En sevdiğiniz Türk devleti

Türkiye dışında en sevdiğiniz Türk devleti

• KKTC

Oy: 41 23,8%
  • Azerbaycan

Oy: 87 50,6%
  • Gagavuzya

Oy: 4 2,3%
  • Türkmenistan

Oy: 8 4,7%
  • Özbekistan

Oy: 0 0,0%
  • Kazakistan

Oy: 6 3,5%
  • Kirgızistan

• Karaçay

• Balkarya

• Doğu Turkistan

Oy: 7 4,1%
  • Karakalpakistan

Oy: 1 0,6%
  • Yakutistan

Oy: 5 2,9%
  • Tataristan

Oy: 2 1,2%
  • Kırım

Oy: 2 1,2%
  • Başkurtistan

• Çuvaşistan

• Altay

Oy: 5 2,9%
  • Tuva

• Hakasya

• Oy verenlerin toplamı
    172
Eki Görüntüle 1550902
Bu hakaret değil de nedir? Batı İbn-i Sina'nın kitaplarını yıllarca okutmuştur ama gidip de yaşam tarzını uygulamamıştır. Yanlış batılılaşmaya karşıyım. Evet batıdan alacağımız örnek yok mu? Tabi ki de var, bu konuda en güzel örnek Atatürk'ün getirdiği yeniliklerdir, tam batılılaşma Türklüğü kaybettirir. Osmanlı Araplaştı diyoruz ama batılaşmanın da farkı yok.

Herkes kendi ülkesini sevmeli zaten. Türkiye hariç yazılmış zaten ankette.
Ben arkadaşı onaylamadım okumuyor musunuz yazdıklarımı? Ben yaşam tarzını mı alalım dedim düzgün okuyun.

Ben bu kadar Türk devleti olduğunu bilmiyordum. Çoğu Asya'da dünyadan habersiz yaşıyordur. Benim için en iyisi Azerbaycan. Sonra da KKTC.

Kendileri bile biz Tatarız diyor neyin kafasını yaşıyorsunuz? Kırım Tatarı yazın binlerce haber, makale çıkar.

Önce üslubumuza dikkat edelim. Sizin için dikkatlice açıklayacağım ki daha sonra başkalarına "kaynak" diye vikipedyadan referansız yazı atmayasınız diye. Böylece gazel de anlatmamış olursunuz. Tatar kavramı, Rusya'nın Kırımlı Kıpçak Türkleri'ni aşağılamak için vermiş isme "Tatar" demektedir. İlgili linkten lütfen iki kez okuyun, bir kez yazın. Prof. Dr. Fahri UNAN

Hocam Vikipedi'den bakabilirsiniz. Ayrıca Yandex çeviriden dillerini inceleyebilirsiniz.(Türkmence ile Uygurca Yandex çeviride yok Google çeviride var.) Hocam ayrıca hocam Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, KKTC, Gagavuzya, Karaçay, Balkarya kendine Türk diyor geri kalanında da halk bölünmüş durumda.

Bunun için Türkçe sözcük kullanımına özen göstermeliyiz. Asimile olmak yerine mankurtlaşmak,
ve yerine ile, yene.
Sen kendine Türk diyebiliyorsun ama onlar demiyor. Kendisine Tatar diyor mesela. Ben istediğimi anlatamadım sanırım. Bu listede yazanların yarısından arkadaşım oldu, pek dostluk kurmanızı da önermiyorum. Özellikle Azeri olanlar ile. Asimile olmuş olmamış umurumda değil, bizde asimile olmuşuz fakat hala kendimize Türk diyebiliyoruz. Bunları Türkçü davaya emek vermiş biri olarak söylüyorum beni farklı ideolojilerle yaftalayacaklar için belirteyim. Kendi ülkenize odaklanın. Boş Turan hayallerine kapılmayın, hayal dünyasından başka bir şey değil çünkü. Türkiye'den başka ülke umurumda değil benim. Ki bu devirde böyle şeylere kafanızı yormayın, hayat kısa farklı şeylere yönelmenizi öneririm. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı