Ender 3 Max vs CR-6 SE

akobia1

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2020
Mesajlar
379
Çözümler
1
3600TL'ye ender 3 Max güzel yazıcı fakat kalibre ayarlarıyla sürekli uğraşmak istemiyorum ve amacım bu işten kar etmek 5300TL'ye de cr-6 SE buldum sizce hangisi F/P ürünü.
Cr-6 SE ye F/P ürünü diyorlar kalibreside otomatik dokunmatik ekran vs daha iyi ama Max'e göre pahalı.
Bir de CR-10 V2 var ama onda kalibre otomatik değil sanırsam.
Bu 3 yazıcıdan hangisi verdiğimiz parayı hak ediyor?
@NothingGood @Siyah Martı
 
Başta biraz mesai harcarsan, belki tabla ayarını iyice öğrenebilirsin, sonrasında zaten nadir ayar çekmen gerekir. Ben rahatlıkta bir makarayı bitiriyorum, sıfırdan 2. bir ayar gerekene kadar. Ara ara skirtin durumuna göre göz kararı tek ayar çarkıyla oynadığım oluyor o kadar.

Ben onunla bile uğraşmak istemiyorum diyorsan ya otomatik yatak ayarı yapan bir makine alacaksın ya da sonradan BL touch vb. bir ekipman takacaksın. Yani Max alıp BL touch da, başka parçalar da takabilirsin.


Bende V2 var, mevcut durumda daha büyük parça basmam gerekiyorsa parça parça basıyorum ki o parçaların neredeyse tamamı Max için de büyük..

Atölyeye koyacaksan ses sorunun olmayacaktır, benim makineye en büyük yatırımım fanlar oldu, geriye kalanlar, sert yay, Capricorn boru gibi daha ucuz upgradeler. BL touch vb. bir parça almadım.

Dokunmatik ekran olup olmamasının hiç bir önemi yok, ekranla işin çoğu kez dosya ismine gelip OKlemek. Filament sensörü de 3-5 liralık bir sw aslında ki V2 de anakart üzerinde takılması için soketi hazır diye hatırlıyorum, Max'de de farklı olmayabilir. Ben ihtiyacını duymadım bile.


Forumda 6SE'si olanların mesajları var, onları adresleyip sorabilirsin. V2 alıp BL touch alıp hala mutsuz olan da var, otomatik ayarlı makine alıp mutsuz olan da.

Her durumda bir uğraşma kısmı olacaktır, işin biraz da eğlencesi orada. Uğraşmak istemiyorsan bence bulaşma, mutsuz olursun.
 
Son düzenleme:
Başta biraz mesai harcarsan, belki tabla ayarını iyice öğrenebilirsin, sonrasında zaten nadir ayar çekmen gerekir. Ben rahatlıkta bir makarayı bitiriyorum, sıfırdan 2. bir ayar gerekene kadar. Ara ara skirtin durumuna göre göz kararı tek ayar çarkıyla oynadığım oluyor o kadar.

Ben onunla bile uğraşmak istemiyorum diyorsan ya otomatik yatak ayarı yapan bir makine alacaksın ya da sonradan bl touch vb. bir ekipman takacaksın. Yani Max alıp bl touch da, başka parçalar da takabilirsin.

Bende V2 var, mevcut durumda daha büyük parça basmam gerekiyorsa parça parça basıyorum ki o parçaların neredeyse tamamı Max için de aslında büyük yani gene bölmem gerekirdi.

Atölyeye koyacaksan ses sorunun olmayacaktır, benim makineye en büyük yatırımım fanlar oldu, geriye kalanlar, sert yay, capricorn boru gibi daha ucuz upgradeler. Bl touch vb. bir parça almadım.

Dokunmatik ekran olup olmamasının hiçbir önemi yok, ekranla işin çoğu kez dosya ismine gelip oklemek. Filament sensörü de 3-5 liralık bir SW aslında ki V2 de anakart üzerinde takılması için soketi hazır diye hatırlıyorum, Max'de de farklı olmayabilir. Ben ihtiyacını duymadım bile.

Forumda 6SE'si olanların mesajları var, onları adyeniden başlatıp sorabilirsin. V2 alıp bl touch alıp hala mutsuz olan da var, otomatik ayarlı makine alıp mutsuz olan da.

Her durumda bir uğraşma kısmı olacaktır, işin biraz da eğlencesi orada. Uğraşmak istemiyorsan bence bulaşma, mutsuz olursun.

Baskı kalitesi olarak hangisini tavsiye edersiniz?

Bence ender 3 Max. İleride yükseltme şansınız var.
 
İzlediğim incelemelerde fiyat farkını anlamlı kılacak önemli bir fark olmadığı belirtiliyordu, V2 ile 6SE arasında.

V2 ile Max da temelde aynı makine olduğu için, onun için de durum benzerdir. PLA baskılar için her 3 makine için de kafadaki plastiği soğutan fan ve hava kanalını değiştirmenin iyi olacağını düşünüyorum.


Ender 3 V2 giriş seviyesi olsa da birkaç dokunuşla kaliteli baskılar alınabiliyor.

Alttakiler benim aldığım baskılar. Katman yükseklikleri düşük olanlarda katman çizgilerini görmezken, k.y. arttıkça katmanlar gözükmeye başlar. 2. görseldeki parça 0.08mm k.y. ile basıldı, 11cm, 25 saatlik bir baskı.


Screenshot 2022-03-11 070115.jpg

11cm00825hrs.jpg





Min. uğraş istediğinden upgradesiz/yalın modelleri almamak senin için daha iyi olacak gibi. Bütçene uygun kendinden upgradeli bir model seç, yukarıdaki görsellerden de anlaşılacağı üzere en ucuzu bile iyi basıyor zaten.
 
Son düzenleme:
İzlediğim incelemelerde fiyat farkını anlamlı kılacak önemli bir fark olmadığı belirtiliyordu, V2 ile 6SE arasında.

V2 ile Max da temelde aynı makine olduğu için, onun için de durum benzerdir. Pla baskılar için her 3 makine için de kafadaki plastiği soğutan fan ve hava kanalını değiştirmenin iyi olacağını düşünüyorum.

Ender 3 V2 giriş seviyesi olsa da birkaç dokunuşla kaliteli baskılar alınabiliyor.

Alttakiler benim aldığım baskılar. Katman yükseklikleri düşük olanlarda katman çizgilerini görmezken, k. Y. Arttıkça katmanlar gözükmeye başlar. 2. görseldeki parça 0.08mm k. Y. İle basıldı, 11cm, 25 saatlik bir baskı.

Eki Görüntüle 1328482
Eki Görüntüle 1328484
Eki Görüntüle 1328485
Eki Görüntüle 1328489

Minimum uğraş istediğinden upgradesiz/yalın modelleri almamak senin için daha iyi olacak gibi. Bütçene uygun kendinden upgradeli bir model seç, yukarıdaki görsellerden de anlaşılacağı üzere en ucuzu bile iyi basıyor zaten.

Geliştirme yaparım şu anda V2 ile Max neredeyse aynı fiyat Max almak daha mantıklı olur büyük baskı boyutları var ender 3'lerde 30-60mm/sken CS-6 da 60-100mm/s ama 40mm/s içinde 2K fazladan vermek üzücü peki Max aldıktan sonra hızını arttırma yapabilir miyim? Bir de toplama gibi hevesim var yazıcı aldıktan sonra yazıcıdan üreteceğim ve alacağım parçalarla güzel bir yazıcı daha yapacağım.
Geliştirme yaparım şu anda V2 ile Max neredeyse aynı fiyat Max almak daha mantıklı olur büyük baskı boyutları var ender 3'lerde 30-60mm/sken CS-6 da 60-100mm/s ama 40mm/s içinde 2K fazladan vermek üzücü peki Max aldıktan sonra hızını arttırma yapabilir miyim? Bir de toplama gibi hevesim var yazıcı aldıktan sonra yazıcıdan üreteceğim ve alacağım parçalarla güzel bir yazıcı daha yapacağım.

Ya da Max alıp yanına bir tanede sla yazıcı almayı düşünüyorum uygun fiyata, modelden modele yazıcı kalitesi değişiyor zaten uygun olana göre yaparım.
 
Son düzenleme:
İstediğin ölçülerde SLA printer fiyatları oldukça yüksek, malzemesi de filamentlerin 3 katı ve üstü olmalı.. Dayanım şartları da farklı.

Printerda birçok şeyi değiştirebilirsin, planlarını önceden yapıp masraf çıkartman daha iyi olur, bazen sonradan yapmak hazırını almaktan daha pahalıya gelebiliyor. Boardu, motoru, hotendi, beslemesini kayışını, vs. vs. değiştirenler olabiliyor, o noktada zaten yeni makine yapmış oluyorsun.
 
Son düzenleme:
İstediğin ölçülerde sla printer fiyatları oldukça yüksek, malzemesi de filamentlerin 3 katı ve üstü olmalı. Dayanım şartları da farklı.

Printerda birçok şeyi değiştirebilirsin, planlarını önceden yapıp masraf çıkartman daha iyi olur, bazen sonradan yapmak hazırını almaktan daha pahalıya gelebilir. Boardu, motoru, hotendi, beslemesini kayışını, vs. vs. Değiştirenler olabiliyor, o noktada zaten yeni makine yapmış oluyorsun.

Baktım indirim bitmiş Max 4500 bandında 800 daha ekleyip cr-6 SE almak daha mantıklı gibime geliyor. Sla yı ek olarak alacağım sonradan işi biraz büyütünce.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı