En zor oyun başarımları

1644861582265.png

Puf az zorlamadı.

Half-Life 2: Episode 2'deki cüce taşıma başarımında zorlanan çok kişi gördüm ama bence o kadar da zorlu bir başarım değildi. Sadece araba ile cüceyi taşıması zor ve uğraştırıcı oluyordu. Çünkü cüce sürekli arabadan düşüyor. Bunun dışında biraz sabır ve zaman ile yapılabilecek bir başarım oldu benim için.

Garry's Mod'da "Addict" adında bir başarım var. Bu başarımı elde edebilmek için 1 yıl boyunca Garry's Mod oynamış olmanız gerekiyor. Daha detaylı açıklarsak, toplam 1 yıl boyunca oyunu gerçekten oynuyor olmanız gerekli. Yani başarımın zorluğu o sürenin tamamının oyun açık ve oynanır vaziyetteyken geçmesi gerekmesi. Oyun boş şekilde ana menüde beklediğinde başarımın ilerlemediğini veya çok yavaş ilerlediğini fark ettim.

En zoru hangisidir bilemem fakat benim kazandıklarım içinden en zoru Uncharted 4 platin kupaydı. Normal kupalar içinden bendeki en nadir kupa Angry birds star wars oyunundan block buster kupası olarak gözüküyor. Normal kupalar içinden en zorlandığım ise Uncharted 3 devamlı tam hızlı bitirme kupasıydı. Oyunu 4 saat civarı bir süreden önce bitirmem gerekiyordu 6 dakika oyalanmama rağmen fazladan 15 dakikam artarak kazanmıştım (tabi ki bu oyunu 5. defa bitirmemden kaynaklanıyor. Uncharted 2'de de aynı kupayı kazanmaya çalışmıştım fakat 10 saniye gibi akıl almaz bir süreyle kaçırmıştım).

Dünya tarihindeki en zor başarım sanırsam Minecraft'ta. Bir sürüm var 1 Nisan'a özel bir sürüm ve bu sürümde portallarda farklı yerlere gidebiliyorsun (oyunun normal sürümünde sadece Nether'a gidebiliyorsun bu portalla) başarım ise şu bu portaldaki tüm yerleri gezmek ama portalda toplam gezilebilecek 1.000.000 yer var.

Mortal Kombat'ta (9. oyun olması lazım) bir kan akıtma başarımı vardı. Her karakterle bilmem kaç litre kan akıtman gerekiyordu. Tabii neredeyse imkansız bir şey olduğu için hiç alamadım bayağı bir zorlamıştım.

Hollow Knight'taki "Pantheon of Hallownest" Başarısıda olabilir baktığım kadarıyla en zoru. 5 farklı Pantheon (bölüm) içerir ve her bölümde bir dizi boss ile karşılaşırsınız. En büyük zorluk, hiç ölmeden tüm Pantheon’ları tamamlamak zorunda olmanızdır. Bir kez ölüm, başlangıçtan başlamanıza sebep olur. Pantheonda hiçbir şekilde bir hata yapılmaması gerek tamamiyle mükemmel reflekslerinizin olması ve bosslarda zamanlamarı iyi tutturmanız lazım, üstüne üstlük bu başarımı almak için ise "Godmaster" DLC'sini de bitirmeniz gerekiyor, çünkü "Pantheon of Hallownest", bu DLC ile gelen içerikler arasında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı