En sevdiğiniz oyun ve neden?

BaltaTas

Centipat
Katılım
10 Aralık 2021
Mesajlar
287
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dikkat ederseniz, "en iyi oyun" demedim. Gerçi "en iyi oyun" kavramı da kişiden kişiye göre ve neyi baz aldığınıza, mesela grafikleri mi baz aldığınıza göre değişir. Ben, sizin için en iyi oyun nedir diye sormuyorum. Gelebilecek cevaplar belli zaten. Ben en sevdiğiniz oyun nedir ve neden diye soruyorum. Yaşı pek genç biri değilim. Hayatım boyunca çok oyun oynadım. Son yıllarda ise sevdiğim için değil daha çok sıkıldığım ve zaman geçsin diye oynadım. Mesela Witcher 3'ü başkaları kadar sevmedim. Ama tüm zamanlar içinde en sevdiğim oyun tartışmasız, 2004, 2005 ve 2006 yıllarında oynadığım Knight Online'dır. İlk girdiğimde oyundaki her şey beni çok etkilemişti. Tıklım tıklım olması, yani binlerce insanın olması, pazar kurmanın olması, sürekli diğer oynayanlarla diyaloglara girmenizin gerekmesi, yani güçlü bir sosyal ortam olması, partiler kurup yaratıkları öldürüp Experience puanları toplayabilmeniz, çok sevindiğiniz itemlerin düşebilmesi, orc ve humanların savaşları, klanların olması, oyuncuların birbirine üstün olmasını sağlayan level atlama sistemi olması... Tam anlamıyla beni büyüleyen, çok hoşuma giden bir oyundu. Öyle ki, WoW'da asla aynı şeyleri bulamadım ve bu yüzden WoW'u neredeyse hiç sevmedim. Çünkü her şey grafik, oyun tekniği filan değil. Aradığınız şeyleri bulup bulamadığınız daha önemli. Bir oyunda olabilecek en iyi dostlukları Knight Onlne'da yaşadım. Sonraki yıllarda oyun tamamen bozuldu, çok yoğun hile kullanıldı, "gidin başkalarını rahatsız etmeden birbiriniz yiyin" diyerek Türkler'in serverlarını ayırdılar. Ama ben zaten ilk üç yılından söz ediyorum. Nedenlerini böylece açıklamış oldum. En sevdiğim oyun, 2004, 2005 ve 2006 yıllarındaki Knight Online olmuştur.
Knight Online benim özlemle andığım hatıralarla dolu tek oyundur. Mesela Witcher 3 oynarken ne hatıranız olacak?
 
Son düzenleme:
İstediğim oyunları deneyecek bir sistemim olmadığı için sevdiğimden dolayı değil sıkıldığım için oynuyorum oyunları.

İstediğim oyunları deneyecek bir sistemim olmadığı için sevdiğimden dolayı değil sıkıldığım için oynuyorum oyunları.

Ama bir örnek vermek istersem deliler gibi oynadığım First Blood vardı. Web tabanlı olmasına rağmen çocukluğumda günlerimi geçirdiğim bir oyundur. Sonrasında P2W oldu tabii ki.
 
İstediğim oyunları deneyecek bir sistemim olmadığı için sevdiğimden dolayı değil sıkıldığım için oynuyorum oyunları.
Üzülmeyin, benim birçok oyunu oynamama yetecek bir sistemim var ama sıkıldığım için Stardew Valley oynuyorum çoğu zaman. GOW biraz oynadım, sevmedim. RDR2 biraz oynadım, bana çok vahşice görüntülerle dolu bir oyun gibi gözüktü ve o yüzden sevmedim. Ama Stardew Valley ve mesela Tavern Master oynarım sıkılınca. :) Bir ara sıkılınca Don't Strave oynuyordum.
 
Dying Light. Aslında Witcher 3, RDR2, Cyberpunk 2077 hatta Dying Light 2 varken bu oyunu daha fazla sevmemin asıl nedenini tam olarak ben de bilmiyorum. Ancak oyunun parkur mekanikleri, harita tasarımı, silahların kendilerine ve güçlendirmelerine has efektleri ve bu efektlerin rakiplerde oluşturduğu farklı etkiler, craft çeşitliliği vs. vs. bunları ilk deneyimlediğim oyundur kendisi. Biraz takılayım derken bir bakmışım hikaye bitmiş ama ben dönüp açamadığım silahların planlarını bulmaya çalışıyorum. Hikayesini bitirdikten sonra kaydımı silip baştan oynadığım ilk ve şimdilik tek oyun oldu. İkinci oyun da güzel olsa da bu oyunun bendeki yeri çok ayrı.
 
Witcher 3 20-40 FPS düşük ayarlarda bitirdim yeni ekran kartı alınca yüksek ayarlarda tekrar bitirmeyi düşünüyorum ayrıca hikayesi ve oynanışı güzel geliyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı