Çözüldü Endeavour OS NVIDIA sürücüleri nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Dünya
Selam ben EndeavourOS kurdum. Lakin bu sürücü kurulumunu bir türlü anlayamadım. ChatGPT'ye sorarak bir şeyler yapmayı denedim ama bir dediği diğer dediğini tutmuyor bile. Şimdi bana en yüksek performans için neler yapmam gerek, neleri yüklemem gerek anlatır mısınız? Hem de öğrenmiş olmak istiyorum. Ayrıca kurulumda gelen sürücüler oluyor mu? Bunları kaldırmam vs gerekecek mi?

GPU: RTX 3060 12 GB.

Çözüm
Sass:
sudo pacman -S nvidia nvidia-utils lib32-nvidia-utils nvidia-settings

Ardından yeniden başlat.
NVIDIA ve CUDA sürümlerinin yazması gerekir. Aksi durumda NVIDIA sürücüsü kullanılmıyordur ve NVIDIA ile çakışabilecek olan Nouveau sürücüsünü kara listeye eklemek çözüme ulaştırabilir. GRUB parametresi yapılandırmak da seçeneklerden.

Bu sefer saf Arch kurdum. Dediğiniz paketleri de kurdum.

IMG_20250107_125657.jpg

IMG_20250107_130423.jpg

@Bayram Tempest hocam şu an bir sorun yok yağ gibi lakin animasyonlar sıkıntılı çalışıyor. Örneğin şu cursorun yanında zıplayan ikon animasyonu gibi onları kapatinca yağ gibi oldu oyunlarda vs de sıkıntı yok. Bunlar çözülür mü bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sefer saf Arch kurdum. Dediğiniz paketleri de kurdum.

Eki Görüntüle 2390852

Eki Görüntüle 2390856

@Bayram Tempest hocam şu an bir sorun yok yağ gibi lakin animasyonlar sıkıntılı çalışıyor. Örneğin şu cursorun yanında zıplayan ikon animasyonu gibi onları kapatinca yağ gibi oldu oyunlarda vs de sıkıntı yok. Bunlar çözülür mü bilmiyorum.
Animasyon hataları NVIDIA'nın Wayland desteği ve sürücü sorunları ile ilgili, NVIDIA dışında kimse çözemez çünkü o tamamen NVIDIA ile ilgili. Şu an en güncel olan 565 sürücüsünü kurmuş durumdasın hocam. Oyunlarda sıkıntı yoksa sorun yoktur.

Animasyon hataları NVIDIA'nın Wayland desteği ve sürücü sorunları ile ilgili, NVIDIA dışında kimse çözemez çünkü o tamamen NVIDIA ile ilgili. Şu an en güncel olan 565 sürücüsünü kurmuş durumdasın hocam. Oyunlarda sıkıntı yoksa sorun yoktur.
X11 kullaniyorum yine de bunla ilgili mi ?

@Bayram Tempest hocam şu an sıfırdan kurup ayni suruculeri kurdum düz NVIDIA kurdum bu sefer dkms kurmadım yani. Fark ettim ki Wayland'e geçince dedigim hiçbir sorun olmuyor her şey animasyonlar dahil yağ gibi. Sorun tam tersi Wayland'te değil X11 değmiş. X11'e geçince animasyonlar naneyi yiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı