Verimli ders nasıl çalışılır?

Emrah Şaşmaz

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2014
Mesajlar
761
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aslında soru gayet açık ve net. Merak ettiğim husus noktası, bu nedenli başarılı olmamam değil derslerimde çok iyi olmasamda iyi bir düzeydeyim. Fakat özellikle bu sene daha fazlasını yapmak istiyorum. Düzenli ders nasıl çalışırım, hangi dersi nasıl çalışırsam iyi anlarım? Yardımcı olursanız sevinirim. Sayısal öğrencisi olmama rağmen matematik ve geometriyi nasıl çalışmam hakkında bilgilerinizi bana aktarmanızı diliyorum :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik ve Geometri bence en kolay çalışılacak dersler çünkü tek yapman gereken hunharca soru çözmek. Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım'a bir kere bile çalışmadım ama 80 üstü ikisi de çünkü kitap okuyorum.
 
Konuyu iyi anlamam gerek sana bu derslerde sıkıntımı şöyle söyleyebilirim mesela önüme bir formül koyuldu, formülü her ne kadar bilsem de soruya uyarlayamıyorum ve hep bu iki derse ön yargım var. Bütün dersleri kapsayan bir çalışma programı istiyorum. Kafamda biraz karışık lise 3 öğrencisiyim seneye dershaneler kapanacak bu sene gitmemem yönünde düşünüyorum.
 
Ben lise ikiyim. Önyargıları kırmak zordur. Önce kolay sorulardan başlayın bir hafta boyunca sadece soru çözün ama kolay olsun ondan sonra el alışıyor bende sizde öyle olur mu bilemem.
 
Formülleri ezberlemek yerine mantığını anlamaya çalışın. Her formülün bir mantığı vardır. Ayrıca ne kadar çok soru çözersen o kadar iyi kavrarsın.
Verimli ders çalışma için konuyu öğrenmek için çalışmalısın. Zorunda olduğun için değil.
 
Tek istediğim bu zamana kadar uygulamadığım tam rayına oturtamadığım düzeni uygulamak istiyorum, mantığını anlamak mantıklı geldi fakat formülün nasıl oluşturulduğu bize iyi lanse edilemiyor maalesef. Matematik ile geometri ön yargımı nasıl ortadan kaldırabilirim soru çözmeyi denicem.
 
Bu biraz da bizim eğitim sistemimizle alakalı bir şey. Bize ileride bu bilgilerin üniversite sınavında lazım olacağı için bilmek zorundasın mantığıyla anlatılmasından da kaynaklı çoğu kişi dersleri sevemiyor ve kaygılarından kurtulmakta zorluk yaşıyor. Eğer eğitim sistemimizin ana mantığı "Öğrenmek zorundasınız" değil de "Öğrenmeyi sevdirmek, merak uyandırmak, daha mantıklı düşündürtmek" üzerine olsaydı elbette biz öğrenciler daha iyi anlar, öğrenmek için çaba sarf eder ve "Bu niye böyle? " dercesine sorular sorup öğrenmek isterdik fakat eğitim sistemimiz böyle değil. Benim sana tavsiyem kendin nasıl daha iyi anlıyorsan konuları o tarza uyarlaman. Mesela garip ve saçma cümleler ya da hikayelerle kolay ve akılda kalıcı bir şekilde öğrenebilirsin. En basitinden önüne bir soru geldiğinde en genelini düşün ve ne istiyorsa onu ver.
 
Matematik: Konuyu iyi bilip bol soru çözeceksin. Formülleri ilk öğrendiğin zaman çıkarılışlarıyla öğren, hem unutursan tekrar çıkarabilirsin hem de nereden geldiğini öğrenirsin.

Geometri: Geometride teorem bilmek soruyu çözdürmüyor. Bol soru çözmekten başka yolu yok.

Fizik: Kesinlikle ezber yapılmaması gereken derslerden. Bir eşitlik yazdıysan onun nereden geldiğini bil. Formüller çok diye düşünme, o formülleri kullana kullana hem ezberliyorsun hem de ileride iyice kendini geliştirdiğinde o formüllerin birbirine dönüştüğünü görmek zevk veriyor. Ayrıca her yerde formül kullanman da gerekmiyor, soruları farklı yollardan çözmeyi dene.

Biyoloji: Baştan sıkı tut, ezberin iyiyse ve bildiğin şeyler üzerinde yorum yapabiliyorsan sıkıntı olmaz pek.

Kimya: Fen dersleri arasında en kolay yapılabilecek olan neredeyse. Ama böyle dedim diye salma, ezberi çoktur ve birden öğrenemezsin onları.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı