Sevme sırama göre sıralarsam:
Japonca: Konuşması ve öğrenmesi en zevkli ve kolay olanı.
Korece: Konuşması ve dinlemesi zevkli.
İngilizce: ABD aksanıyla zevkli bir dil sayılır.
Almanca: Her açıdan berbat bir dil ama öylesine öğreniyorum.
Yeterliliğime göre sıralarsam:
İngilizce: Uzun zaman B2'de oyalandıktan sonra artık C1.
Japonca: Yazım ve okuma 3 farklı abeceden dolayı N5, konuşma N4 sayılır fakat dinleme rahat rahat N3 ve bazen N2 olabiliyor. Bildiklerimin %90'ı izlediğim ve dinlediğim içeriklerden geliyor. Bu sayede JLPT bile geçildi.
Almanca: A1'de takılıyor, ilerletmeyi de düşünmüyorum. İşime yaramayacak gibi görünüyor. Can sıkıntısından öğrenmeye başladım zaten. Konuşmasını sevmiyorum pek ama konuşuyorum da.
Korece: Başlangıç. İlerletme çabam pek olmadı. Buna gelene kadar Japoncayı ilerletmeyi ve 3-5 yıl sonra buna geçmeyi düşünüyorum.
Japonca: Konuşması ve öğrenmesi en zevkli ve kolay olanı.
Korece: Konuşması ve dinlemesi zevkli.
İngilizce: ABD aksanıyla zevkli bir dil sayılır.
Almanca: Her açıdan berbat bir dil ama öylesine öğreniyorum.
Yeterliliğime göre sıralarsam:
İngilizce: Uzun zaman B2'de oyalandıktan sonra artık C1.
Japonca: Yazım ve okuma 3 farklı abeceden dolayı N5, konuşma N4 sayılır fakat dinleme rahat rahat N3 ve bazen N2 olabiliyor. Bildiklerimin %90'ı izlediğim ve dinlediğim içeriklerden geliyor. Bu sayede JLPT bile geçildi.
Almanca: A1'de takılıyor, ilerletmeyi de düşünmüyorum. İşime yaramayacak gibi görünüyor. Can sıkıntısından öğrenmeye başladım zaten. Konuşmasını sevmiyorum pek ama konuşuyorum da.
Korece: Başlangıç. İlerletme çabam pek olmadı. Buna gelene kadar Japoncayı ilerletmeyi ve 3-5 yıl sonra buna geçmeyi düşünüyorum.