En sevdiğiniz ev yemeği

Hocam kimin yaptığına bağlı. Bazıları çok kalın veya yağsız yapıyor. Ben orta yağda, ince sarma seviyorum.
Parmak sarım dedikleri var ya... Bir oturuşta yoğurtla bir tencere yerim. Yağsız ya da aşırı yağlı yapan da ya yapmayı bilmiyordur ya da tat alma duyusuna sahip değildir.

Bamyayı yemeyen çok şey kaybetmiştir.
Ağız tadı sonuçta ama olsun seven sever.
Sevmeyen SARMA yer.
Karnım acıktı gideyimde ekmek arası ekmek yiyeyim.
Ekmek arası ekmek derken combo mu oluyo yoksa fantezi mi?
Allah afettsin ama küçükken sümüğe benzetiyordum bamyayı.

Ekmek arası bor da yiyebilirsiniz efendim.
Kardeşim cayır cayır osuruyor benim karnım doydu ekmek arası osurukla.
Töbe töbe ama doğru yani ne biçim popo bu.
Kızgın atma hemen tamam şaka yaptım kuru kuru yedim.
Nimet sonuçta ama sizde bamya sümük bamya ıyy diyodunuz aynı şey.
Tamam boşver.
Kızgın atınca öle yazdım aldırma.

Annem adı olmayan bir şey yapıyor. Kabak ve havucu soteliyor. Krep yapıp bu soteyi içine döküyor sonra da dürüm yapıyor. Bu dürümü de ilk önce yumurta sarısına sonra da galeta ununa buluyor. Sonra da kızartıyoruz ve tek lokmalık şekilde kesiyoruz. Adını da şimdi "havuçlu kabaklı krep suşi Türk usulü" koydum.
Zaten evde pişmeyen şeyleri pek sevmem yani Fast food ve abur cuburun her türlüsü. Yağlarını sindiremiyorum ve bunun için serum bile taktıracak kadar hastalandım bir kere

Ülkede çoğu anne bamya yapmayı bilmiyor bence. Çünkü bu yaşıma kadar pek çok yerde pek çok defa gördüm ve duydum bamya yemeğini sevmeyen insanları. Mesela "uzuyor" ve "sümük gibi" falan diyorlar hatta iğrenç diyorlar halbuki alakası yok. İyi ki bizim evde yapmayı biliyorlarmış. Gayet güzel ve lezzetli bir yemektir bamya yemeği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…