İşlemcin daha yavaş çalışır ve performans kaybı yaşarsın. Başka zararı yok.Bu ayar 100 iken Valorant'ta CPU 90 GPU 80 dereceyi görüyordu. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine en yüksek işlemci güç durumunu 95e çektim ve şu an sıcaklık değerleri iyi ama bunun ne gibi zararları olur?
İşlemcin daha yavaş çalışır ve performans kaybı yaşarsın. Başka zararı yok.
İşlemcine Undervolt yapmak bence daha mantıklı bir işlem olur. Hem işlemci daha az ısınır hem de hızını korur.
90 derece laptop için anormal bir derece değil, cihaz kendini soğutma performansına göre bir noktaya sabitliyor zaten.
100 derecede bile işlemci yanmaz. Zaten 100 derecenin üzerine de çıkamazsın çünkü cihaz kendini korumaya alır. Ben işlemciyi 2 sene kadar 95 derecede kullandım sonra Undervolt yaptım 85 derecelere düştü ve 3-4 senedir sorunsuz çalışıyorBilmiyorum genelde 85 90 arası gidip geliyor yük altında. Kimisi yanar falan diyor kimisi 100e kadar dayanır diyor. Kime inanacağımı bilemedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.