. NBASE'i açın ve aroma şişesine dökün, ardından karıştırın ve çalkalayın.

Adım 6: Dinlendirme: Şimdi likitlerinizi dinlendirmenin zamanı geldi. Ortalama olarak 2-3 hafta yeterli olabilir, ancak bir hafta içinde bile tadına bakarak olgunlaşma durumunu anlayabilirsiniz.

Likit yapımına sadece maddi açıdan bakmak yanlıştır, aynı zamanda kişisel zevklerinize göre özelleştirilmiş likitler elde etmenizi sağlar. Bu rehberde sadece DIY KIT ile likit yapmayı anlattım. Dilerseniz tekil aroma alıp siz karıştırabilirsiniz ve bambaşka tadlar keşfedebilirsiniz. Sağlıklı ve keyifli likit yapımı dileğiyle.

Birde şu hususa dikkat edin.
Merck VG satan yerlerden uzak durun. Merck Türkiyeye yıllardır VG getirmiyor. Nikotin getiriyor VG getirmiyor.

Aldığınız ürünlerin yurtdışı fiyatlarına da bakın. Yurtdışı fiyatının altında ürün satılıyorsa iki kere düşünün. Sonuçta buraya gelirken üzerine ciddi maliyet biniyor.

Bence tablonuz yanlış hocam. Ben bazen 36mg içiyorum MTL cihazda hiç bir sıkıntı yok ama tabloda kullanılamaz yazılmış. %50-50'de aroma'da kullanılabiliyor.

Bence tablonuz yanlış hocam. Ben bazen 36mg içiyorum MTL cihazda hiç bir sıkıntı yok ama tabloda kullanılamaz yazılmış. %50-50'de aroma'da kullanılabiliyor.
%50 aroma nasıl kullanılıyor hocam %20 bile aşırı yoğun ve riskli bir oran. Hayatımda hiç bir yerde görmedim. Ayrıca internette satılan NBASE lerde doğru nikotin oranı zaten asla yok bi safirden 9mg aldım birde falcondan uçurum fark var vurumda ikiside merck baktığında. Salt olmadan 36 mg içen insan ben görmedimde duymadımda açıkçası saf nikotin ile nbaseinizi kendiniz yapıp denerseniz bence gerçekte etkiyi görürsünüz. Tablo zaten benim değil safir kimyanın sitesinden aldım bence gayet doğru bilgiler.

%50 aroma nasıl kullanılıyor hocam %20 bile aşırı yoğun ve riskli bir oran. Hayatımda hiç bir yerde görmedim. Ayrıca internette satılan NBASE lerde doğru nikotin oranı zaten asla yok bi safirden 9mg aldım birde falcondan uçurum fark var vurumda ikiside merck baktığında. Salt olmadan 36 mg içen insan ben görmedimde duymadımda açıkçası saf nikotin ile nbaseinizi kendiniz yapıp denerseniz bence gerçekte etkiyi görürsünüz. Tablo zaten benim değil safir kimyanın sitesinden aldım bence gayet doğru bilgiler.
Salt-B içiyorum hocam.

Tabloya dikkatli bakarsanız freebase yazıyor hocam. O nikotin oranı normal zaten saltta. Ama %50 aroma hala saçma.
70/30, 80/20 nargile tipi sigaralarda kullanılır. 50/50 biraz daha kıvamlı olduğu için MTL'ye uygun olur. Nikotin oranı yüksek ve salt olduğu için %50 aroma anca kendini gösterir.

70/30, 80/20 nargile tipi sigaralarda kullanılır. 50/50 biraz daha kıvamlı olduğu için MTL'ye uygun olur. Nikotin oranı yüksek ve salt olduğu için %50 aroma anca kendini gösterir.
Vg pg değil olayı zaten ben kaç kere salt da demledim %20 aroma ile 70/30 base aliyordum 50/50 oluyordu zaten. %50 aroma demek 60ml şişede 30ml aroma demek hayatımda böyle birşey görmedim premiumda bile %15 civari vardi nastylerde. Gayet aroma yoğundu efektörde var ama %50 aroma olmaz açıkçası hocam

Vg pg değil olayı zaten ben kaç kere salt da demledim %20 aroma ile 70/30 base aliyordum 50/50 oluyordu zaten. %50 aroma demek 60ml şişede 30ml aroma demek hayatımda böyle birşey görmedim premiumda bile %15 civari vardi nastylerde. Gayet aroma yoğundu efektörde var ama %50 aroma olmaz açıkçası hocam
Onu anlatmak istemedim hocam. DIY-KIT alıyorum ben. 50/50 base ile içiyorum. Yanlış anladınız sanırım :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı