Rehber En Kolay Şekilde Evde Likit Yapımı

Merhaba herkese. Evde likit yapımını en basit şekilde anlatmaya çalıştım. İşte adım adım rehberim:

Malzemeler:
  • NBASE (VG ve PG karışımı)
  • Aroma (tercihinize göre)
  • Eldiven, şırınga ve karıştırma kabı ekstra almanıza gerek yok ücretsiz gönderilir.
Adım 1: Malzemeleri Temin Etme: Öncelikle likit yapımında kullanacağınız malzemeleri temin etmelisiniz. Bunları, güvenilir kimya sitelerinden edinebilirsiniz.
Nbase Aroma Kimyasal ve Sarf Malzemeleri - Golden Kimya Safir Kimya | Türkiye'nin Lider Nbase & Mix Aroma Üreticisi Falcon Kimya | Nbase ve Aroma Çeşitleri | 400 TL ve Üzeri Kargo Bedava‎ Türkiye'nin Kimya Deposu İlke Kimya

Adım 2: DL veya MTL İçin Karar Verme: Hangi türde likit yapacağınıza karar vermelisiniz: doğrudan akciğere (DL) veya ağızdan akciğere (MTL) yönelik. Bu, NBASE seçimini etkileyecek.

Adım 3: DIY Kit Seçimi: Seçtiğiniz aroma ve ölçekte DIY Kit'i almanız lazım. Bazı sitelerde MIX AROMA olarak da geçer. Örneğin, 30 ml bir DIY Kit alırsanız, genellikle %20 aroma içerir. Dolayısıyla, 24 ml NBASE eklemeniz gerekecektir.

Adım 4: NBASE Seçimi: NBASE seçerken VG ve PG oranlarına dikkat etmelisiniz. Örneğin, DL için %100 VG tercih edilebilir, bu da aroma ile karışınca 80/20 oranı elde eder. MTL için ise 70/30 veya 80/20 tercih edilebilir, bu da karıştırıldığında 50/50 oranı oluşturur. Nikotin seviyesi de önemlidir; günlük ne kadar sigara içtiğinize bağlı olarak 9mg ile 18mg arasında tercih yapabilirsiniz.
1701959946975.png
1701959987963.png

Adım 5: Karışım Yapma: Malzemeleriniz geldiğinde eldiven ve şırınga gibi gereçler de gelecektir. NBASE'i açın ve aroma şişesine dökün, ardından karıştırın ve çalkalayın.

Adım 6: Dinlendirme: Şimdi likitlerinizi dinlendirmenin zamanı geldi. Ortalama olarak 2-3 hafta yeterli olabilir, ancak bir hafta içinde bile tadına bakarak olgunlaşma durumunu anlayabilirsiniz.

Likit yapımına sadece maddi açıdan bakmak yanlıştır, aynı zamanda kişisel zevklerinize göre özelleştirilmiş likitler elde etmenizi sağlar. Bu rehberde sadece DIY KIT ile likit yapmayı anlattım. Dilerseniz tekil aroma alıp siz karıştırabilirsiniz ve bambaşka tadlar keşfedebilirsiniz. Sağlıklı ve keyifli likit yapımı dileğiyle.

Nargile içimi pod mod cihazlar da %90 vg kullanabilir miyiz ve hangi marka pod önerirsiniz sızdırma yapmayan, yedek parça bulabileceğim bütçe 1500₺ max
O bütçeye zaten fazla seçeneğin yok argus pro al geç. %90 vg kullanırsın ama %10 aroma koyman lazım aromanın markasına göre değişir iyiliği kötülüğü.

O bütçeye zaten fazla seçeneğin yok argus pro al geç. %90 vg kullanırsın ama %10 aroma koyman lazım aromanın markasına göre değişir iyiliği kötülüğü.
Hocam selam. Smok Nord 4 kullanıyorum. Başta hediye olarak gelen Nasty Juice 50Mg likit kullanıyordum ve bundan da memnundum sonrasında bitti ve likit arayışına başladım. Bunu sigara yerine kullandığım için de gün içinde biraz fazla tüketiyorum. Tabi Nasty'ler pahalı olduğu için alternatiflere yönelmek durumunda kaldım. Jvaper'a denk geldim ESF forumda ve yorumlar da çok iyiydi. Ancak oradan aldığım iki likit beni asla memnun etmedi, bildiğin içilmiyor. İçtiğim an boğazım parçalanıyor gibi oluyor. Tam olarak nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum ama size danışmak istedim forumdaki mesajlarınızı görünce. Mesajım biraz uzun oldu kusura da bakmayın. DL şeklinde içiyorum ve coillerim şunlar. Aldığım likitler ise ''Freebase Heisenberg 12Mg'' ve ''Sweet Lemon - Salt 50Mg''.

1730127878264.jpeg

Nord4 cihazda niye salt likit kullanıyorsunuz hocam. Kullanmayın gerek yok. Ayrıca öyle bir likit tercihi yapmışsınız ki heisenberg zaten başlı başına çok ferahlatıcı bir aroma ve aslında yakan bir aroma üstüne 12mg nic kullanıyorsunuz ben 6mg heisenberg almıştım içemedim çok ağır geldi. Pastane likitleri tavsiye ederim yüksek nikotin değerlerinde. Satlı zaten kullanmayın. Sağdaki coil tam bir dl içim coil koyun ona güzel 80/20 bir likit kullanın. Ayrıca yanmış olabilir onlar bi içinin fotoğrafı varsa atın flaş tutarak. Soldaki ise daha çok mtl coil ama aslında dl için de gayet gider. nord 4 mtl cihaz olmadığı için yine freebase likit kullanın düşük w da rpm1 coil ile. Jvaper iyi bana göre yani fiyatına göre ben m.o.a.b çok severim pastanelerden ise cookie star ve lemon tart akıp gidiyor. Ayrıca başka likit markalarından ZIKKIM aromasını kesinlikle tavsiye ederim castle long ve zıkkım asla bırakmadığım iki aroma her zaman kullanıyorum.

Hocam selam. Smok Nord 4 kullanıyorum. Başta hediye olarak gelen Nasty Juice 50Mg likit kullanıyordum ve bundan da memnundum sonrasında bitti ve likit arayışına başladım. Bunu sigara yerine kullandığım için de gün içinde biraz fazla tüketiyorum. Tabi Nasty'ler pahalı olduğu için alternatiflere yönelmek durumunda kaldım. Jvaper'a denk geldim ESF forumda ve yorumlar da çok iyiydi. Ancak oradan aldığım iki likit beni asla memnun etmedi, bildiğin içilmiyor. İçtiğim an boğazım parçalanıyor gibi oluyor. Tam olarak nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum ama size danışmak istedim forumdaki mesajlarınızı görünce. Mesajım biraz uzun oldu kusura da bakmayın. DL şeklinde içiyorum ve coillerim şunlar. Aldığım likitler ise ''Freebase Heisenberg 12Mg'' ve ''Sweet Lemon - Salt 50Mg''.

Eki Görüntüle 2339168
Salt nikotin geleneksel nikotine göre daha hızlı kana karıştığı için MTL tarzı cihazlarda sigara tarzı kısa içimlerde kullanılır. DL bir cihaza salt nikotini (bir de piyasadaki en üst orandan) koyarsanız nikotin zehirlenmesine kadar gider bu iş dikkat edin. DL cihazda normalde günde 1 paket sigara içen birini 6 veya 9 mg freebase likit doyurması gerekiyor. Tedarikçi olarak ise kendiniz DIY kit olarak alıp yapmak isterseniz Bear Kimya veya hazır isterseniz Smoke Hunter, Moby Labs önerebilirim.

Merck nbase öneririm aroma olarak herkese göre değişir pastane ve meyveli hangisini seviyorsan ona göre al. Dinner lady aromalar gelmiş denenebilir enfes idi lemon tartı. Bütçen o kadar değil ise direk mix aroma al.
2025 indirimi ile sepeti doldurdum bir baktım Dinner Lady var. Bir dönemin sadece o geliyor diye en iyisi sanılan coili 2 günde haşat eden pamuk düşmanı zehir suyu, asla önermem.

NBASE önerisi için tavsiyem 3Chem olanı alın. Geçen sene arkadaşa üçünün içeriği aynı o yüzden 3M diyoruz dediğimde çocuk "çeM" anlamış "Merk" yerine. Ayrı aromaları kullandığımız halde ben içine efektör atarken onun aromalar daha baskındı. Siparişlerine baktım çünkü onun buharı yağ gibi akıyor düşüyor ağır benimki hafif uçuyor. Chemnovatic aldığını gördüm 1 yıldır kullanırım tertemiz aroma tutan üstüne ucuz bir seçenek.

2025 indirimi ile sepeti doldurdum bir baktım Dinner Lady var. Bir dönemin sadece o geliyor diye en iyisi sanılan coili 2 günde haşat eden pamuk düşmanı zehir suyu, asla önermem.

NBASE önerisi için tavsiyem 3Chem olanı alın. Geçen sene arkadaşa üçünün içeriği aynı o yüzden 3M diyoruz dediğimde çocuk "çeM" anlamış "Merk" yerine. Ayrı aromaları kullandığımız halde ben içine efektör atarken onun aromalar daha baskındı. Siparişlerine baktım çünkü onun buharı yağ gibi akıyor düşüyor ağır benimki hafif uçuyor. Chemnovatic aldığını gördüm 1 yıldır kullanırım tertemiz aroma tutan üstüne ucuz bir seçenek.
Valla ben dinner ladyi osiris atomizerde kullandım hiç bir şey olmadı pamuğa veya tele. Gayet güzeldi kullandığm zamanlarda.
Nbase olarak şuan türkiyede pek orijinal içerikli nbase olduğunu sanmıyorum ki hepsinin tadı aynı gelmeye başladı sek nbase kullandığım halde berserker atomizerde. O yüzden ben hep merck alıyordum arada değiştirmeme rağmen balgam yapıyordu öbürkü nbaseler o yüzden hiç değiştirmemeye karar verdim. Herkesin damak zevki başka olabilir hepsini denemek en iyisi ve başka sitelerle karşılaştırmak hepsinde farklı oluyor nbaseler nasıl oluyorsa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı