En ucuz RTX 5070 Ti hangisi?

RX 9070XT'nin 3D Mark Time Spy Test sonuçları;
Ekran görüntüsü 2025-04-14 132957.png

RTX 5070 Ti'ın 3D Mark Time Spy Test sonuçları;
Ekran görüntüsü 2025-04-14 133037.png

Şaşırtıcı bir şekilde, RX 9070 XT, DLSS veya FSR gibi teknolojilerin kullanılmadığı saf kas gücünü ölçen 3D Mark Time Spy testinde, kendisinden yaklaşık 10.000 TL daha pahalı olan RTX 5070 Ti'ı geçmeyi başardı; bu, AMD adına oldukça enteresan bir performans göstergesi.

Ancak render ve profesyonel kas gücü performansı açısından bakıldığında, RTX 5070 Ti'nin CUDA çekirdeklerinin Vray, Keyshot, Fluidray ve Blender vb. yazılımlarla daha yüksek uyumluluğu sayesinde avantajlı olduğunu kabul etmek gerek; nitekim NVIDIA GPU sektörünün lideri konumunda ve birçok yazılım AMD GPU'ları için tam optimize edilmemiş durumda.

Bu arada, RTX teknolojisinin çok kullanıldığı oyunlarda ise 5070 Ti'ın daha iyi ışın izleme performansı sayesinde RX 9070 XT'yi geride bıraktığını da belirtmek gerek. Tüm bunlarla birlikte, eğer kısıtlı bir bütçeye sahip bir oyuncuysanız, RX 9070 XT, özellikle başarılı FSR4 teknolojisiyle birlikte muazzam bir seçenek olarak öne çıkıyor ve AMD bu kartla gerçekten etkileyici bir iş başarmış.

• Paran yok Fiyat/Performans senin için en önemli kriterse yalnızca gamer isen : RX 9070XT
  • Para sorun değil benim kafam rahat etsin NVIDIA markası bana güven veriyor Cyberpunk gibi oyunları Overdrive modunda oynayacağım ve belki yarın öbür gün Unreal Engine 5, Unity Engine, Blender gibi programlar ile para kazanırım diyorsan : RTX 5070 Ti

@sinqsong2342 Dostum bu arada 40.000 TL'ye RTX 5070Ti buldum istersen kaçırma;

Son düzenleme:
RX 9070XT'nin 3D Mark Time Spy Test sonuçları;
Eki Görüntüle 2469585

RTX 5070 Ti'ın 3D Mark Time Spy Test sonuçları;
Eki Görüntüle 2469586

Şaşırtıcı bir şekilde, RX 9070 XT, DLSS veya FSR gibi teknolojilerin kullanılmadığı saf kas gücünü ölçen 3D Mark Time Spy testinde, kendisinden yaklaşık 10.000 TL daha pahalı olan RTX 5070 Ti'ı geçmeyi başardı; bu, AMD adına oldukça enteresan bir performans göstergesi.

Ancak render ve profesyonel kas gücü performansı açısından bakıldığında, RTX 5070 Ti'nin CUDA çekirdeklerinin Vray, Keyshot, Fluidray ve Blender vb. yazılımlarla daha yüksek uyumluluğu sayesinde avantajlı olduğunu kabul etmek gerek; nitekim NVIDIA GPU sektörünün lideri konumunda ve birçok yazılım AMD GPU'ları için tam optimize edilmemiş durumda.

Bu arada, RTX teknolojisinin çok kullanıldığı oyunlarda ise 5070 Ti'ın daha iyi ışın izleme performansı sayesinde RX 9070 XT'yi geride bıraktığını da belirtmek gerek. Tüm bunlarla birlikte, eğer kısıtlı bir bütçeye sahip bir oyuncuysanız, RX 9070 XT, özellikle başarılı FSR4 teknolojisiyle birlikte muazzam bir seçenek olarak öne çıkıyor ve AMD bu kartla gerçekten etkileyici bir iş başarmış.

• Paran yok Fiyat/Performans senin için en önemli kriterse yalnızca gamer isen : RX 9070XT
  • Para sorun değil benim kafam rahat etsin NVIDIA markası bana güven veriyor Cyberpunk gibi oyunları Overdrive modunda oynayacağım ve belki yarın öbür gün Unreal Engine 5, Unity Engine, Blender gibi programlar ile para kazanırım diyorsan : RTX 5070 Ti

@sinqsong2342 Dostum bu arada 40.000 TL'ye RTX 5070Ti buldum istersen kaçırma;

teşekkür ederim bunda taksit yok hocam.

Sanılanın aksine mi? AMD'nin kendisi %2 düşük performans verdiğini söylüyor. Ekran kartını üreten marka bile iddia etmiyor şu söylediklerinizi. Fanboy olmaya gerek yok.
Eki Görüntüle 2469578
Ben gerçek hayattaki oyun testlerine bakarak yorum yaptım. Yüzde 2 için 10 bin lira fark ödeyeceğim? Üstelik geride kaldığı oyunlar bile var. Yabancı forumları az biraz okursanız benim yazdıklarımı yazanları görürsünüz. Tabi isteyen istediğini alır. Serbest piyasa.

Üstte arkadaşın verdiği 3D Mark testi söylediğimin kanıtıdır. Bunu GDDR6 bellekle yaptığının altını çizmekte fayda var.

Ben gerçek hayattaki oyun testlerine bakarak yorum yaptım. Yüzde 2 için 10 bin lira fark ödeyeceğim? Üstelik geride kaldığı oyunlar bile var. Yabancı forumları az biraz okursanız benim yazdıklarımı yazanları görürsünüz. Tabii isteyen istediğini alır. Serbest piyasa.

Üstte arkadaşın verdiği 3D mark testi söylediğimin kanıtıdır. Bunu GDDR6 bellekle yaptığının altını çizmekte fayda var.

10 bin TL fark olduğunu kim söyledi? 4 bin TL fark var arada. 4 bin TL aşırı büyük bir miktar değil ve sunduğu teknolojiler, RT performansı ve diğer artılardan ötürü NVIDIA tercih ederim. 10 bin TL olsaydı dediğiniz gibi 9070XT daha mantıklı olurdu.

Prime modeli de yurtdışında MSRP olarak satıldı, giriş seviye modellerin arasında en iyisi bence, 40-42 arası alırdım ben, senin için sorun değilse 47 alınır, ama göremedim kim satıyor 47ye, ebz diye bi satıcı var ama puan leş.

Palit modeli de 40 görünüyor. Bir kaç test videosu var, satıcı ve markada tamamsanız şu an için en mantıklısı.

Son düzenleme:
10 bin TL fark olduğunu kim söyledi? 4 bin TL fark var arada. 4 bin TL aşırı büyük bir miktar değil ve sunduğu teknolojiler, RT performansı ve diğer artılardan ötürü NVIDIA tercih ederim. 10 bin TL olsaydı dediğiniz gibi 9070XT daha mantıklı olurdu.
Kartın üreticisinin adı sanı yok ne olduğu belli değil. Gigabyte markalılara bak bakalım kaç bin fark var? Asus markalı olanlara bak fiyatlar ortada. Bir de aynı markalı olanlar karşılaştırılmazsa bu yanıtılcı olur. Ayrıca yazılım olarak daha iyi olduğunu savunduğum yok. Işın izleme ve DLSS gibi artılarıyla öne geçtiği zaten ortada. Benim yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği üzere üzerinde durduğum konu saf kas gücü.

Son düzenleme:
Kartın üreticisinin adı sanı yok ne olduğu belli değil. Gigabyte markalılara bak bakalım kaç bin fark var? Asus markalı olanlara bak fiyatlar ortada. Yoksa yazılım olarak daha iyi olduğunu savunduğum yok. Işın izleme ve DLSS gibi artılarıyla öne geçtiği zaten ortada. Benim yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği üzere üzerinde durduğum konu saf kas gücü.
Gainward, Palit, Inno3D, Galax, PNY bunlar köklü markalardır ben "PNY 5080" kullanıyorum ve çok memnunum. Bu markalar, NVIDIA ile resmi iş ortaklıkları sayesinde kaliteli ve performans odaklı ürünler sunar; öyle ki, kullanıcı yorumlarına bakılırsa, ASUS ya da MSI gibi büyük markalarla boy ölçüşebilecek seviyede performans sağladıkları söylenebilir, üstelik çoğu zaman daha uygun fiyatlarla. Özellikle Palit ve Gainward, global çapta tanınan dev üreticiler arasında yer alır ve Avrupa ile Asya’da sağlam bir üne sahiptir. Tabii, her şey tozpembe değil; bazı kullanıcılar, belirli modellerde fan gürültüsü ya da ısınma gibi sorunlar yaşadığını belirtmiş, bu yüzden hangi modeli seçtiğiniz önemli. Yine de, eğer bütçenizi sarsmadan güvenilir bir grafik kartı arıyorsanız, bu markalar iyi birer seçenektir.

Prime modeli de yurtdışında MSRP olarak satıldı, giriş seviye modellerin arasında en iyisi bence, 40-42 arası alırdım ben, senin için sorun değilse 47 alınır, ama göremedim kim satıyor 47ye, ebz diye bi satıcı var ama puan leş.

Palit modeli de 40 görünüyor. Bir kaç test videosu var, satıcı ve markada tamamsanız şu an için en mantıklısı.
1744644585217.png

aldım hocam. satıcısı hepsiburada 1 ürün vardı birisi sanırım iptal etti. şimdi ben aldım. düz markalara 42 vereceğime asus olsun en azından ve 6 taksit yaptırdım hiçbir ekstra ödemeden.
850w psu yeterli di mi hocam? birde kart gelirken neye bakmam lazım sıfır olduğunu anlamam için. neleri kontrol etmem gerekiyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı