Oraya Ibanez yazılmış ama hangi Ibanez? Joe Satriani'nin veya Steve Vai'nin kullandığı gitarlar mı yoksa benim arkadaşımın kullandığı GRG170DX falan mı? Ayrıca ESP (Elimizde Metin Türkcan'ın gitarı olsun) ve karşısında Dumanın videolarına çıkan Telecaster olsun, bunlar sizce gerçekten karşılaştırılabilir mi? Ankette Ernie Ball yok oraya kelime seçemedim zaten.
Kardeş dalga mı geçiyorsun? Gitarlar belirli bir müzik tarzına göre yapılır. Mesela Telecaster blues için iyi bir seçim. Senin sevdiğin müzik tarzına göre İbanez belki daha iyi. Burada markayı soruyorum, modeli değil. Senin sevdiğin bir marka vardır diyelim ki İbanez, senin yaptığın müzik türünde bazı modeller daha iyi ses verecektir. Ernie Ball yok dediğiniz gibi o da çok kaliteli markadır ama gitarları Music Man diye geçer ondan Ernie Ball demeniz pek güzel olmamış. Evet o büyük eksik olmuş kusura bakmayın.
ESP'nin bir ara Alexi Laiho imzalı V kasa gitarı vardı. Ah ah ne uğraşmıştım almak için. Çok ağır Children Of Bodom hayranıyımdır. Sadece imzası için bile olsa 3.000 TL verecektim. Sonradan geçti gitar çalma hevesi.
Sen gitarlarını Music Man olarak, tellerini ise Ernie Ball olarak tanıyorsan bundan ben sorumlu değilim dostum. İkisi de aynı marka. Coca Cola'ya Pepsi diyen adamlara doğrusunu anlatıyormuş gibi hissettim.
Cort CR250 Les Paul replikasını kullanıyorum (çakma değil ancak gövde tipi lisanssız olduğu için bu tip LP'lere replika deniyor.) gayet memnunum. Derdim zaten o sap manyetiğindeki buğulu tondu, işimi gördü Aynı zamanda akustik sesi de gayet güçlü, bu nedenle çoğunlukla öyle kullanıyorum hoşuma gidiyor. 1 aydır telleri paslı durumda o nedenle elime alamadım acıyor. Haftaya 0.10 Ernie Ball'lardan alayım takayım, çok çabuk eskiyorlar ancak seviyorum hissiyatını.
Sen gitarlarını Music Man olarak, tellerini ise Ernie Ball olarak tanıyorsan bundan ben sorumlu değilim dostum. İkisi de aynı marka. Coca Cola'ya Pepsi diyen adamlara doğrusunu anlatıyormuş gibi hissettim.