En sağlıklı sarj yöntemi nedir?

Yani sürekli %5 %10 iken takıyorum bazende telefonun kapandığı oluyor onun dışında çok fazla şarja taktığım söylenemez ve zararlı olduğunuda düşünmüyorum.

Bu piller ne yazık ki tüketim ürünleri olarak üretiliyor ve ondan dolayı eskiyorlar, ne yaparsak yapalım olacak o.

Bu piller ne yazık ki tüketim ürünleri olarak üretiliyor ve ondan dolayı eskiyorlar, ne yaparsak yapalım olacak o.
Elektron akışında kayıplar başlıyor.
Bu durum genellikle batarya sağlığı olarak adlandırılıyor.

Ama atomlar elektronlarını yenileyecek şekilde de ıslah edilebilirler.
Zaten yaptılar ama hiç sağlıklı olmadı.
Aniden çok ısınıp patlayan bataryalar ve fazla akımdan yanan anakartlar oluyordu.

Kapasiteleri de çok daha az oluyordu.

Zaten yaptılar ama hiç sağlıklı olmadı.
Aniden çok ısınıp patlayan bataryalar ve fazla akımdan yanan anakartlar oluyordu.

Kapasiteleri de çok daha az oluyordu.
Bilimde ilk denemelerin başarılı olması zor bir ihtimal ,zaten çok uğraşılmadı üzerinde, Li-PO bataryalar çıktı onun yerine (daha uzun ömürlüler genel olarak).

Bilimde ilk denemelerin başarılı olması zor bir ihtimal ,zaten çok uğraşılmadı üzerinde, Li-PO bataryalar çıktı onun yerine (daha uzun ömürlüler genel olarak).
Li-Po dediğim zaten yukarıda belirttiğim Lityum polimer piller.
Birden çok hücrenin bir araya gelmesi ile oluştuğu için daha uzun ömürlü oluyor.

Lityum iyon çok daha az hücreye sahip.

@Mithat Berhan , Li-ION pillerin hücre genişlemesi düşük dediğiniz gibi, batarya teknolojisini yenilemek veya bataryayı (mAh olarak) arttırmak yerine yazılımsal ve donanımsal gereksinimleri düşürmek daha akıl karı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…