En sevdiğiniz diller nedir?

• Konuyu başlatan Tim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 2.069
Sevme sırama göre sıralarsam:

Japonca: Konuşması ve öğrenmesi en zevkli ve kolay olanı.
Korece: Konuşması ve dinlemesi zevkli.
İngilizce: ABD aksanıyla zevkli bir dil sayılır.
Almanca: Her açıdan berbat bir dil ama öylesine öğreniyorum.

Yeterliliğime göre sıralarsam:

İngilizce: Uzun zaman B2'de oyalandıktan sonra artık C1.
Japonca: Yazım ve okuma 3 farklı abeceden dolayı N5, konuşma N4 sayılır fakat dinleme rahat rahat N3 ve bazen N2 olabiliyor. Bildiklerimin %90'ı izlediğim ve dinlediğim içeriklerden geliyor. Bu sayede JLPT bile geçildi.
Almanca: A1'de takılıyor, ilerletmeyi de düşünmüyorum. İşime yaramayacak gibi görünüyor. Can sıkıntısından öğrenmeye başladım zaten. Konuşmasını sevmiyorum pek ama konuşuyorum da.
Korece: Başlangıç. İlerletme çabam pek olmadı. Buna gelene kadar Japoncayı ilerletmeyi ve 3-5 yıl sonra buna geçmeyi düşünüyorum.

Merhaba,

Türkçe dışında en sevdiğiniz diller nedir? Konuşabiliyor musunuz?

Benim için en güzel dil Fransızca gibi geliyor. Telaffuzu çok güzel, kolay ve kelimeleri hoş duruyor. İkinci sırada yaygınlığı sebebiyle İngilizce ve üçüncü sırada telaffuzu nedeniyle isveççe olabilir. İspanyolcayı da sanırım dördüncü sıraya koyabilirim.

İngilizce ve Fransızca. İngilizce telaffuz havalı geliyor bana ayrıca öğrenmesi kolay gibi ama konuşamıyorum lakin kelime bilgime güvenirim genelde. Fransızca babam görmüş ondan duydum ama o duyduğum kelime bile bana yetti güzel olduğunu anlamam için. 😁

Almanca'da kaba bir dil ama zorunlu olarak onu da biraz öğrendim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı