En verimli nasıl ders çalışılır?

Silence59

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sevgilimle iddiaya girdik TYT de onu geçebileceğimi söyledim ikimizde sıfır gibiyiz şu an diyebilir sıfır gibi olmasak ta sıfır olduğumuzu düşünün. Ben kendimi derse veremiyorum nasıl derse verebilirim mert hoca TYT matematik kitabı aldım ama hocanın anlatım şekli hiç hoşuma gitmedi çalışmadım ders. TYT de 70 80 net yapmam lazım AYT için şu an bir şey demiyorum 30 40 net de AYT de yakarsam güzel olur sayılsal bölüm okuyorum. Günde kaç saat çalışmam gerek bu netler için? Kitap hoca tercihlerim nasıl olmalı? Doping Hafıza aldım kullanmadım kullanabilirim 1 yıllık şeklinde aldım.

Başlayabiliyorsan kendini sıkmayacak şekilde çalışabildiğin en fazla saat kadar çalış. Her gün bu saatti biraz biraz arttır. Çalışabiliyorsan bence 7-8 saatten fazla çalışma, hatta o kadar bile zarar ama başka çare yok çalışmadan da olmuyor.

Hocam Doping Hafıza almanız kötü olmuş çok balon bir hizmet açıkçası onun dışında çalışma şekli kişiden kişiye göre değişeceği için tavsiye vermek zor herkesin kapisitesi farklı sonuçta sadece eğer derse odaklanamıyorsanız dersle alakası olmayan bir şey hakkında disiplin sağlayın mesela hafta sonları bile erken uyanmak gibi bu derstede disiplinli olmanıza yardımcı olabilir.

Merhaba. Konsantrasyon sorununuz için bunun sebeplerini ortadan kaldırmanız lazım.

Öncelik bir şeyi yapmak istemek. Siz de bunu istiyorsunuz ki burada soruyorsunuz. Burası tamam.

Diğer önemli konu dış etkenler. Yaşadığınız ev kalabalık mı? Aileniz sürekli sizi rahatsız ediyor mu? Tek başınıza çalışabileceğiniz özel bir odanız var mı?

Ben serbest zamanlı ve uzaktan olarak evden çalışmaktayım ve yukarıda yazdıklarım benim için en önemli şeyler.

Çalışmaya oturduğunuzda odanızın kapısı bir anda açılıyor mu? Sürekli telefonunuz çalıyor mu? Çalışmaya oturduğunuzda konsantre olup uzun süre çalışabilmek için bir süre boyunca rahatsız edilmemelisiniz.

Tabi böyle bir durum yoksa, konsantre olamamanız sadece sizinle alakalı ise, mesela sürekli cep telefonunuza mı bakıyorsunuz? Sosyal medyada hikaye paylaştınız mesela ders çalışmadan önce. Sürekli aklınıza gelip, kimler gördü diye kontrol mü ediyorsunuz? Ya da Whatsapp'tan gönderdiğiniz bir mesaja yanıt geldi mi diye sürekli telefonunuza mı bakıyorsunuz?

Öncelikle bu ve bunun gibi soruları kendinize sorup yanıtlamalısınız.

Yoksa bunlardan hiçbirisi yok da, sadece kendi kendinize konsantre mi olamıyorsunuz? Böyle ise, canınız ders çalışmak istemiyordur bana göre.

Kolaylıklar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı