En son hangi kitabı okudunuz?

Best-Seller kitaplar bana çok boş geliyor, okurken rahatsız olmuyor musunuz? Düşünce temelli kitapları tercih ediyorum şahsen. Düşünce temeli olmasa bile edebi olarak değerli olan kitaplar oluyor.

Kitap okumayı vakit öldürme etkinliği olarak görmediğimdendir belki de.

Kobaylar Kampı - Thomas Disch kitabını okudum. Metis bilimkurgu serisinden bir kitap. Artık piyasada bulmak biraz zor ama sahafları dolaşırsanız mutlaka karşınıza çıkar. 60'lı yıllarda yazılmış, dönemin Soğuk Savaş politikalarına ve ABD hükümetine inceden inceye göndermeleri bulunan, bol edebi ve felsefi tartışmalı bir bilimkurgu. Yer yer karakterlerin konuşmaları uçup gidiyor, bilimkurgu olduğunu unutup sanki felsefe kitabı okuyormuşsunuz hissi veriyor.

Michael Palmer'ın 25.Madde kitabını okudum. Açıkçası kitabı okumadan önce Michael Palmer'ın iyi bir yazar olmasını bilmeme rağmen tereddütlerim vardı ama kitabı okuyunca tereddütlerim kayboldu, geleceğin nanoteknolojisi ve tehlikeleri anlatılıyor, sürükleyici bir kitap olmuş final de gayet güzeldi.

En son gölgelerin efendisi 9'u okumuştum çok sürükleyici bir kitap bütün serisini teker teker okudum 9 a kadar.Hatta çarşamba günü gidip 10. kitabınıda alacağım.400 sayfalık kitabı yarım günde okudum o kadar sürükleyici.:D

Odayı düzenlemek amaçlı kitapları kaldırırken gözüme ilişen, Cengiz Aytmatov'un Cengiz Han'a Küsen Bulut adlı eserini okudum. Kitap okumak gibi bir alışkanlığım yok ancak Türk tarihine büyük bir ilgim olduğu için okuyayım dedim. Okudukça tarihimizi anlatmadığını farkettim ancak hayatımda okuduğum en sürükleyici kitaplardan birisi oldu.

Dijital Bankacılık neden okuyorum çünkü Webrazzi den kazandım Bankalar Arası Kart Merkezi yolladı kitabı 20 kişiye. İçeriğinde sanal paralardan dijital bankacılık sistemine kadar her türlü konu ayrıntılarıyla anlatılıyor. Tabi bu konular 11. sınıf öğrencisi için pek de iç açıcı değil ne yazık ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı