KURAL BİLMEYEN
Picopat
Benim. Neden, ne oldu?
İnsan böyle bir ülkeyi neden sever anlamıyorum bir sebep ver bana sevmek için neyse bu arada nerelisin?
Benim. Neden, ne oldu?
KKTC'nin altina yazdigin ulkenin KKTC'yi tanimamasi da komik.Soru bu. En sevdiğiniz hangisi?
Hocam Vikipedi'den bakabilirsiniz. Ayrıca Yandex çeviriden dillerini inceleyebilirsiniz.(Türkmence ile Uygurca Yandex çeviride yok Google çeviride var.) Hocam ayrıca hocam Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, KKTC, Gagavuzya, Karaçay, Balkarya kendine Türk diyor geri kalanında da halk bölünmüş durumda.Forumda gördüğüm en saçma konulardan birisi. Ülkelerin adı Türk ile başlamıyor bir kere. Nasıl Türk devleti diyeceğiz bunlara? Gidin sorun kaç tanesi kendisine Türk diyor acaba? Bize göre hepsi Türk zaten, bırakın lüzumsuz milliyetçilikleri. Kendinizi başka ve faydalı konulara yöneltin.
Bunun için Türkçe sözcük kullanımına özen göstermeliyiz. Asimile olmak yerine mankurtlaşmak,Hepsine karşı tutumum nötr durumda. Çoğu zaten asimile olmuşlar ve farklı egemen güçlerin zihinleri ile bulanmışlar.
Türklerin en büyük gücü o zamanın hak dini olduğunu düşündüğüm Gök Tengri inancı idi. Şuan ise İslam dinini, Arap kültürünün yapışıp kaldığı imgelerinden kurtarıp da salt ve doğru haliyle etrafında tek bir Türk devletiyle toplanmamız gerekmektedir.
𐱅𐰭𐰼𐰃 : Tanrı
𐱅𐰇𐰼𐰚 : Türk
Bu arada Oğuz Han Kuran'da geçen 24k peygamberden birisi olabileceğini iddia eden bir metin okumuştum. Gayet ilgi çekici idi.
Hocam Vikipedi'den bakabilirsiniz. Ayrıca Yandex çeviriden dillerini inceleyebilirsiniz.(türkmence ile uygurca Yandex çeviride yok Google çeviride var.) Hocam ayrıca hocam Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, KKTC, gagavuzya, karaçay, balkarya kendine Türk diyor geri kalanında da halk bölünmüş durumda.
Bunun için Türkçe sözcük kullanımına özen göstermeliyiz. Asimile olmak yerine mankurtlaşmak,
Ve yerine ile, yene.
Çoğu Türküm diyor dedim anlama sorununuz mu var?Özbekistan: Ben türküm.
Doğru. Batı gelişmiş hepimiz oraya özenmeliyiz haklısın.Hepsi aynı gözümde. Hepsi gelişmemis, bi' halta yaramıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.