En yüksek işlemci güç durumunu düşürmek

eagg

Hectopat
Bu ayar 100 iken Valorant'ta CPU 90 GPU 80 dereceyi görüyordu. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine en yüksek işlemci güç durumunu 95e çektim ve şu an sıcaklık değerleri iyi ama bunun ne gibi zararları olur?

Bu ayar 100 iken Valorant'ta CPU 90 GPU 80 dereceyi görüyordu. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine en yüksek işlemci güç durumunu 95e çektim ve şu an sıcaklık değerleri iyi ama bunun ne gibi zararları olur?
İşlemcin daha yavaş çalışır ve performans kaybı yaşarsın. Başka zararı yok.

İşlemcine Undervolt yapmak bence daha mantıklı bir işlem olur. Hem işlemci daha az ısınır hem de hızını korur.

Undervoltun zararı var mı? Performans kaybı yaşamadım pek. Valorant'ta 4.2GHz ile çalışıyordu şu an 2.4'larda. CPU sıcaklık 90'dan 62'ye düştü.
İşlemcin daha yavaş çalışır ve performans kaybı yaşarsın. Başka zararı yok.

İşlemcine Undervolt yapmak bence daha mantıklı bir işlem olur. Hem işlemci daha az ısınır hem de hızını korur.

Normalde Max hız 4.5GHz'di şu an o hıza ulaşamaz mı?

Hızlara baya düşmüş. Bildiğin işlemcinin yarısını çöpe atmışsın. Performans kaybı AA oyunlarda kendini belli edecektir.Tavsiyrm Undervolt yapman yönünde Sosyal da undervolt hakkında birçok konu var aratı bulabilirsin.

Az voltaj değil, sınırını belirlemen lazım bir voltaj dan başlatıp yavaş yavaş düşürün ve mavi ekran verdiğinde bir tık yükseltin. Testleri Prime 95 ile yapın.
Bu arada düşük voltaj bilgisayara herhangibir zarar vermez ; yüksek voltaj zarar verir.

Daha günceli var diyor. Yapıyorum yine aynı şey.
Voltajı biraz düşürdüm, thermal throttled ve Power throttled oldu.

Son düzenleme:
Bilmiyorum genelde 85 90 arası gidip geliyor yük altında. Kimisi yanar falan diyor kimisi 100e kadar dayanır diyor. Kime inanacağımı bilemedim.
100 derecede bile işlemci yanmaz. Zaten 100 derecenin üzerine de çıkamazsın çünkü cihaz kendini korumaya alır. Ben işlemciyi 2 sene kadar 95 derecede kullandım sonra Undervolt yaptım 85 derecelere düştü ve 3-4 senedir sorunsuz çalışıyor 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı