Merhaba. Konsantrasyon sorununuz için bunun sebeplerini ortadan kaldırmanız lazım.
Öncelik bir şeyi yapmak istemek. Siz de bunu istiyorsunuz ki burada soruyorsunuz. Burası tamam.
Diğer önemli konu dış etkenler. Yaşadığınız ev kalabalık mı? Aileniz sürekli sizi rahatsız ediyor mu? Tek başınıza çalışabileceğiniz özel bir odanız var mı?
Ben serbest zamanlı ve uzaktan olarak evden çalışmaktayım ve yukarıda yazdıklarım benim için en önemli şeyler.
Çalışmaya oturduğunuzda odanızın kapısı bir anda açılıyor mu? Sürekli telefonunuz çalıyor mu? Çalışmaya oturduğunuzda konsantre olup uzun süre çalışabilmek için bir süre boyunca rahatsız edilmemelisiniz.
Tabi böyle bir durum yoksa, konsantre olamamanız sadece sizinle alakalı ise, mesela sürekli cep telefonunuza mı bakıyorsunuz? Sosyal medyada hikaye paylaştınız mesela ders çalışmadan önce. Sürekli aklınıza gelip, kimler gördü diye kontrol mü ediyorsunuz? Ya da Whatsapp'tan gönderdiğiniz bir mesaja yanıt geldi mi diye sürekli telefonunuza mı bakıyorsunuz?
Öncelikle bu ve bunun gibi soruları kendinize sorup yanıtlamalısınız.
Yoksa bunlardan hiçbirisi yok da, sadece kendi kendinize konsantre mi olamıyorsunuz? Böyle ise, canınız ders çalışmak istemiyordur bana göre.
Kolaylıklar dilerim.