Encard internet alışveriş limiti mücadelesi

İbrahim İnce

Kilopat
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus x670e Rog Crosshair Hero, R9 7900x, 32 GB Gskill 6000mhz CL32, Palit Gamerock OC RTX 4080, ASUS 27" PA279CV ProArt 5Ms 4K UHD HDR
Meslek
Mimar
Şubat ayında başladığım yeni kasa kurulumu mücadelesinde çok sık kullanmadığım internetten elektronik eşya alışverişine giriştim. Garanti olsun diye sürekli mağazadan alışveriş yapan biriydim. Hesap kartımın günlük ve aylık alışveriş limitleri yetmedikçe arttırım talebi yaptım sağ olsunlar yükselttiler. Ama sıra ekran kartı gibi pahalı parçalara gelince tek seferde 30bin TL verilecek günlük limiti arttırmakta birkaç gün uğraştım. Sanki Türkiye'deki ekonomik durumun ve eşyaların fiyatlarından haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Onların geciktirmesinden dolayı 30bin liralık ekran kartı alımı Mart ayının ilk haftasına sarktı.

Daha sonra bütçe oluşturup bir de giriş seviyesi laptop almaya çalıştım. Aylık alışveriş limitimi 50binden 100bine çıkarmak için talep oluşturdum. Ekran kartı limiti doldurduğu için laptop alamıyordum. Bu süreçte stok problemlerinden dolayı bazı fırsatları da kaçırdım. Vatan bilgisayarda 4060'lı ROG STRIX G16 vardı 43 bine. En sonunda ASUS ROG G16 en boş paket 4050 laptopu 35bin TL'ye Amazon'dan (GPN dükkanından) sipariş ettim. Sabahtan sipariş ettiğim halde ilk gün kargoya vermediler, ben yine de alacaktım. Akşam Google araştırması yaptım GPN ile ilgili bir sürü olumsuz yorum görünce huzursuz oldum. Bu yorumları onayladığım anlamına gelmez ama onlarca kötü yorum vardı. O sırada tekrar laptop araştırmaya başladım ve HP Omen 17 13700hx, 32 GB RAM, 1TB SSD 4070 modelin 46 bin TL olduğunu gördüm ve direkt amazondakini iptal ettim. Sonra hesabıma para atıp 46bine tamamladım ve Hepsiburada'dan sipariş etmeye çalışırken limit yetmedi yazısı geldi. Sonra hesap ayrıntıma bakınca iptal ettiğim siparişin limitimi yediğini gördüm. Ay sonunu beklesem hem stoklar tekrar bitecek, fiyatı yükselecek ve ben de geç kalacaktım. Aynı zamanda yüksek lisans derslerinde yanımda götürmem gerekiyor o yüzden daha düşük olanı bile almaya razıydım.

Neyse aynı gün müşteri hizmetlerinden ulaştım limitin 150bine yükseltilmesi için. Yapmadığım bir alışveriş (iptal edilen sipariş) benim ihtiyacım olmayan 100binlik limiti bile doldurduğu için mecburen yükselmesi gerekiyor. Beni tüm gün oyalayıp akşam üzeri de günlük alışveriş limitiniz en fazla 99bin oluyor diye ulaştılar. Ben de aylık limite takılıyorum günlük 50bin liralık limit yeterli, tek amacım 46bine o laptopu almak dedim. Bunlar yine oyaladı, oyaladı... Bu sabah biraz sert konuştum eğer 12:00ye kadar işimi çözmezseniz tüm paramı çekip hesabımı kapatacağım dedim. Sonuçta kredi kartı kullanmıyorum banka kartı hesabı, alışveriş yapacağım kadarını atıp sipariş ediyorum. Hayır yani elden satın alabileceğimiz mağaza zincirleri de yok. Şehir dışına gidip alacağım o şansımız yok. Ayrıca mağazadan alınınca iade edilemez gibi bir konu varmış. Bunu da MediaMarkt'tan öğrendim. Onlar da da ROG 16 4060 modeli vardı kargo beklememek ve kargoda zarar görmesin mağazada deneyip alayım diye aradığımda bana orada deneyemiyorsunuz ve mağazadan alınca iade edilmiyor dediler. Yani aldığımız ürünü orada açıp yüklemeleri yapıp satışa uygundur deyip teslim etmek ne kadar zor? Ürününe güvenmiyorsan hiç satma.

Ben bu yazıyı 2 haftalık gecikmenin verdiği sinirle yazarken Encard sorunumu çözdü limiti 150bine yükseltmiş ve HP Omen siparişimi verdim. Yani özetle diyeceğim Encard kullanıyorsanız ve limiti tam dolduran alışveriş yaptıysanız iptal edip başka ürünü alırken önceki alışverişiniz günlük ve aylık limitinizi dolduruyor bunu yaşadığım tüm olayla anlatmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı